U kraina mindennek a határa

2022. február 2. 13:37

Bogár László
Magyar Hírlap
A történelmi Nagy-Oroszország határáról van szó, a határ pedig igen kényes, érzékeny dolog.

„U kraina azt jelenti, hogy a »határnál«, és ez elég különös elnevezés egy »önálló« ország számára, hiszen joggal vetődik fel a kérdés, hogy minek a határáról is van szó.

Nos, természetesen a történelmi Nagy-Oroszország határáról, a határ pedig igen kényes, érzékeny dolog. Mert mindennek van határa, még a Nagy-Oroszországnak, e Nagy-Oroszország történelmi türelmének is. Ukrajna ugyanis soha nem volt önálló ország, ma sem az, és soha nem is lesz az. Egyszerűen azért nem, mert Kijev a történelmi Nagy-Oroszország spirituális megszületésének a helye, az a vidék pedig, amit Ukrajnának, tehát határvidéknek neveznek, az ennek nyomán soha nem élhet külön életet attól, amelynek éppen ő a spirituális szülőhelye.

Akárcsak

a Szent Korona szakrális történelmi Magyarországát

is szétdarabolhatták a globális hatalmi játszmák, és mindenféle fantázianevekkel láthatták el az utódállamokat, attól a történelmi Magyarország szellemi egysége örökre fennmarad.  Az a cinikus, gátlástalan globális játszma, amelyet az agóniájának utolsó fázisába lépő amerikai birodalom ezzel az Ukrajna fantázianevű „csinált” országgal művel, éppen azokat a jobb sorsra érdemes ukránokat taszítja egy minden eddiginél pusztítóbb és veszélyesebb lejtőre, akiknek »szabadságára és függetlenségére« most álságosan hivatkozik. Az amerikai birodalom fő ellenfele most már egyértelműen Kína, és a 21. század mindent eldöntő »világháborúját« a Csendes-óceán térségében vívja majd meg a két szuperhatalom.

Kína meggyengítése azonban két fronton is zajlik. Az egyik értelemszerűen ez a kelet-ázsiai front, ahol Tajvan, Hongkong, Tibet vagy éppen az ujgur térség jelentik az állandó feszültségforrást, és feltehetőleg »proxyháborúk« egész sorával dől majd el a két gigászi birodalom sorsa.

Ám van ennek a globális főhatalomért zajló világháborúnak egy európai hadszíntere is, aminek alapvető oka, hogy az amerikai birodalom számára a kegyelemdöfést az jelentené, ha létrejönne

Euró­pa, Oroszország és Kína eurázsiai együttműködési rendszere,

hiszen ennek nyomán Amerika, ahogy mondani szokás, egyszerűen »okafogyottá« válna. Ennek az együttműködési rendszernek a mindenáron való megakadályozása ezért aztán az amerikai birodalom legfőbb stratégiai célja. Éppen ezért a fő konfliktusfelületet jelentő csendes-óceáni »hatalomtektonikai lemez« mellett továbbra is nagy jelentősége van annak, hogy a másik két rivális, Európa és Oroszország között is állandósuljon a feszültség.”

(Fotó: Helyi lakosok gyakorlatoznak Kijev közelében 2022. január 30-án. Nyugati országok az elmúlt hetekben többször is Ukrajna elleni háború előkészítésével vádolták meg Oroszországot, amit Moszkva visszautasított.MTI/AP/Efrem Lukackij)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen határról beszélünk?
"Az oroszok már öt évszázadon keresztül próbálják országuk végső határát meglelni, de sehogy sem sikerül.”
(A. L. Kennedy, The Quarterly Review, 1947. január)

Ukrajnáról szólt a bejegyzésem? Vagy a szövegértésedért hibáztasd a harmadikos tanító nénidet.

Az a hét millió, aki éhen halt Sztálin erősködése nyomán, az semmilyen kapcsolatot nem tud fenntartani Grúziával. Ami valójában Georgia.

Milyen határról beszélünk?
Egyébként az orosz birodalmi terjeszkedés volt az, amiről Fridhjof Nansen, norvég sarkkutató és Nemzetek Ligája (Népszövetség) megbízott, állította közel 100 éve már: "Oroszország az 1500-as évektől kezdődően minden hét évben egy norvégiányi területet kebelezett be."

(Ezen, addig megállíthatatlan terjeszkedés érte el határainkat is 1939-ben. Egyetlen valamirevaló döntéshozó sem hagyhatta ezt figyelmen kívül.)

Az angolul tudóknak a teljes szöveg és a forrás:
"According to the calculations of Fridtjof Nansen, beginning in 1500, every seven years Russia added as much territory to its empire as that occupied by the Kingdom of Norway. Imperialism is a traditional, basic, and integral trait of Russia - its chief trait in fact.”
(Solovyov - Klepikova: The map is the message in mother Russia, The Christian Science Monitor, August 11-17, 1986.)

Csak nyald az oroszok hátsófelét tovább:
"Európa nem szláv nyelveinek többsége (így a régi szövegekben a magyar nyelv is) a Georgia nevet használja. A 19. század legvégén megjelent Pallas nagy lexikonában és a 20. század elején megjelent Révai nagy lexikonában még a Georgia név alatt található csak szócikk, a Grúzia bejegyzésnél annyi áll: „Georgia orosz neve”.[11](Wiki)

Én a 7 milliót használom, amiből 3 millió gyerek volt, Kun Miklós számai szerint.

Az észhiány és a szövegértés hiányának együttes véleménye. Hányas a kommunista párttag könyved száma? 00.....?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés