Mellár Tamás mégis elindul a pécsi előválasztáson, a helyi MSZP-s jelölt visszalépett

2021. augusztus 21. 13:51
Szombaton Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttel közös sajtótájékoztatón Mellár Tamás bejelentette, hogy mégis vállalja a jelöltséget Pécsen.

Mellár Tamás korábbi KSH-elnök, a 2008-ban még a Fidesz támogatásával lett pécsi közgyűlési képviselő és részt vett a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapításában. Mellár Tamás immáron 2018-ban független ellenzéki képviselőként jutott be a Parlamentbe, később pedig Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd frakciójának tagja lett, mivel onnan a liberális Bősz Anett távozott. Az előválasztáson már az MSZP szövetségese, a Párbeszéd színeiben indul, ahol Márki-Zay Péter pártja és a Jobbik is biztosította támogatásáról. 

Két hete Mellár Tamás még Karácsony Gergellyel közös videóban köszönte meg a főpolgármester támogatását. Két nappal ezelőtt azonban elterjedt a hír, hogy Mellár Tamás mégsem indul az előválasztáson. A Szabad Pécs portál szerint Mellár erről levelet is írt az országos előválasztási bizottságnak, de az információt más forrásból még nem erősítették meg.  A portál megkereste Mellárt, ám a Párbeszéd politikusa elérhetetlen. A portál úgy értesült, hogy Mellár ajánlatot kapott az MSZP-től, hogy ha visszalép, akkor befutó helyet kaphat az országos listán.

Mellár Tamás a mai sajtótájákoztatón elmondta: korábban minden ellenzéki párttal egyeztetett, és első körben csak a Momentum jelezte, hogy önálló jelöltet állít a Baranyai 1. választókerületben. Később aztán a Demokratikus Koalíció is közölte, hogy nem támogatja Mellárt, majd néhány napja az MSZP-Párbeszéd a pécsi polgármester ügyvédjét, Bodnár Imrét jelölte. Ennek hatására lépett vissza az indulástól augusztus 19-én. Bodnár Imre visszalépése, és az MSZP-Párbeszéd támogatása azonban változtatott a helyzeten, így már elindul az előválasztáson a DK és a Momentum jelöltjevel szemben. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja!
Ha ló nincs, a számár is jó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés