Newsweek: Magyarország is vonakodik kiállni Ukrajna mellett

2022. január 28. 9:29
A lap kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök jövő héten még találkozik is Putyinnal Moszkvában.

Több uniós tagállamot – köztük Olaszországot, Ausztriát és Magyarországot – az a vád ért, hogy vonakodnak kiállni Ukrajna mellett, mert attól tartanak, hogy ez hátrányosan befolyásolná a Moszkvával fenntartott kereskedelmi és politikai kapcsolatokat – írta a Newsweek cikke, ami Oroszország és Ukrajna konfliktusáról szólt. A lap kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök jövő héten még találkozik is Putyinnal Moszkvában.

A cikk szerint Vsevolod Chentsov, Kijev egyik vezető európai diplomatája úgy látja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnával szembeni agressziója több szempontból is visszaüt a Kreml stratégiai céljaira: az invázió veszélye egyesíti Európát Ukrajna mögött, növeli a NATO-csatlakozás támogatottságát a lakosság körében és megrontja az orosz-ukrán kapcsolatokat.

(Fotó: Mentőalakulat egyik tagja különböző típusú aknákat mutat ukrán gyereknek egy kijevi iskolában 2022. január 27-én. Az iskolásoknak megtanítják, hogy mit kell tenniük, ha gyanús tárgyakat vagy lőszert találnak. Nyugati országok az előző hetekben többször is Ukrajna elleni háború előkészítésével vádolták meg Oroszországot, amit Moszkva visszautasított.MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

***

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés