Védettségi igazolvány nélkül is drukkolhatunk a szabadtéri kivetítők előtt

2021. június 11. 21:26
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint egyúttal a maszkviselés sem lesz kötelező az ilyen rendezvényeken.

Védettségi igazolvány nélkül is lehet nézni meccseket a kivetítőknél. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint egyúttal a maszkviselés sem lesz kötelező az ilyen rendezvényeken.

Az új rendelettel egy korábbi határozatot egészítettek ki

„Nem minősül rendezvénynek a versenyrendszerben szervezett verseny vagy mérkőzés közterületen elhelyezett kivetítőn történő közvetítése. Az ilyen helyszínen való tartózkodásra, szolgáltatásnyújtásra e rendeletnek a vendéglátó üzlet kerthelyiségére vagy teraszára vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni” – áll a Közlönyben.

Korábban csupán a vallási közösségek szertartásai, a házasság, illetve a temetés nem minősültek rendezvénynek.

A rendelet kihirdetése napján 20 órakor már életbe is lépett, ettől fogva védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak az érintett rendezvények.. 

A maszkviselésre sem lesz kötelező

A rendelettel párhuzamosan hatálytalanították ugyanis a korábbi rendelkezés 27. paragrafusát is, amely szerint a polgármesterek saját önkormányzatuk területén bizonyos helyeken elrendelhették a maszkviselést. A vonatkozó paragrafusban eddig ez a szöveg állt: 

„27. § Felhatalmazást kap a települési önkormányzat polgármestere, a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a főpolgármester, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi polgármester mint a helyi önkormányzat képviselő-testülete, illetve a fővárosi közgyűlés hatáskörének a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján gyakorlója, hogy önkormányzati rendeletben

a) határozza meg a 10 000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén azon közterületeket, illetve nyilvános helyeket, ahol e rendeletben meghatározott módon kötelező maszkot viselni.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a járványnak akkor lesz vége ha az oltásellenes idióták is átestek a betegségen"

Ha te oltva vagy, akkor neked mindegy lehet, mert védve vagy. Esetleg talán az oltás mégsem nyújt védettséget és ezért félsz? A megoldás egyszerű, öltözz űrruhába, és akkor nem kell más emberek szabadságjogaiba beletipornod. Te védve leszel a többiek pedig szabadok. Tökéletes megoldás.

"ezt ugyanolyan tévesen ítélted meg mint a szabadságjogokat."

Nem. A szabadságjogok adottak és mindenkit megilletnek. Azokat nem lehet sem kapni, sem adni, csak elvenni. A szabadság forrása nem a kormány, sem a politikusok, sem az állam. Ők hatalmi eszközeikkel csak biztosítani, vagy elvenni tudják a szabadságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés