Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere

2021. szeptember 18. 22:38
A vezető ellenzéki politikusok ennek ellenére továbbra is azt állítják, hogy egy külső támadás következtében omlott össze a rendszerük.

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt – olvasható az ugytudjuk.hu szombat délelőtt megjelent cikkében.

A portál szerint az élesben még soha nem használt informatikai rendszer a péntek éjjeli tesztelés során lefagyott, majd szombat reggel sikerült elindítani, nyolckor elkezdődött a szavazás, és lassan ugyan, de működött a rendszer kilencig, amikor ismét leállt.

Először még óriási sikernek értékelték a leállást

Érdekesség, hogy a rendszer leállását követően az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér. 

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták: 

Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.

De a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.

Nyitókép: Facebook

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Zorbán már pénteken támadta a rendszert!!!444!!444!

A hazudozás az ellenzék lételeme, de előbb-utóbb mindig lebuknak. Ez az önleleplező sunyiság a vesztük.

Valahol azt olvastam hogy 4-500 ezer szavazóra számítanak....:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés