Varga Judit: Az EB azt akarja, hogy az óvodákba és iskolákba engedjük be az LMBTQ-szervezeteket

2021. július 11. 8:30
A miniszter szerint semmiféle európai normát nem sért a gyermekvédelmi törvény.

Az Európai Bizottság (EB), az Európai Parlament (EP) támogatásával, azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba – mondta az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Varga Judit leszögezte: Magyarország ezt nem akarja. „Itt eltaláltunk egy ideget”, és noha semmiféle európai normát nem sért a gyermekvédelmi törvény, ez fáj az EB-nek és az EP-nek – tette hozzá. A törvény kapcsán van „egy nagy európai agresszió” a magyar kormány és Magyarország ellen – mondta.    

Ideológiához kötnék a pénzt

A miniszter közölte, túl vannak az első, igen udvariatlan megkeresésen. Az EB általában két hónapos határidővel szokta a tagállamokat megkeresni, amikor úgy gondolja, hogy valamelyik jogszabálya nincs összhangban az uniós sztenderdekkel, ebben az esetben egyhetes határidőt kaptak. A június 23-i levélre 30-ig kellett válaszolni, ez meg is történt – tette hozzá. Varga Judit azt mondta, „elvi éllel” elutasítják, hogy az EB vagy bármilyen más európai testület írja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket. A válaszuk fő tartalmi gerince ez – közölte. A miniszter megjegyezte, a kormány nagyon konstruktív és építő párbeszédre törekedett az uniós szervekkel.    

Varga Judit elmondta, az EB levelében szinte minden uniós normát megsérteni vél a gyermekvédelmi törvény kapcsán. A magyar kormány visszautasítja ezeket a jogi álláspontokat. Ez nyílt tagállami hatáskör, az Európai Unió Alapjogi Chartája mondja ki, hogy a szülőknek van egyedül joga arra, hogy a gyermek nevelését meghatározza – közölte. A miniszter szerint látni, milyen

politikailag felfokozott környezetben dolgozik az EB,

tehát egyértelmű, hogy ezt nem fogják kielégítőnek találni. Varga Judit szólt arról is, nagyon konstruktív párbeszéd zajlik hónapok óta a helyreállítási tervekről, és az uniós szabályoknak megfelelve állítják össze a magyar helyreállítási csomagot. Ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény óta lettek újabb igényei a bizottságnak – mondta, hozzáfűzve: ezt a két dolgot nem lehet összekapcsolni, hiszen a kettőnek semmi köze egymáshoz.

A magyar embereknek járó pénzeket nem lehet ideológiai feltételekhez kötni.

Ezt egyértelműen kimondta az állam és kormányfők múlt decemberi megállapodása is – mutatott rá a miniszter.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jogaik vannak a férfiaknak, jogaik vannak a nőknek. Már csak a gyerekeknek kellene a jog ahhoz, hogy normális, harmonikus családjuk lehessen, apával és anyával, ahogyan az normális.
Hagyjátok a gyerekeinket gyerekként felnőni, ne abuzáljátok őket mindenféle szexuális tartalmakkal!

".....véghez tudná vinni mondjuk az akaratát Magyarországgal, Lengyelországgal szemben..." - pont azokkal szemben, akik fegyveresen felkeltek megszállóik ellen?

Egy kukán szivárványszínű öntapadós papírból ragasztották fel a házszámot.
Ennek mi lehet az üzenete?:-)
A kukába vele? Vagy támogatás?

Hajrá és köszi, jól van mind a három:-)))

Lehet buzizni, de elegánsan, szépen, ahogyan a sztárok a magazinokban....
És ahogyan azt a Pride-on szokták, tudod.

Talán megérett az idő arra, hogy az ezeréves zsidó törvényt is tanítsuk az iskolákban:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés