Nem volt fékje a román sofőrnek, négy autót tört össze az M1-esen

2021. október 20. 16:21
Az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy 2021. október 16-án, szombat délután az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr három személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett. 

A cég beszámol róla, hogy október 16-án az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított, és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre. Azonban a belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, amely szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel a várakozó járművekbe csapódott. Összesen három autót tört össze, ráadásul

akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt.

A baleset után ismét megmutatkozott az emberek segítő szándéka, hiszen többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, sőt még a felborult járművet is – amely szinte a felismerhetetlenségig összetört – visszahelyezték a normál pozíciójába, és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. A fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania. 

Fotó: Instagram

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Határok nélkül...
Műszaki nélkül...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés