Történelmi bűn

2021. április 23. 7:48

Szabó Tímea
Facebook
Történelmi bűn, hogy az Orbán-kormány annyira lepusztította a egészségügyet, hogy az ilyen tragédiához vezetett.

„Bekövetkezett az, amit nem akartunk, hogy bekövetkezzen. Magyarország mától első a világban a lakosságarányos halálozások számában. Azaz az egész járványban nálunk haltak meg a legtöbben. Hogy lehet az, hogy az összes hasonló adottságú közép- és kelet-európai országot megelőzzük? Bulgáriát, Romániát, Szlovákiát, Lengyelországot? Sőt, még Bosznia és Montenegro is kevesebb veszteséget könyvelhet el.

Ilyen »adat« néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. Akármit is gondoljunk akármelyik kormányról, soha nem feltételeztük volna, hogy lehet olyan vezetése Magyarországnak, amelyik tétlenül nézi, hogy ennyi áldozatot szedjen saját hazájában egy járvány. Mindezt úgy, hogy lehetett volna tenni ellene: pénzt tenni a betegellátásba, évekkel korábban tisztességesen megemelni az orvosok és ápolók fizetését, emberhez méltó körülményeket teremteni a kórházakban.

Történelmi bűn, hogy az Orbán-kormány annyira lepusztította a egészségügyet, hogy az ilyen tragédiához vezetett. Most már nem csak a rákos halálozásokat és szívhalálozásokat vezetjük a világban, pedig ez az a »verseny«, amit senki nem akar megnyerni.

Más országokban el tudták kerülni az ilyen mértékű veszteséget. Amíg Magyarországon 26 ezren hunytak el, addig Ausztriában 10 ezren, Horvátországban 7 ezren, Norvégiában 700-an. Ott tudták és akarták is jobban csinálni. Ők nem a saját gazdagodásukra, nem az emberek átverésére, nem az ellenzék lejáratására »használták« a járványt, hanem összefogva a vírus ellen küzdöttek.

»Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani!« – mondta Orbán Viktor tavaly szeptember 17-én.

Nem nyugodtunk meg.

Gyászolunk.

#Párbeszéd”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem egyhamar nem lesz még ilyen járvány és még inkább azt remélem, hogy nem Sz.T.-nek kell majd elhárítani.

Szabó Tímeának éppen az fáj, hogy a magyar egészségügy- ellentétben például a portugállal - nem omlott össze, jól működik. Elrikoltja tehát magát - ha kell, ha nem -, hogy az egészségügy összeomlott. Pedig látható, hogy nem. A halálozási statisztikákkal kapcsolatos uszító hazudozása már közismert, mert sunyi módon soha nem beszél az eltérő számítási módokról. Szabó Tímea egy közveszélyes demagóg.

Hajráfelcsút!
Hajráfociebé!
Ide a lóvét!

Az elvtársaid se voltak kutyák:

„Az ENSZ összehasonlító adatai azt mutatják, hogy 1950-ben (tekinthetjük az évet a kommunista rémuralom első teljes évének) Ausztriában a várható átlagos élettartam 66,3 év, míg hazánkban 64,1 év volt. Az érték 1985-ben Ausztria esetében 75, hazánkéban 69 év volt. A harmincöt év alatt tehát romlottunk 3,8 évet, azaz egy magyar 1985-ben már 3,8 évvel élt kevesebbet, mint egy osztrák, nem csak 2,2-vel mint még 1950-ben.” (Boros Imre, Magyar Hírlap, 2021. április 22.)

Szabó néni mindig hazudik. Amikor nem, akkor meg nem mond igazat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés