Nagy Attila Tibor: A vereség útja, amelyre Márki-Zay rálépett az előválasztás után

2021. december 6. 21:46
A politológus szerint ki kell mondani, hogy az ellenzék kampánya rossz irányba megy. Úgy véli, talán az ATV-től igazolt Simon András lehet egyfajta reménysugár az ellenzéki kampány számára.

Nagy Attila Tibor politológus és Deák Dániel vezető elemző az ATV Egyenes Beszéd vendége volt. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi megkérdezte a jelenlévőket, hogy mit gondolnak az ellenzék mostani kampányáról. A politológus Szöllősi kérdésének a végét meg nem várva kijelentette, hogy

Ki kell mondani, hogy az ellenzék szekere rossz irányba megy! Ez a vereségnek az útja, amelyre Márki-Zay Péter rálépett az előválasztás után.”

„Egy reménysugár, az ellenzék számára, hogy Simon András most Márki-Zay Péter szolgálatába, illetve az ő kampánycsapatában lesz” – folytatta a gondolatmenetét Nagy. A politológus kifejtette, hogy azért gondolja így, mert „ő látott egy nagy szervezetet belülről, annak a kommunikációját vezette. Az egyik fő tévedés Márki-Zay Péter részéről az, hogy ő a korrupciót tartja a kampánya fő üzenetének. [...] A magyar embereket nem elsősorban a korrupció izgatja. Hanem a megélhetés. [...] Éppen ezért, a rezsicsökkentésnek a kritizálása az egy nagyon súlyos politikai hiba.”

Deák Dániel csak ennyit reagált: 

Nem a rezsicsökkentést kritizálja, konkrétan a szavazókat gyalázza”.

„Majd erről is beszélhetünk” – hárított Nagy Attila Tibor.

Nyitókép: ATV.hu

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egyre szürreálisabb.

MZP még egy ciklust sem vitt végig polgármesterként sem, és már a saját oldalán is kínos az ámokfutása (lásd Gyurcsány, Donáth stb. megnyilatkozásait).
Nagy Attila Tibor is a ti brancsotok.
Ennyi.

Majd az ex ATV-s Simon elvtárs megmenti.

Vagy nem.

Minden fillér kidobott pénz, ha a támogatott tehetségtelen.
Karácsony is kidobott 500 milliót:-)

Ja, az amerikai nagykövetség különösen kedveli makit. Sokat látni őket Hódmezővásárhelyen. Biztosan tud valamit maki, mert én itt még egy településen sem az amcsi nagykövetség dolgozóit.

Az a több fideszes, az konkrétan kettő.De egyik sem Lázár János.

Az ellenzék amúgy is gyenge, de ez a MZP-Hatpárti "összefogás" már annyi ellentétet felszínre hozott, hogy még a választások előtti szétesésük sem kizárható. PL. MZP már facebookon is saját még nem létező pártocskája pecsenyéjét sütögeti, nem az ellenzéki "összefogásét". Tessék-lássék még vannak közös megnyilatkozások, de Gyurcsány közlései is folyamatosan a MZP-vel való belső harcokról szólnak. A Momentum a nagy nyilvánosság előtt élesen bírálta MZP populizmusát stb. S még nincs közös lista, s közös program sem...

Ja, az nekem is kedvencem volt. :)))

Néhányszor válaszoltam neki (hogy leginkább maga az ellenzék jött zavarba, és az ő kampánystratégiájuk lett KUKA), de hát disznók elé gyöngyöt... ezrn a nicknéven már nem nagyon fogod látni. :)

Még a Závecz is módosította az eredméyneit, a Fidesz javára. A többi közvéleménykutató méréseiről már nem is beszélve, ahol toronymagasan vezet a Fidesz. De győzni persze áprilisban fog Orbán, mert a MZP-Hatpárti "összefogás" már most a szétesés jeleit mutatja...

Azon gondolkozom, hogy Márki-Zay miért ilyeneket mond a kampányban. Nincs neki tanácsadója? Vagy annyira önjáró, hogy nem hallgat rá? Netán egy tanácsadó tanácsolta neki, hogy ezt így kell csinálni?

Ha hinni akarsz az ideológiádban...Mindig sok mérést kell nézni, s ott a többségben a Fidesz vezet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés