Bigéék nem fizették be a GVH-büntetést

2021. november 22. 17:17
Vasárnap este járt le a GVH bírságbefizetésének határideje, a Nitrogénművek-csoport viszont keresetet nyújtott be döntéssel szemben, és azonnali jogvédelem iránti kérelemmel fordult a bírósághoz.

Vasárnap éjfélkor letelt a harmincnapos határideje a GVH által feltárt műtrágyakartell bírságbefizetésének. A rekordösszegű, összesen mintegy 14,1 milliárd forintos büntetés a Hőgyészi Agrokémia Kft. (1,13 milliárd, amelyre 24 hónapos részletfizetési engedélyt kapott), a Cargill Magyarország Kereskedelmi Kft. (szűk 2 milliárd) és a hat céget tömörítő, Bige László milliárdos érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek-csoport (együttesen több mint 11 milliárd) között oszlik meg. 

A versenyhatóság a Világgazdaság érdeklődésére közölte, hogy Hőgyészi Agrokémiai Kft. átutalta az aktuális bírságrészletét, ahogy a Cargill Magyarország Kereskedelmi Kft. is befizette a rá kiszabott teljes bírságösszeget.

A Nitrogénművek-csoport viszont keresetet nyújtott be a GVH döntésével szemben, és azonnali jogvédelem iránti kérelemmel fordult a bírósághoz.

Ennek keretében kérte a keresetlevél benyújtásának teljes halasztó hatályát is. A bírságösszeg végrehajtása ilyen esetekben nem foganatosítható a kérelem bírósági elbírálásáig – mutatott rá a GVH.

Plusz tizenöt napot nyert Bige

Mindez azt jelenti, hogy a Bige-csoport további pluszidőt, minimum 15 napot nyert, hogy befizesse a büntetést. A bíróságnak legalábbis ennyi idő áll rendelkezésére, hogy megvizsgálja: a GVH-bírság közvetlenül fenyegeti-e hátránnyal a Nitrogénműveket. Amennyiben a bíróság helyt ad a kérelemnek, a halasztó hatály akár több évre, a jogerős bírósági döntésig is érvényben maradhat.  

Nyitókép: MTI / Balázs Attila

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy butaság. Majd jönnek a végrehajtók és a térdednél kezdik.

Bige is úgy járt, mint párezren mások is az elmúlt NER-években:
Nem adta önként szarér-hugyér, oszt ráment az összes hatóság és elvették erőszakkal, ingyen.
Egy NER-lölőnek.
Mer ez nekik a 2/3 jogán jár.
Sőt a 3/3, jav III/3 jogán is jár, hisz többségük besúgó is volt korábban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés