Vera Jourová szerint a Bizottság tehetetlen a KESMA ügyében

2021. május 3. 20:02
Természetesen lenne kedvem ahhoz, hogy fellépjek – nyilatkozta az Európai Bizottság alelnöke az Euronewsnak, Varga Judit a Twitteren reagált.

„Természetesen lenne kedvem ahhoz, hogy fellépjek. De a mostani versenyjogi szabályokat úgy alakították ki, hogy ennél jóval nagyobb ügyeket kapjanak el. És pénzügyi értelemben a KESMA ügye Magyarországon túl kicsi, vagyis az összeolvadás értéke túl kicsi ehhez. A versenyjogi szabályokat az ennél nagyobb ügyekre tervezték” – válaszolta Věra Jourová a Euronews azon kérdésére, mely a kormánypárti médiakonglomerátum ügyében 2019-ben indított bizottsági vizsgálat állását firtatta. A vizsgálatot eredetileg tiltott állami támogatás gyanúja miatt indították. 

„Ez a frusztráció, hogy tehetetlenek vagyunk ebben az ügyben a versenyjogi szabályok alkalmazására, elvezet ahhoz, hogy jobb szabályok meghozatalán gondolkozzunk a jövőben” – mondta Věra Jourová aki egyúttal bejelentette, hogy javaslatot tesznek jövőre az uniós médiapiac jogi szabályozására.

Az uniós biztos szavaira Varga Judit igazságügyminiszter angol nyelven reagált a Twitteren:

 

 

„VeraJourova azt mondja, hogy lenne kedve megbüntetni a Magyarországot, de a szabályok nem engedik ezt megtenni. Tehát a »szomorú« szabályok megakadályozzák az eurokraták politikailag vezérelt cselekedeteit. Mellesleg: miért olyan frusztráló egy biztos számára, ha minden rendben működik egy tagállamban?” – írta a bejegyzésben Varga Judit. 

Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az összeolvadás mértéke túl kicsi, akkor ez azt jelenti, hogy vannak sokkal nagyobbak is. Akkor foglalkozzon azzal.

Szóval Orbán hülyét csinál a minden áron büntetni akaró, börtönviselt Jourovából. Jourovának nagyon kell hajtani, mert még kiderülhet, hogy mégis csak elfogadható bizonyíték a bűnösségét bizonyító, de nem szabályosan készült hangfelvétel.

„Ez a frusztráció, hogy tehetetlenek vagyunk ebben az ügyben a versenyjogi szabályok alkalmazására, elvezet ahhoz, hogy jobb szabályok meghozatalán gondolkozzunk a jövőben”

Lex KESMA? - Na, szépkinézünk...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés