Bige László után újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé

2021. november 15. 9:57
Bojár Gábor írja a baloldal miniszterelnök-jelöltjének gazdaságpolitikai programot.

Bige László után egy másik magyar milliárdos, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is beállt Márki-Zay Péter mögé, derült ki a Partizán-podcast vasárnapi adásában, ahol Márki-Zay Péter a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdaságpolitikai programjának kidolgozójaként említette Bojárt – írja a Forbes. Hozzátették, hogy az interjúból az is kiderült, mennyi pénzt kapott eddig Bige Lászlótól.

Bojár Gábor 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

Márki-Zay többször is hangsúlyozta, írja a Forbes, hogy nem árnyékkormányról, vagyis nem arról van szó, hogy később ők lennének a miniszterek, mivel megállapodtak abban a pártokkal, hogy nem osztogatnak pozíciókat addig, amíg nem nyerték meg a választásokat. A baloldal miniszterelnök-jelöltje kijelentette: „Most feladatok vannak és nem pozíciók”. Ezeket a feladatokat egy olyan szakértői gárda fogja össze, amely elkészíti a választási, vagy későbbi kormányprogramot – fejti ki a magazin. A legfontosabb területeken még az idén elkészül a választási programjuk, de azt már most tudni, hogy például az euró bevezetésének megalapozása szerepel majd a programban.

Bod Péter Ákos, Király Júlia, Fleck Zoltán a csapatban?

Márki-Zay elmondta, Bod Péter Ákos közgazdászt, az MNB korábbi elnökét is szívesen látja majd a kormányzati felkészülésben. Bojár mellett a szakértő gárda tagja lesz Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke, aki monetáris kérdésekkel foglalkozik majd, Steinmetz Ádám a sport-, Komáromi Zoltán egészségügyi kérdésekért felel majd. Kiemelte, hogy Fleck Zoltán jogász már fel is állított egy közjogi tanácsadó testületet, hogy az alkotmánnyal kapcsolatos kérdésekre javaslatokat tegyenek és a közjogi átmenet kérdéseit rendezzék. Márki-Zay a vasárnapi, majdnem 2 és fél órás elő adásban

beszélt a Bige Lászlótól kapott támogatásról is.

A miniszterelnök-jelölt elárulta, hogy a vállalkozótól 5 millió forint támogatást kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

***

MTI Fotó: Mohai Balázs

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan minden baloldali milliárdosról kiderül: mivel minden bal, lib kormány aláásta, majd bukásának végén lenullázta Magyarország gazdasági-erkölcsi potenciálját, így az egyetlen ésszerű következtetés, a bal-lib támogatóiról:

Olyasmi a céljuk, ami Magyarországnak, a magyar embereknek a lehető legnagyobb méretű károkozást végzi el.

Oligarcházzatok, ballibák!

Amúgy az is milyen már, hogy több hónapos cécóval lebonyolítottak egy előválasztást, aminek ugye elvileg (és deklaráltan is) az volt (lett volna) a célja, hogy a pártok közötti különbségek kidomborodjanak, hogy választási alternatívák legyenek az egyes fő programpontokat illetően stb.
Erre az előválasztási cécó UTÁN kezdenek el "programokat" gyártani, de hoppá, még mindig külön-külön!

Még mindig itt van ez az ex-jobbikos-nagyondékás? Néhány éve x-eltem.

A különbség az, hogy a Fidesz a népnyúzó, a gazdaságot legatyásító balos milliárdosokat békén hagyta, míg a baloldal a tehetséges és gazdasági növekedéshez hozzájáruló vállalkozók ellen folyamatosan hecckampánnyal uszít.

Arról beszélj inkább, hogy a baloldali milliárdosságot miért nem találod ellentmondásnak?

Aki mögé Bojár beáll, az megbukik.

Tudásuk révén biztosítani akarják a betevő falatot baloldali uralom esetére:

Álljon itt Lenin elvtárs eligazítása a szükségtelennek ítélt lakosság meghalasztásáról az élelemelosztás állami monopóliuma révén:

„Csupán az szükséges, hogy az állami élelmiszer-készletekből azokat az alkalmazottakat lássuk el, akikre valóban szükség van a munka maximális termelékenysége szempontjából. Az élelmiszer fejadagokat úgy kell elosztani, hogy az egész eljárás a politika eszköze legyen, azon módon, hogy csökkentsük azok számát, akikre nincs abszolút szükség és ösztökéljük vele azokat, akikre valóban van.”

Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népírtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990, 42.old.)

MZP nagyon pénzéhes, de jöjjenek rá maguktól a támogatói.

Megdöbbentő a hasonlóság MZP és a román diktátor között:
https://hu.euronews.com/2021/1..

Úgy látom, kezd megvilágosodni, hogy a korrupciót és a lopást nagyon de nagyon túltoltátok, mocsok szájtépők!

Meghalt Bitó László. Elolvastam a ballib oldalakon a hírt. Valahogy nem írtak bele a Bitó szalon működését. Csak nem szégyenlik? Nem ezt érdemli az elhunyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés