Róna Péter: Az Alaptörvény minden hatalmat az Országgyűlés kezébe ad, „ezzel kecskére bízza a káposztát”

2022. március 10. 10:44
Anyagi jólétünket az európai uniós tagságunkkal tudjuk biztosítani, míg biztonságot a NATO szavatol nekünk. Miért kellene mindezt kidobni ez orosz diktátor barátságáért? – tette fel a kérdést.

Nemzeti megbékélést szorgalmazott az Országgyűlés előtt elmondott beszédében Róna Péter, az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje csütörtökön. Hangsúlyozta: nemzeti megbékélés nem lesz méltányosság nélkül.

A politikus az államfőválasztást megelőzően elmondott beszédében bírálta az alaptörvényt, amely minden hatalmat az Országgyűlés kezébe ad, „ezzel kecskére bízza a káposztát”, és kijelentette: Szent István óta társadalmi megegyezés van abban, hogy mi, magyarok, a nyugathoz kívánunk tartozni.

Róna Péter arra is rámutatott, hogy anyagi jólétünket az európai uniós tagságunkkal tudjuk biztosítani, míg biztonságot a NATO szavatol nekünk. Miért kellene mindezt kidobni ez orosz diktátor barátságáért? – tette fel a kérdést.

Isten áldja a hazát, Isten áldja a magyarokat – zárta szavait.

(MTI)

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Róna Péter beszéde egy unalmas, kormányellenes semmi beszéd volt. Nem volt méltó egy köztársaságelnök-jelölthöz sem, nem, hogy egy elnökhöz.
Legszívesebben kifütyültem volna. Egy tökfej ez a 80 éves ember.

És ezt a zavaros fejű vénembert vajúdta ki a Moslék?

LOL
Ez most aztán megtolta a kampányukat...

Ugyan mitől? Egy ellenzéki köpködős napirend előtti felszólalásnak felelt meg, a biztos vesztes nyugalmával...........

Milyen bölcsességről beszélsz? A baloldali közgazdászok mit nyilatkoztak róla?

"Király Júlia azzal indokolta döntését, hogy Róna Péter több alkalommal is támadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős „hét főbűnös” egyikének nevezte őt, és egy esetleges, Róna Péterre vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”."

Simor András korábbi baloldali jegybankelnök arra hívta fel a figyelmet a baloldali köztársaságielnök-jelölttel kapcsolatban, hogy ha valaki üzletembereket megkérdez Budapesten, akiknek volt kapcsolata Rónával, sok jót nem hall róla. Véleménye szerint egy teljesen erkölcstelen figura.

"Arra a fájdalmas következtetésre jutottam, hogy ez nem az én hazám. Egyszerűen nem tartozom ide. Tizennégy éves voltam, amikor elmentem, és majdnem ötven, amikor visszajöttem a rendszerváltás idején"

Rónát félretéve, figyeltem az ellenzéki felszólalásokat. Egy kibaszott nagy demagógia-áradat. Mivel semmi nem tudnak felmutatni azon felül, hogy a mostani kormányt le akarják váltani, demagógiával operálnak, amelynek az lényege, hogy Orbánt összeragasszák Putyinnal. Sőt, szerintük egyenesen Orbánnak köszönhető a háború, mert ha Orbán nem bátorítja Putyint, akkor nem lenne háború ugye. Valami istentelenül primitív banda.

Ha jót mondtak volna Rónáról neked is etalon lenne.
Belinkeltem a véleményüket egy olyan emberről, akit jól ismernek.

Mit szeretne Róna Péter? Esetleg az Országgyűlésnél nagyobb hatalmú elnököt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés