Transzparens Újságírásért Alapítvány?

2021. július 31. 11:06

Vágó István
Facebook
Hát ennél átlátszóbb újságírás már nincs is, „nagykövet úr”.

„Ez a tehetséges énekesnek tartott fiatalember, Vastag Tamás, a »médiatudatosság nagyköveteként« nem először volt az ATV vendége. Ezúttal összehasonlította, hány cikk jelent meg a kormányoldalakon a »Cseh Katalin-ügyről«, és hány a nem kormánypárti médiumokban a Pegasus-botrányról. Megállapította, hogy kb. annyit írtak az egyikről az egyik oldalon, mint a másikról a másikon. Tehát minden rendben...

Namármost aki a két »ügyet« azonos fajsúlyúnak tartja (mi is voltaképp Cseh Katka bűne? aki érti, hálás lennék, ha elmagyarázná, miközben a Pegasusról zeng az egész világsajtó), az hogyan akarja elérni, hogy »a társadalom tagjai tudatos médiafogyasztóvá váljanak, hogy képesek legyenek kiszűrni az egyes médiatartalmakban megjelenő szubjektív elemeket«? (innen: https://ojim.hu/.../uj-munkatarssal-bovult-alapitvanyunk...)

Nem teljesen nyilvánvaló még az egyszerű hírfogyasztó számára is, hogy Cseh Katalin EU-s pályázaton való részvételét a lehallgatási botrány elfedésére bányászták elő, miközben semmilyen általa elkövetett szabálytalanságot sem képesek megnevezni? Transzparens Újságírásért Alapítvány? Hát ennél átlátszóbb újságírás már nincs is, »nagykövet úr«.”

Fotó: Vágó István Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legátlátszóbb újságírás: BBC

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés