Vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány

2021. július 20. 11:19
A cégadatbázis szerint Cseh Katalin európai parlamenti képviselő egészen 2018 januárjáig ügyvezető volt annál a cégnél, amely nagyot kaszált az EU-s tendereken.

Vezető momentumos politikus állhat a Bennfentes című portálon megjelent ügy célkeresztjében – olvasható a portál keddi írásában. Mint a Bennfentes fogalmaz, a második videótól a palyazat.gov.hu oldalát vizsgálták, hogy kiderüljön, melyik politikus és holdudvara zsebelt be 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást.

A Bennfentes – mint írják – a cégadatbázis segítségével összegyűjtötte az összes országgyűlési képviselő és európai parlamenti képviselő egykori és jelenlegi céges érdekeltségét, ezt követően pedig a palyazat.gov.hu oldalon rákerestek az egyes cégekre.

Cseh Katalin és az EU-s pályázatok

A Bennfentes szerkesztősége a fenti vizsgálódásai során jutott el a Pannónia Nyomda Kft.-hez, amelynek bár jelenleg Halász Gábor az ügyvezetője, de 2013 májusától 2018 januárjáig az azóta a Momentum színeiben politizáló Cseh Katalin ügyvezetése alatt állt.

Fotó: Bennfentes.net

A fenti képen látható cégtörténet szerint a kft-t 2010-ben alapította Cseh Tibor, a momentumos politikus édesapja, majd 2013-ban adta át az ügyvezetést lányának, Cseh Katalinnak, aki tehát egészen 2018 januárjáig volt a cég ügyvezetője.

Ebben az időszakban indult a cég a többi között azon az európai uniós pályázaton is, ahol több mint 68 millió forint támogatást nyert egy hologramos technológia kifejlesztésére. Érdekesség, hogy ezt követően később

ugyanezen cég 217 579 410 Ft-ot nyert egy szintén holografikus technológia,

egészen pontosan „holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató” kifejlesztésére egy Széchenyi 2020-as pályázaton.

Fotó: Bennfentes.net

Eddig tehát 285 706 274 forintnyi eu-s támogatásnál tartunk, amely igen jelentős összeg, különösen annak függvényében, hogy Cseh Katalin és pártja az elmúlt években azért folytatott lobbitevékenységet, hogy Magyarország irányába függesszék fel az európai uniós támogatásokat, mondván

Fotó: Bennfentes.net

Cégháló a momentumos politikus körül

Az Anonymus második videójában azonban nem 285 millió forintról, hanem 4,5 milliárd forintról beszélt, így a Bennfentes szerkesztősége tovább kutakodott. A portál rákeresett arra is, hogy a Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Ekkora EU-s támogatást zsebelt be a cégháló

A Bennfentes szerkesztősége ezt követően a fenti cégekre is rákeresett a palyazat.gov.hu-n. A portál inforómációiból kiderült: a NOVA-INN összesen 200 millió forintot nyert.

Fotó: Bennfentes.net

A Mondat Kft. – amely több telephellyel is rendelkezik – 2004 óta összesen 498 809 958 Ft európai uniós támogatáshoz jutott hozzá.

Fotó: Bennfentes.net

A Holotech Hungary Kft. pedig 1 milliárd 748 millió forintot nyert el nagy sebességű ipari alkalmazásra megfelelő, színes, digitális hologramíró berendezés fejlesztésére. A fent említett támogatások összege azonban még mindig „csupán” 2 milliárd 732 millió forintot tett ki, ezért a Bennfentes megnézte azokat a telephelyeket is, ahonnan a fenti cégek pályázati forrást nyertek.

Ilyen az Uniotech Kft, amely ugyanarra a sziráki címre is be van jegyezve, ami a Pannónia Nyomda Kft. egyik székelye is. Ez a cég 63 167 270 forintnyi uniós támogatást zsebelt be 2011 óta.

Fotó: Bennfentes.net

De nem maradt homályban a Royal Press Hungary Kft. sem, amely a korábban említett Holotech Hungary Kft. elődje. A két cég összesen 3 731 475 611 forintot zsebelt be.

Fotó: Bennfentes.net

A Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek tehát összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon.

Összesen 609 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kérdés számomra az, hogy a Cseh körüli céghálózat elvégezte-e azokat a fejlesztéseket, amikre pályáztak, illetve volt-e más pályázó, aki alkalmasabb lett volna, mégsem nyert. (ekkor lehetne a pályázati pénzek ellopásáról illetve személyi összefonódásról beszélni - persze az ellenzék részéről Mészárosnál ezek a kérdések fel sem merülnek, ő ellopja, és kész)

Új szlogen Momentumosoknak:

"
Az uniós pénz nem a kormányé,
Hanem az enyém!
"

Na mi van? Talált süllyed!?

A szeme sem áll jól Cseh Katalinnak ez igaz.
Na meg, hogy szülinapja alkalmából annak a abortuszokat elvégző kórháznak-intézetnek gyűjtött pénzt, amelyik a 9 hónapban is gond nélkül megölte a születendő gyermeket és gyermek szervkereskedelemmel is foglalkozott.
Na ilyen a mi botmixeres Katalinunk. :)))

Hoppá!

Meg is nézem, mit ír erről a telex-444-hvg-stb... meg várjuk a Momentum és a moslékellenzék összes pártjának a sajtótájékoztatóját és facebook-bejegyzését... és persze Cseh Katalinét...

"Kellet", ja..

Apró különbség: a Moslék üdvöskéje, Cseh esetében KONKRÉT ADATOK, TÉNYEK vannak... a ballib médiafalanx által nyomott téma viszont egy mindenfajta tényeket nélkülöző, sugallmazásokra épülő légvárnak tűnik (és egyre inkább annak tűnik, lásd pl. a 444 saját főcímének az utólagos retusálását...).

"Rosszul vagyok a nőtől, de igazából nem értem, mi a nagy durranás."

Főképp az, hogy CseKa egy olyan üzleti érdekkörhöz tartozik, amelyik sok EU-s pénzt nyert el, miközben azzal kampányol, hogy az EU-s pénzek csak az oligarcháknak jutnak.

????????

Az egész Mosléknak, benne a Momentumnak, és egész konkrétan Cseh "Botmixer" Katalinnak évek óta az az egyik legfőbb politikai üzenete, vesszóparipája, hogy a Zorbán ellopja az EU-s pénzeket... ami ugye úgymond "a zembereket illetné"... konkrétan azért küzdenek, hogy Magyarország kevesebb EU-s pénzt kapjon stb.

Lásd a cikkben szereplő momentumos Cseh-bejegyzést.

Erre most itt van ez a hír, hogy Cseh céghálója sok száz milliós EU-s támogatást kapott ebben a zorbáni diktatúrában... és hát a tartalom alapján még a felhasználás jogszerűsége is finoman szólva aggályos lehet.

És ez szerinted ab ovo unalmas?

Renew Europe!

Momentum módra.

Csak itt nem az "ellenzéki" a lényegi ismérv, hanem, hogy EP-képviselő. Tudod, ez olyan, mint amikor parlamenti képviselő jut milliárdos költségvetési forrásokhoz.
Hasonlóan fröcsögő cikkeket várunk a függetlenobjektívektől, mint a fenti esetekben.

Erről a hölgyről egy vicc jut az eszembe

- Apu, mindjárt itt vannak a vendégek, tedd el a gyerekbiciklit az előszobából!
- Na de lányom, a mi barátaink nem lopnak!
- Tudom. Csak nehogy felismerjék...

Válaszok:
Sulammit | 2021. július 20. 12:49

Na mi van? Cseh Katalin hallgat, mit szar a fűben?
Ha nem igaz miért nem adott már ki egy közleményt?
Nyilván most azon törik a fejüket az ügyvédjeikkel, hálózati maffia főnökeivel, hogy mi a fenét mondjanak.

Mi van?!

Felgyújtották a CSK Reichstagot?

,,Tiborczról mondjuk pont bebizonyította az OLAF,,

Az OLAF semmit sem bizonyított, csak feltételezett. Az állításai még az Európa Unió Bírósága előtt sem áll meg.

Így van. Abban nincs semmi törvénytelen, ha valaki milliárdokat nyer EU-s pályázatokon. Épp csak az a bibi, hogy a Momentum szerint ez korrupció. Ezzel kampányolnak.

,,valaki ALKALMAZOTTKÉNT rak össze sikeres UNIÓS pályázatot,,

Tévedésbe vagy. A Kft családi vállalkozás, melynek Cseh Katalin is tagja, haszonélvezője. Egyben a Kft ügyvezetője.

Cigányozod Cseh Katalint?

És te szokásod szerint egyből be is nyaltad.
Fincsi volt, Hadházy moslékja, amit eléd tett?

Megmondta az apukám, hogy sricikkel ne álljak szóba.
Úgyhogy csá! Azért mosd ki és töröld meg a szádat, mert undorító vagy!

Csakhogy nem egy magyarral beszéltem, csak veled.

EP-képviselő, aki milliárdokat kap az EU-s forrásokból? Nekem nem unalmas. Érdeklődve követem a fejleményeket.

CSK
AZ UNIÓS PÉNZ NEM A KORMÁNYÉ, HANEM AZ EMBEREKÉ

A Fidesznek csak az emberek szavazatai kellenek. Nekünk az emberek értékei is..

Időrend, elvtárs, az a fránya időrend!
A Pegasus utána jött ki. Tehát kik is próbálnak terelni?

Elolvastam korábbi hozzászólásaidat, és javítottam.

Igazad van, hiszen kedd van. Na de kicsit lassan dolgozik a Mozgalom, volt hét, mikor már hétfő délutánra megbuktattátok!

A te paradigmádon belül maradva tehát egy kicsikét a Momentum is lop, de teljesen jogos nekik mészárosozni, meg lopikazorbánozni, hiszen ők csak milliárdokat síbolnak el.
Amúgy valamennyi Mészáros projekt eredménye szemrevételezhető, bejárható, használtban van. Te már láttad ezt a holografikus nyomtatási izét? Biztos jó nagyot szólt, ha ennyiszer és ennyi pénzt adtak rá!

Na akkor innentől csak bizonyított bűncselekmény esetén ugorj neki bárkinek is itt a fórumon, b.szodazany.d!
Hiteltelen kis fotelhuszár vagy.

Tisztelt Szerkesztőség!
Itt az ideje feljelentést tenni, mert életveszélyes fenyegetés történt.

Igazad van, de azt a mondatot magáról írta, olvasd csak el!
Csak tudja, hogy mit eszik? Csak tudja, hogy szaros a szája.

Igazad van, hiszen csak EP-képviselő.

Úgy értetted, mivel ez a botrány előbb indult, kellett egy másik, a lehallgatások ügye?

Az unió hova tette a szemét? Milyen munka folyik ott?

Szélsőbalos. Libsikomcsi.

Dehogy olvasta végig. Értelmezni sem tudná, amilyen ostoba.
Aki Orbánellenes az rögtön kap tőle egy elismerést.
Tök mindegy, hogy mekkora marhaságot, ocsmányságot ír az illető. Olyankor nem zavarja a mocskos beszéd.
Csak tudnám, hogy Angliából miért írogat ide? Ennek sincs akivel kint megbeszélhetné a problémáit.
Gyökértelen, senkiházi ez egytől egyik.

Te pedig jól összefoglaltad.

Olvastam, hogy azt gondolja, hogy egy rossz zsigulid, vagy mid van.
Megengedem, hogy elmondd neki, hogy melyik kocsimat vetted meg.

Szóval kimenőt kaptál tőle!
Nagyon cuki kislány lehet. :))
Tavakat, patakokat nagyon szeretem.

Hát persze, hogy arra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés