Nemi identitásukról faggatták a diákokat egy budapesti gimnáziumban

2021. augusztus 16. 9:47
Kérdőívvel mérték fel a diákok szexuális érdeklődését a fővárosi Eötvös József Gimnáziumban.

Kezdetét vette az LMBTQ-érzékenyítés a budapesti Eötvös József Gimnáziumban is – értesült a Magyar Nemzet. Az iskolaújság szerkesztői által készített, LMBTQ-témájú kérdőív még április végén, a gyermekvédelmi törvény elfogadása előtt látott napvilágot.

Nemi identitásukról kérdezték a gimnazistákat

A lapot készítő fiatalok fontosnak érezték, hogy a szexuális kisebbségeket érintő témákról szó essen az iskolai környezetben is, hangsúlyozva, hogy az intézményi és rendszerszintű változások eléréséhez szükség van támogatókra. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint

a szerkesztők arra voltak kíváncsiak, hogy a gimnázium diákjai hogyan jellemeznék a nemi identitásukat,

a szexuális orientációjukat és a romantikus vonzalmaikat. 

Eredmények, válaszok 

A portál beszámolója szerint a kérdőív minden eddiginél jobban megmozgatta a diákságot, ugyanis több mint háromszázan töltötték ki. A válaszadók 93,3 százaléka vallotta magát ciszgendernek (vagyis a saját nemével azonosulónak), 3,4 százaléka nem bineáris (a nemi identitását különböző módon kifejező) személynek, 0,3 százalékuk transzneműnek, 0,3 százalékuk interszexuálisnak, a maradékuk pedig jelezte, hogy jelenleg folyamatban van a genderidentitásuk kialakulása. 

A szexuális orientációjukat tekintve kiderült, hogy 70,7 százalékuk heteroszexuális, 12,3 százalékuk biszexuális, 3,1 százalékuk homoszexuális, két százalékuk aszexuális, 0,8 százalékuk pánszexuális, 0,8 százalékuk queer, a maradék 6,1 százaléknak pedig még nem alakult ki a szexuális irányultsága.

A gimnázium igazgatója szerint mindez csak a toleranciáról szól

A Magyar Nemzet megkereste az Eötvös József Gimnázium igazgatóját is, hogy tudott-e a diákok által elindított közvélemény-kutatásról, valamint ki engedélyezte a kérdőív közzétételét a suliújság szerkesztőinek. Moss László közölte: az április 30-án kiküldött kérdőív ügyében az újság tanárszerkesztője – aki egyben felelős vezetője is a szerkesztőségnek – járt el, hiszen a korábban kiküldött kérdőíveknél is mindig az aktuális tanárszerkesztő döntött. Ugyanakkor – folyatta – mivel az iskolaújság felelős kiadója az igazgató, az elkészült cikkről a megjelenés előtt több beszélgetést folytattak a szerkesztőkkel és a mentortanárral is. Elmondása szerint a kérdőív összeállításához a diákok nem kaptak külső segítséget, hanem maguk dolgozták ki azt, mivel munkájukat „öntevékenyen”, a mindenkori mentor segítségével végzik.

Intézményvezető: az Eötvös Diákban megjelenő cikk a toleranciáról szól

Az intézményvezető végül megjegyezte:

az Eötvös Diákban megjelenő cikk a toleranciáról szól, célja pedig a tájékoztatás volt,

hiszen egy értelmiségi csak akkor mondjon véleményt, ha tájékozott.” Később hozzátette: a kérdőív nem a diákok szexuális orientáltságának puszta felmérését célozta, csak azt akarta bebizonyítani, hogy a fiatalokat érdekli, és többeket érint is a téma. 

Fotó: Trenka Attila

Összesen 228 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan kihalnának az aberráltak, ha nem szerveznék meg valahogyan az utánpótlást.
SZDSZ-es, de másként. Az aberráltság jelenti a belépőt a különféle elit ellenzéki szalonokba, úgy tűnik.

A falu jegyzője mit szól mindehhez?

Kamaszkoromban, ha rákerdeztek volna a nemi identitásomra, akkor azt válaszoltam volna, hogy minéltöbbnejűség.

A normálisa kinő belőle.

"Magyarul trollkodtak egyet."

Látva a számokat nekem is ez jutott az eszembe.

Ez egy marhaság, nem tudom, hogy mit vártak. A srácokra ebben a korban mindig jellemző volt az, hogy brahiból mást írnak, mint a valóság. Aki meg érintett, az inkább hallgat.

Kirúgni az igazgatót.

Annak idején a gimiben velünk is készítettek ilyen-olyan felméréseket. Többnyire széttrollkodtuk.

Van egy olyan érzésem, hogy az LMBTQ nyomulás az arra alkalmasakat, a kiegyensúlyozatlan, zavart egyéniségeket meg tudja ingatni ezekben a kérdésekben. Ezért nyomulnak, ez lényegében tagtoborzás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés