Rétvári: Kezd összeállni a baloldal valódi egészségügyi programja 

2022. január 11. 11:04
Gyurcsány Ferenc pár napja is az egészségügy privatizációja mellett érvelt a Parlamentben – emlékeztetett Rétvári Bence.

„Egyrészről László Imre, a DK egészségpolitikusa mondta el, hogy a kórházak száma »nagyon sok, indokolatlanul sok«, ezért a kórházak 45%-át be fogják zárni. Másrészről a baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltje fejtette ki, hogy a fizetős egészségügy nem ördögtől való, és a kórházak sokkal jobban működnének, ha privatizálnák őket” – írja Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, az EMMI államtitkára. 

A kórházbezárásnak sajnos nagy hagyománya van már a baloldalon, véli Rétvári Bence, aki emlékeztetett, hogy a baloldal kormányzása idején több intézményt is bezártak, mint például a Budai Gyermekkórházat, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI), a Szabolcs utcai Kórházat és a Schöpf-Merei Kórházat.

A fizetős egészségügy szintén nem újdonság

Rétvári Bence felidézte, hogy a vizitdíjat és a kórházi napidíjat a baloldal vezette be, és azokat a Fidesz-KDNP által indított szociális népszavazás törölte el még 2008-ban.

Hasonlóképpen népszavazás döntött arról is 2004-ben, hogy az egészség nem üzlet”

– írta posztjában az államtitkár, aki hozzátette: „a baloldal igyekezett üzletet csinálni az egészségügyből, kórházakat privatizált, elég a Hospinvest botrányra gondolni”.

„Mi új van tehát a baloldal egészségügyi programjában?” – teszi fel a kérdést Rétvári Bence. „Semmi, ott folytatnák, ahol 2010. előtt abbahagyták.

Újra azt tervezik, amibe már egyszer belebuktak: kiadáscsökkentés, privatizáció, intézménybezárás, magyarul megszorítások”.

Az EMMI államtitkára emlékeztetett posztjában, hogy 2010. és 2022. között 1197 milliárd forintról 2884 milliárd forintra, közel két és félszeresére növelte a kormány az egészségügyi költségvetést. „Előre kell mennünk, nem hátra!” – zárta posztját Rétvári Bence. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés