Kiszivárgott, mit tervez az EU-pénzek szankciójánál Brüsszel

2021. június 16. 13:34
Huszonnyolc oldalas dokumentum szivárgott ki a jogállamisági mechanizmusról.

A Bizottság a Politico szerint azért húzza az időt, mert a tavaly decemberi EU-csúcs alkujában az szerepelt, hogy addig nem lép fel Magyarországgal és Lengyelországgal szemben amíg az Európai Bíróság ítélete meg nem születik a jogállamisági rendeletet támadó perben. Az alku szerint amíg ez nem történik meg, a Bizottság csak előkészítő munkákat folytat a jogállamisági mechanizmus alkalmazási szabályai kapcsán, majd az ítélet tartalmának ismeretében, azt beleépítve áll neki megindítani a 7-9 hónapos eljárásokat azon tagállamokkal szemben, amelyekben a rendelet alapján alá tudja támasztani a kritikáit – összegzi a jelenlegi helyzetet a Portfólió. 

Múlt héten az EP-állásfoglalást írt alá, melyben perrel fenyegette meg az Európai Bíróságot késlekedése miatt. Az Európai Bíróság pedig a hírre bejelentette, hogy gyorsított eljárásban fog ítéletet hozni, de az első meghallgatást a perben csak október közepére tette. Leghamarabb így csak november-december körül születhet meg a bíróság ítélete és ekkor tudná elkezdeni Magyarországgal szemben az eljárást a Bizottság. Így egyértelműen túlnyúlna az eljárás és azt ezt követő EU-pénzes szankció kiszabása a 2022. áprilisi magyar parlamenti választásokon.

A Bizottság igérete kapcsán döntött úgy a magyar és lengyel kormány, hogy feladja a vétót és elfogadja a 2021-2027-es uniós költségvetést, valamint a helyreállítási alapot.

A Bizottság azzal, hogy megosztotta a jogállamisági mechanizmus alkalmazási szabályairól szóló első, 28 oldalas munkaváltozatot, az Európai Parlament perét kívánja elkerülni. A Politico által megszólaltatott EP-képviselők szerint az anyag „inkább csak megismétli a mechanizmusban már egyébként is rögzített szempontokat, elveket és kevés konkrétumot tartalmaz”. A Politico által megszólaltatott zöldpárti és egyéb baloldali kéviselők szerint a dokumentum az időnyerést szolgálhatja, „hátha leszereli vele a Bizottság a Parlamentet és a Tanácsot azzal, hogy azt kommunikálja: mivel az EU-pénzes szankció éles fegyver, így alaposan át kell gondolni, és ehhez várja a képviselők és tagállamok véleményét, hogy azokat be tudja csatornázni a végső anyagba”.

„Ez egy veszélyes eszköz” – mondta a Bizottság tisztviselője. „Objektívnek kell lennie: objektívvé tételének pedig egyetlen módja nem a kiabálás, hanem a kritériumok megléte” – mondta.

Ursula von der Leyen bizottsági elnök a következő időszakban minden tagállamba ellátogat a helyreállítási tervek miatt, így Magyarországra is ellátogat, ahol Orbán Viktor kormányfővel tud majd újra szűk körben tárgyalni. A Bizottság egyik tisztviselője a Politiconak elmondta, hogy a Parlamentnek itt az ideje, hogy kifejezze aggályait. „Pontosan konzultáltunk a Parlamenttel és a Tanáccsal, hogy meghallgassuk véleményüket és észrevételeiket” – mondta a tisztviselő. „Ez egy jó pillanat a harag vagy a frusztráció feloldására. Az irányelvek hasznosak annak meghatározásához, hogy a mechanizmust hogyan alkalmazzák tisztességesen a gyakorlatban” – tette hozzá. 

Fotó: MTI/EPA/AP pool

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyira unom, hogy az EU a belső harcaival van elfoglalva. Az EP már gusztustalan módon támadja a bizottságot olyan ügyekben, amiben nincs is jogköre.

Az Európai Bizottság az államok kormányaival tárgyal, nem az ellenzékkel.

Amikor az alapdokumentumok születtek, akkor az LMBTQ-t még fel sem találták, tehát nem születtek ezzel kapcsolatos jogszabályok. Amelyeket most erőltetnek azok egy szűk körben kitalált, és széles körben soha meg nem vitatott, csak egyszerűen bevezetett passzusok. Az emberi jogok konkrétan körül nem határolt gumiszabályainak lopakodó bővítéséről van szó.

Azokat az "értékeket" amelyeket most erőltetnek a bécsi cukrászdanyitás hülye mézesmadzagja idején még nem találták ki. Azok az emberi jogok gumiszabályának ilyen-olyan értelmezéséből jöttek, egy szűk körben kitalálták és egyszerűen bevezették. Átfogó vita soha nem volt róluk.

Szerinted ezt szavaztuk meg? Te akkor ezt szavaztad meg? Ha ezt és az ehhez hasonlókat írják ki a plakátra, vagy ezekkel érveltek volna, akkor a csatlakozás elbukott volna. Ennek semmi köze az emberi jogokhoz, de ha van, akkor az is emberi jog, hogy a gyereknevelésbe nem szólhatnak bele.

Idézet a Meseország mindenkié mesekönyvhöz fűzött foglalkozási tervből (!). Ilyent tankönyvekhez szokás írni:

"A Meseország mindenkié című mesegyűjtemény 17 meséjéhez születtek meg az alábbi foglalkozástervek. Ezek csupán ötletek, javaslatok, hogyan lehet a könyvben található meséket feldolgozni iskolai keretek között, osztályszinten. Átalakíthatóak vagy bővíthetőek, ahogyan jónak látják a tanítók, foglalkozásvezetők, facilitátorok. A gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy azok egy csoporttal/osztállyal végezhetők el."

És a végén a legérdekesebb:

"Számos csoportos és frontális munkaforma található közöttük, ami nem vagy nem optimálisan működik otthon csupán gyerek-szülő között.

Tehát a szülő háta mögött "érzékenyítenék" a gyereket. Milyen alapon nyúlnának át a szülők feje felett? Mert a gyerek nevelése kizárólag a szülő dolga. Hát erre a pimasz nyomulásra kell a törvény, mert ez beavatkozás a család belügyeibe.

Nagyon rossz hír Dobrev és Donáth Kacsa számára.

Nem baj, az EU úgyis beleköt, ezért úgy kell a törvényt megalkotni, hogy legyen miből engedni. Nekik, a sok hatalmaskodó hülyének is kell valami sikerélmény.

De azt még nem kérdeztem, elolvastam, amit idéztem? Ott van benne az "érzékenyítés" sunyisága. Iskolában, osztályszinten, a szülő háta mögött.

http://ejha-halozat.hu/index.p..

A meleg serdülőket pszichológushoz kell vinni, és gyógyítani kell. De senki nem bántja őket, a törvény főleg nem, ha magánügyként kezelik a másságukat, és ezzel a mássággal megmaradnak a maguk köreiben. De ha előállnak a meleg büszkeséggel, kivagyisággal, netán a propagandával - mert a törvény erről szól - akkor nyilván választ kapnak rá. Nem kell őket bántani, de azért plusz pontokat sem érdemelnek.

A pedofilok és az LMBT között pedig megvan az átjárás. Nem véletlen az állítólag nem pedofil LMBT-sek tüntetése a pedofilok elleni törvény miatt. A meleg propaganda "érzékenyítése" a tábor növelését szolgálja, és egy LMBT által "érzékenyített" labilisabb gyerek már elfogadhatja a pedifil közeledést is. Nyugaton már odáig is eljutottak, hogy tilos az elferdült hajlamok pszichés alapú gyógykezelése, de már vannak hívei a pedofilia legalizálásának is. Minden kicsiben kezdődik, de már akkor komolyan kell venni. És mivel a nyugat dolgai előbb-utóbb ide is elérnek, jobb elébe menni.

A Halál Velencében nem propagálja a másságot, nem hirdeti azt, hogy a normalitással egyenértékű.

Thomas Mann leíró módban beszél egy homoszexuális író életéről, haláláról. De ha már betiltás, akkor abból kiindulva, hogy a haladó megmondók rasszizmus miatt betiltanák az Elfújta a szél című filmet, az LMBTQ is eljut még odáig, hogy a Halál Velencében a homoszexualitást negatívumként, nem pedig sikertörténetként ábrázolja, ezért be kell tiltani.

Vedd már észre a különbséget a leíró ábrázolás és a nyomuló "érzékenyítés" között. Thomas Mann leírta, de nem propagálta a homoszexualitást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés