Tizennyolc magyar szurkolóból tizenhatot már elengedett a német rendőrség

2021. június 24. 19:52

Szijjártó Péter szerint akik kint voltak szurkolni Münchenben, mindannyian érezhették a folyamatos provokációkat, azt a bánásmódot, ami „a korrektségtől viszonylag messze van”.

2021. június 24. 19:52
null

Tizennyolc magyar futballszurkolóból tizenhatot elengedett már a német rendőrség – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Debrecen TV-nek nyilatkozva.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: szerdán a németek ellen „győzelemmel felérő döntetlent” ért el a magyar labdarúgó válogatott. Elmondta: a berlini nagykövet is számos gratulációt kapott már a magyarok teljesítménye miatt, ami azt mutatja, hogy normális emberi kapcsolatokra törekvők közt egy futballmérkőzés nem okozhat problémát.    

Az pedig, amilyen hangulatot próbáltak gerjeszteni a meccs körül, azok szégyene, akik megpróbálták egy aljas politikai játszmába és egy „hazugsághadjáratba” belerángatni a mérkőzést, a sportolókat és a nézőket – fogalmazott.    

Szijjártó Péter szerint akik kint voltak szurkolni Münchenben, mindannyian érezhették a folyamatos provokációkat, azt a bánásmódot, ami „a korrektségtől viszonylag messze van”. Ezek közt említette azt, amikor a magyar szurkolótábor elé kommandósok vonulnak fel, vagy amikor órákra megállították magyar szurkolók buszát az odaúton, illetve azt is, hogy a konzulok nem lehettek jelen.    

Hangsúlyozta: szokatlanul és megdöbbentően ellenséges, inkorrekt hozzáállást tapasztaltak a bajor hatóságok részéről. Gátlástalan és aljas politikai körítést vittek a meccs köré azok, akik sokszínűségről, elfogadásról, demokráciáról liberális értékrendről beszélnek – jelentette ki.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. június 25. 06:53
Németet legalább kétszáz évig nem akarok látni a szemem előtt.
sorivo4
2021. június 25. 06:50
Az elkövetkező pár száz évre.
sorivo4
2021. június 25. 06:49
Amit érdemelnek.
sorivo4
2021. június 25. 06:46
Ami most a németekkel történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik