Megkéseltek egy magyar lányt az angliai Bradfordban

2021. november 24. 19:50
A gyilkossággal egy 21 éves férfit gyanúsítanak.

Vasárnap holtan találták bradfordi lakásában a 24 éves Benkő Borbálát – írta meg a a BBC. A rendőrség szerint a fiatal magyar lány 2016-ban, ifjúsági munkásként érkezett az angliai városba hazánkból, és egy iskolában dolgozott, a közésség aktív és megbecsült tagja volt. A gyilkosság elkövetésével  egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akit őrizetben tartanak. 

 

 

Az áldozat családja a BBC-nek elmondta: „Bori nagyon hiányozni fog minden családtagjának és barátjának mind Magyarországon, mind pedig tágabb közösségében, valamint az iskola dolgozóinak és a gyermekeknek is, ahol dolgozott.”

Fotó: Twitter

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy felekezeti újság, nem bulvárlap, nem megy bele a részletekbe a körülményekkel kapcsolatban.

Mit lehet tudni az áldozat családjáról? Mondd, hogy ők is kinn élnek! A poszt bemutatása, hogy a lány egyedül ment ki 16 évesen, az tényleg nem teljesen kerek...

Na jó, hát teljesen világos, hogy ki vannak borulva, őszinte részvétem szegényeknek, és sok erőt. Majd egy Miatyánkot is elmondok értük, ha már itt pofázok.

De az akkor is furcsa számomra, hogy 16 évesen kiengedték egyedül... Mondjuk nyilván nem függ össze azzal, hogy 8 évvel később megkéselték.

Egy krimiben olvastam, de jogosnak tűnik, hogy azért is szar áldozatnak lenni, mert az ember élete teljesen mezítelenül áll egy csomó figyelő tekintet előtt. Ha vendéget fogadsz, gondosan földíszíted a lakást. De ha helyszínelők jönnek, azok azt látják, ahogy éltél...

Ja, jogos. Bocs, rosszul olvastam. 19 évesen már persze. Sőt, szerintem rosszul dönt, aki ebben az életkorban nem tölt el néhány évet Nyugat-Ojrópában. Az meg külön szimpatikus, hogy integrálódott egy helyi egyházi közösségbe. Ha az ember nem akar egyedül ülni a lakásában, ez az egyik legjobb irány.

No, akkor őszintébben mondom el azt a Miatyánkot. Isten nyugosztalja szegényt. Legyen ez a végső igazsága, akkor is, ha most nagyon nehéz:

Bölcs 3,1-8
Az igazak lelkei azonban Isten kezében vannak,
s a halál kínja nem éri őket.
Úgy látszott a balgák szemében, hogy meghaltak,
távozásukat balsorsnak vélték,
és végső romlásnak, hogy elmentek tőlünk,
ők azonban békességben vannak,
ha kínt szenvedtek is az emberek szemében,
reményük halhatatlansággal teljes,
kevés fenyítés után nagy javakban van részük,
mert Isten próbára tette,
és magához méltóknak találta őket.
Megvizsgálta őket, mint az aranyat a kohóban,
és elfogadta őket egészen elégő áldozatul.
Látogatásuk idején pedig
az igazak felragyognak,
olyanok lesznek, mint a szikra,
amely a nádasban tovaterjed,
ítélkeznek nemzeteken, és uralkodnak népeken,
s az Úr lesz a királyuk örökké.

Nyugodjék békében!

Benéztem, szövegértési gondjaim voltak... Néha előfordul. Azért a 19 év szerintem már rendben van: túl az érettségin, egyetem előtt, nyelvet tanulni vagy akármit csinálni jó életkor. Meghalni meg a 24 év nagyon nem :-(

Az is valami, ha szégyelled, de nem jó, ha a szégyentől agresszív leszel.

Valóban, Bradforban az egyik legmagasabb a paki részarány Angliában, több mint 25%. Ennek következtében angol viszonylatban igen alacsonyak az ingatlanárak arrafelé pl. Leedshez képest.

Ez a félrevezetett agymosott szegény lány sem fog már magyar gyereket, gyerekeket szülni.
De miért is tenné?
Nem sokkal magasztosan a "Megmentem az egész emberiséget lmbtq, szivárvány, gendert is mindent egyenrangúvá teszek, hogy legyen Béke, Szabadság Egyenlőség a Földgolyón" ideológia nevében:
" ifjúsági munkásként érkezni az angliai városba hazánkból, és egy iskolában dolgozni, a közösség aktív és megbecsült tagja lenni?"
De tényleg. És hol van a magyar társadalom, kormány, iskola, pedagógus társadalom, egyházak, tv- és minden közösségi csatornák szennye betakarja a világunkat.
És az ilyen szerencsétlenekkel megyütt mindannyiunkat.
180 fokos szemléletváltás és új gyakorlat a teljes magyar oskolarendszerben.
Mindenek elé helyezni a mentális készség szakadatlan fejlesztését, választ mindenre, ami a gyerekek lelkében botrányt okoz.
Márpedig 100 hírből legalább 90 botrányvezérelt, már a Norvég mikulás is buzi lett... és ezt nézik, látják 4-5 éves gyermekek.

Jav: És az ilyen szerencsétlenekkel együtt mindannyiunkat.

Erről beszélek, de: miért nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés