Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

2022. január 17. 22:55
A nő 40-50 éves korában halt meg, feltehetőleg hosszabb ideje élt Csehországban.

Egy 40-50 éves fekete nő csontvázát találták meg egy középkori sírban Csehországban – írta meg az Azonnali.hu. A leletet a Prágához közeli Tetín faluban találták. Még 2021 januárjában volt egy csőtörés a falu kora középkori várának környékén, ahol annak elhárítása előtt régészek is átvizsgálták a területet.

A vizsgálat során több középkori sírt is találtak, ezek egyike volt a fekete nő sírja.

Nem lehet tudni, hogy a középkoron belül mikor élt a nő, viszont az bizonyosan állítható, hogy a 11-12. században kezdtek el temetkezni azon a helyen, ahol a maradványait megtalálták. A sírban nem találtak semmilyen tárgyat, amely segíthetne akár csak a töredékét rekonstruálni az életének és annak, hogy hogyan került Csehországba. A cseh közmédia cikke szerint a középkorban gyakran érkeztek a Cseh Királyságba zarándokok, kereskedők, utazók akár távoli vidékekről is. Az Azonnali.hu szerint a „Tetínben talált csontváz esetében az az igazán különleges, hogy ez a valószínűleg fekete nő, miután Csehországba került, ott élte le az életét, és teljesen hagyományos módon temették el,

semmivel nem jelezve, hogy ő különleges lenne.”

Nyitókép: Martin Pecka / Wikimedia Commons

 

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bármit is mond Cseh Katalin, ne hidd el. A valóság állításaival
szemben az, hogy nem vagyunk egyformák.

És ez most miért hír? Black dead matters?

Na, a cseheknél is kezdődik, eddig is tudtuk, hogy valamelyik angol királyné és Beethoven is néger volt, jöhet az, hogy valójában mindig is éltek ott négerek, sőt, a legújabb DNS kutatások kiderítették, hogy Hrabal ősei között is voltak feketék. Aztán majd jön egy sorozat, főszerepben a néger IV. Károllyal, ahol a fehérek a rosszak és a feketék a jók, meg persze az összes fiatal fehér nőnek néger párja van. Progresszív mennyország.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés