A DK kihátrált az öntörvényű Márki-Zay mögül, mostantól minden felelősség az övé

2021. november 30. 21:49

Amerikai Népszava
Amerikai Népszava
Beszédes nyilatkozatot tett közzé Gyurcsány Ferenc, amit alaposan félreértett számos magyar újság.

„Rejtett üzenetet tartalmazó, de beszédes nyilatkozatot tett közzé Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Facebook oldalán (ami már nem is elérhető), amit alaposan félreértett számos magyar újság, leginkább a Blikk, mikor azt írta, hogy »Gyurcsány Ferenc is beállt Márki-Zay mögé: ezentúl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő kéri, mert ő a kapitány«. Ennek éppen az ellenkezője történt: a nyilatkozat azt jelenti, hogy a DK kivonult Márki-Zay mögül és nem vesz részt a közös kampányban, csak akkor csinál bármit, ha Márki-Zay kéri. De ő nem fogja kérni.

A DK elnökének nyilatkozata a legteljesebb mértékben igazolta az előrejelzéseinket, hogy Márki-Zay öntörvényű, s Donáth Anna, a Momentum elnöke által is fideszesnek nevezett kampánya az ellenzéki összefogást lényegében szétveri. Gyurcsány nem mondta fel az ellenzéki összefogást, elkerülte, hogy a választási vereség miatt a DK-t tegyék felelőssé. Olyan nyilatkozatot tett, ami csak látszólag jelenti Márki-Zay támogatását, valójában az ellenkezőjéről szól. Leválnak róla. A közös kampányból kiszállnak, csinálja Márki-Zay, amit akar, a felelősség mostantól az övé.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet az, hogy a nyugati turnét és eligazítást követően a támogatók Márki Zayra teszik a tétet, és szóltak Gyurcsánynak, hogy most nem az ő revans vágya a fontos, úgy érzik, vele csak veszítenek?

Márki Zay magabiztossága lehet az ő saját, öntelt hülyesége, de lehet más alapja is. Az összefogás pedig nem látja tisztán, ki is az ő gazdájuk?

MZP feladata elvinni a választási felelősséget.
A régiek meg a vesztesek között győztesek lehetnek.

Jól csőbe húzták.
Harmadik helyről megnyerették vele az előválasztást.
Valami történt a két forduló között, azért léptették vissza olyan hirtelen a Gelgelyt.

A magyar szavak jelentése alapján ilyen értelmezés nem lehetséges, de hogy Gyurcsány mit gondol és mit mond az két különböző dolog.

Lehet, hogy mind a kettő.
Az azért furcsa, hogy MZP a hivatalos önéletrajzában meg sem említi a kanadai állampolgárságát.
MZP valóban beleillik abba a körbe, amikor külföldről nyomnak valakit. Ezek a valakik olyan egy kaptafára készültek: Bajnai, Karácsony, Macron, Zelenszkij, a bolgár.....
Mind fiatal, jóképű ........és szinte mind megfordult külföldi képzésen. Karácsony a kivétel, mert nem beszél angolul.

Valójában Bartus blogja, ami némi nagyzolással újságnak nevezi magát.

Csak nem azt akarod mondani, hogy Gyurcsány koloncként tekint magára? Ha így lenne, akkor kivonulna a közéletből, az összefogásból, a DK-ból.

Egyébként te is koloncnak tekinted?

Hagyd, nem érti, nem fogadja el, neki ott, az ő térfelükön mást mondanak. Saját logikája pedig nincs.

Valami zavar lehet az erőben az összefogás oldalán. Egészen biztos, hogy Karácsony volt a jelöltjük, de kiderült, ő csak az önkormányzati választásokra volt jó, pusztán itthon lehet eladható, külföldi szereplése, megfuttatása a nyugati médiában nem jött be, voltak szerencsétlen nyilatkozatai. Kimondottan rossz a kiállása, de az is lehet, hogy a környezetében már tudtak arról, hogy Anonymusnak Cseh Katalin után más témában is vannak ismeretei.

Gyurcsányt továbbra sem lehet az élre állítani, Dobrevre vigyázni kell, mert ő az utolsó tartalék, bár a férje árnyéka nem tesz jót neki. Márki Zay viszont gond nélkül leamortizálható, csak arra kell vigyázni, önmagán kívül senkinek ne okozzon kárt. Talán ezért lép eggyel hátrébb Gyurcsány.

A Márki Zayt levizsgáztató nyugati politikusok nyilván jó ajánlólevelet adtak neki, áldásukat adták rá. Gyurcsánynak ehhez alkalmazkodnia kell, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül, még akkor sem, ha tudja, amit a nyugati mainstream szívesen látna, ami nekik Márki Zay szólamaiban annyira tetszik, mert az érdekeiket szolgálja, az itthon nehezen eladható. Gyurcsány tehát hátrébb lép, de ez már csak sodródás.

Nem írom le még egyszer, 9:33-nál leírtam, mit gondolok erről.

Mit tud Gyurcsány?
Mit gondolsz, egy év alatt miért hódolt be az összes ellenzéki párt?
Nem önszántukból, az biztos.

Az a baj veled, hogy csak feketén-fehéren tudsz gondolkodni, pedig az életben ez a két legritkább szín.

Gyurcsány áldása nélkül Márki Zay sehol nem lenne, még párt sem áll mögötte. Nem is fog, mert választási párt megalakítására már nincs ideje. Nemrég, talán a múlt héten rámordult Gyurcsány a magát már miniszterelnöknek képzelő Márki Zayra, hogy miniszterelnök nem az előválasztáson, hanem a pártok szavazatai alapján lesz valaki. Márki Zay visszaszólt valami olyasmit, hogy ez nem így van. Lehet, hogy a nárcisztikus Márki Zayt nyugatról ráerőltetik Gyurcsányra, ő pedig már most hátrébb lép, hogy amikor dől a ház, csak Márki Zay legyen alatta.

Ha ellenzéki győzelem esetén az első parlamenti ülésen nem Márki Zayt választják meg, akkor mi van? Semmi. Gondolod, hogy az ellenzékiek kimennek tüntetni a saját maguk választotta pártok ellen?

De ha mégis Márki Zayt választanák meg, akkor gondolj Medgyessyre. Milyen érdekes, őt a saját kabinetfőnökének a férje puccsolta meg.

Jól el lett számoltatva a féleszű, mi?

Tegyük hozzá, hogy Karácsonnyal ellentétben nyugaton MZP-re áldásukat adták. Ez lehet az oka az ő határtalan önbizalmának, és Gyurcsány hallgatásának. De az, amit MZP most előrevetít, Karácsony elszólását fogja igazolni, hogy azzal nem lehet választást nyerni.

Ezt nyugaton nem értik. Gyurcsány pedig tudja, talán ezért is hallgat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés