Jakab Péter még a saját, miskolci körzetében se tudott nyerni

2021. szeptember 30. 12:15
Miskolcon többen szavaztak Dobrev Klárára, mint a Jobbik elnökére.

Az Országos Előválasztási Bizottság megállapítása alapján Jakab Péter saját körzetében, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú választókerületében is kikapott Dobrev Klárától. A Jobbik elnöke nem indult el egyéniben az előválasztáson, mert, mint mondta, a miniszterelnök-jelölti kampányára fókuszál inkább. Bár szülővárosában, Miskolcon kezdte az ajánlások gyűjtését, nem ő kapta a legtöbb szavazatot ebben a körzetben.

  • Dobrev Klára: 2 866 szavazat
  • Jakab Péter: 2 104 szavazat
  • Karácsony Gergely: 1 665 szavazat
  • Márki-Zay Péter: 977 szavazat
  • Fekete-Győr András: 128 szavazat

Beszédes, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú választókerületében a jobbikos Szilágyi Szabolcs 4258 (55,81%) szavazattal nyert, Jakab tehát nagyjából felennyi szavazatot kapott csak, mint párttársa. 

 

Borsod 5-ben indult a jobbikos Erdei Zsolt (művésznevén: Rokker Zsolti), és nyert is elég simán, közel 70 százalékos eredménnyel, 2094 szavazattal. Jakab Péter ehhez képest 943 szavazatot szerzett (tehát még Erdei szavazatainak felére se volt jó), míg Dobrev itt is nyert.

Borsod 4-ben ( ahol 2018-ban a Jobbik volt a legerősebb ellenzéki párt) Üveges Gábor nyert, aki eredetileg MMM-Jobbik jelölt volt 2980 szavazattal. A miniszterelnök-jelöltek közül itt is Dobrev szerezte a legtöbb szavazatot, 1820-at, Jakab Péter 1203-at kapott.

Újabb veszteség Jakab számára

Jakab Péter ezzel ismét vereséget könyvelhet el saját körzetében: 2010-ben önkormányzati képviselő lett Miskolcon, de nem tudott egyéniben nyerni – a harmadik helyen végzett a fideszes és a szocialista jelölt mögött –, csupán listán jutott be a testületbe.

A politikus 2014-ben ismét megmérettette magát, ám egyéniben ismét nem sikerült győznie, a Fidesz és az MSZP jelöltje megint előtte végzett. Polgármesterjelöltként ugyancsak elindult, de a baloldali jelölt (Pásztor Albert Zoltán) és a fideszes Kriza Ákos is legyűrte őt. 2018-ban már az országgyűlési választásokon indult el Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú körzetében, de ezúttal is a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin mögött végzett.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincsenek már szavak... és főleg vidéken... ahol még 2018-ban sem volt ellenzéki oldalon ellenfele a Jobbiknak... sorozatban lesznek DK-s moslékjelöltek, óriási Dobrev-tarolással...

De tényleg, egészen brutális a lejtmenet.

2018 áprilisában Vona LEMONDOTT egy 19%-os országos eredmény után (hatalmas részvétel mellett). Ekkor úgy állt a Jobbik, hogy vidéken gyakorlatilag egyeduralkodó volt az ellenzéki oldalon, főleg a kisvárosi-falusi kerületekben.

Most DK-s közös jelölt lesz számtalan olyan helyen, ahol 2018-ban a DK-lista kapott mondjuk 2%-ot, a Jobbik-lista meg 30+%-ot...(!!!). Gyulától Dombóváron át Csornáig. Vidéken mindenhol, ahol nem voltak teljesen leosztva a lapok, a DK nyert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés