Breitbart: Egyre több populista politikus másolja a magyar kormány családpolitikáját

2022. február 9. 10:41
A lap előző héten számolt be Eric Zemmour francia elnökjelöltről, aki 10 ezer eurós gyermekvállalási támogatást nyújtana a vidéki családok számára.

Santiago Abascal, a VOX vezetője a salamancai Plaza Concilio de Trento téren tartott beszédében kijelentette, hogy Spanyolország demográfiai hanyatlásának megállítására a megoldást – a politikai ellenfeleivel szemben – a születésszám növelésében és nem a bevándorlás támogatásában látja. „Spanyolország problémáit nem úgy akarjuk megoldani, hogy illegális bevándorlókat engedünk be, hogy miután azok állampolgárságot kaptak, szociális támogatásokkal elnyerjük a szavazataikat. Spanyolokkal akarjuk újra benépesíteni Spanyolországot, és szívesen látunk mindenkit, aki hozzánk jön, ha ezt legálisan teszi, engedélyt kérve, hogy velünk építse Spanyolországot. Spanyolország is befogadó ország, de azt akarjuk, hogy törvényeinket, kultúránkat és életvitelünket tiszteletben tartsák.” – idézte Abascalt a Breitbart.

Abascal megjegyzései abból fakadnak, hogy egyre több populista politikus vall a nemzeti születésszám növelését célzó családpárti politikát, követve a konzervatív vezetésű lengyel és magyar kormányokat. A Breitbart előző héten számolt be Eric Zemmour francia elnökjelöltről, aki 10 ezer eurós gyermekvállalási támogatást nyújtana a vidéki családok számára.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés