Nyílt levél Novák Katalinnak

2021. szeptember 23. 15:31

Marton-Ady Edina
Facebook
Azt írta a minap, életszerűtlen a pedagógusok fizetésemelése.

„Kedves Novák Katalin,

lassan többször szólítom meg önt, mint bármely más politikust eddigi életemben. Azt írta a minap, életszerűtlen a pedagógusok fizetésemelése. Bevallom, valahogy beragadt ez a mondat, mosolyogva felötlik bennem, mikor cipőt vásárolok a gyerekeknek, mikor befizetem az ebédet, mikor hónap végén tologatom az összegeket, hogy még azért mindenre is jusson. Életszerűtlen, jut eszembe, amikor a lányomat, aki most másodikos, hazahozom délután négykor az iskolából, és ő fáradtan, nyolcévesen már rezignáltan előpakolja a tankönyveket, amikből még be kell fejezni a házi feladatot. Életszerűtlen, amikor az óvodába járó legkisebb gyermekem, úgy pattog ide-oda a megmaradt, kevéske, hősies óvodapedagógus keze között, mint egy tébolyult gumilabda. Életszerűtlen, amikor a felsős fiamat fénymásolt lapokból tanítják, hogy valóban legyen a kezükben érték, mert a NERes tankönyvekkel a Wc üres toalettpapír tartóját kellene maximum gazdagítani. Életszerűtlen, amikor már szeptemberben olyan fáradtak a bizonytalanságtól, a technikai háttér hiányától, a folyamatos bürokratikus, minősítgetéses vegzálástól a pedagógusok, hogy a mosolyra alig telik.

Életszerűtlen, hogy ön ilyen szavakat ki mer ejteni 2021 szeptemberében. Nem hiszem, hogy ebben az országban, egy bizonyos politikai kör és holdudvarán kívül, bárkinek is életszerűtlen volna felemelnie a hangját, hogy megfelelő bérezést kapjon a munkájáért. Olyan bért, amiből meg lehet élni. A pedagógusokhoz csatlakozhatnak az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, tűzoltók, mentősök, eladók, szakmunkások, közmunkások, folytathatnám a sort, de ide a végére, már csak magunkat írom, hiszen ön, állítólag, a mi érdekeinket képviseli, a családokét, minden családokét, legyen az egyszülős, mozaik, szivárvány vagy bármi más, a családokét, akik éppen úgy fuldokolnak ebben a kivéreztetett, életszerűtlen és észszerűtlen oktatási rendszerben, ahogyan a pedagógusok.

Életszerűtlen tisztelettel. 
Marton-Ady Edina”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 265 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mielőtt elküldenélek a mocskos, hazug kurva anyádba, bemásolnék egy idézetet, hogy mit nyilatkozott Novák Katalin:

"
A pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni, és nem is szeretnék.
"

És most kotródj el a mocskos kurva anyádba!

Válaszok:
Google | 2021. szeptember 23. 17:55

Pontosan. Ő nem pedagógus, hanem a szokásos: szabad bölcsész. Nagy szó: még az ÉS-be is publikált.

https://peterfy.academy/marton..

Ha tanár lenne, és igazán jól is csinálná, akkor már majd' 20 éve lenne pályán, és akár 450-500 bruttót kereshetne, ami azért nem a világ pénze, de éhenhalni még egyedülülálló szülőként sem kellene belőle. És lehetne férje, gyereke, családi adókedvezménye, elengedett CSOK-ja, kedvezményes autója, támogatottan felújított lakása.

De nem, ő inkább 32 évesen elmegy szabad bölcsésznek, és picsog bele a világba, hogy szar neki.
Hát Edina, ha ennyire tellik, ennyi jut.

OLyan ez, mint annak idején a "köteles beszéd": kiragadnak egy szót az összefüggésből, s azt ragozzák-szugerálják agymosásszerűen.

gyurcsányi is az elköltözést ajánlotta meg a NER-esek is.
Mert olyan egyformák...

Szótagolva írom, hogy Csuhaj Ildikó is megértse az általa feltett kérdésre a választ.

N o v á k K a t a l i n n e m a z t m o n d t a, h o g y n e m k e l l a b é r e k e t e m e l n i, h a n e m a z t m o n d t a; a l o g i k á n n e m k e l l v á l t o z t a t n i.

Akik pedig kíváncsi, hogy mi a bérek megállapításának a logikája az a következő linken található írásból megtudja, ha nem analfabéta és tud logikusan gondolkodni.
https://www.penzcentrum.hu/kar..

A kérdést és Novák Katalin válasza pedig itt hallható
https://streamable.com/j5dal8

https://peterfy.academy/marton.. figyelembe véve, szerintem a szerző nem tanár.-

Hazudunk reggel, este és éjjel társaságbeli.
Rossz példát mutat így a gyerekeinek, hazudozni nem szép dolog, még akkor sem, ha vannak olyanok, akik ebben jeleskednek.
Gondolok itt a kedves Gyurcsány-házaspárra.

:-)
Jó, hogy kitetted, mert egyesek még félreértenék.

,,Ki a hülye Novák Katalin?,,

Hittinger kirúgott katona.

A devizaalapú hitelezéssel kapcsolatban érdemes elolvasni a parlamenti jegyzőkönyvben foglaltakat, mert igen tanulságos. Természetesen neked nem ajánlom, mert annyit sem értesz a gazdasági pénzügyekhez, mint tyúk a sakkozáshoz.
https://www.parlament.hu/docum..

Megvizsgáltam, de nem találtam tőled olyan választ, amelyikben rám hivatkoztál.

Lyogos:)
Korrigáltam, meg még másik két elütést és betűhiányt, melyet még te sem vettél észre, pedig arra figyeltél, nem a mondandóra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés