Fekete-Győr András: Sikeresnek bizonyult a kormány vakcinabeszerző stratégiája

2021. április 20. 19:37
A momentum elnöke az Index Kibeszélő műsorában adott interjút. Ennek során többek között kitért az ellenzéki előválasztásra, az oltásellenes kampányra, és még arról is beszélt, hogy mit ért az alatt, hogy az ellenzék a médiakapcsolatait az összefogás szolgálatába állítja.

A momentumos pártelnök az ellenzéki előválasztással kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem lesz minden választókerületben saját jelöltjük. Azzal kapcsolatban, hogy van-e olyan ellenzéki jelölt, aki, ha átlép egy vörös vonalat, azzal vállalhatatlanná válik a Momentum számára azt mondta: a választók fogják eldönteni, hogy ki lesz az ellenzék közös jelöltje.

Fekete-Győr a beszélgetés során kitért a zuglói MSZP-Momentum párharcra is. Mint ismert, Zuglóban Hadházy Ákost indítja a Momenutm a szocialisták Tóth Csabájával szemben. A két jelölt közti konfliktus annyira elfajult, hogy Hadházy már úgy nyilatkozott, hogy: „Nesze neked etikai kódex”, Tóth pedig vizsgálatot indított a momentumos jelölt ellen. Emellett szóba került a DK-s Czeglédy Csaba személye is. Velük kapcsolatban a Momentum elnöke úgy fogalmazott, hogy amennyiben ők nyernek, úgy ők a közös ellenzék képviselői lesznek, akik mellett ott fog állni a Momentum is.

Szerinte nincs olyan, hogy nem lesz online szavazás

A pártelnök kitért az előválasztási online szavazás kérdésére is. Korábban ugyanis azt nyilatkozta, hogy amennyiben nem lesz lehetőség erre, úgy a pártja távol fog maradni az előválasztásról. Az interjúban most azonban arról beszélt, hogy ezt már miért nem tartja elképzelhetőnek. Mint mondta:

Szerintem nincs olyan opció, hogy ne legyen online előválasztási lehetősége a polgároknak”.

Média, a politika szolgálatában

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki etikai kódexben mit jelent az, hogy az ellenzéki jelöltek a „médiakapcsolataikat az ellenzéki összefogás sikerének szolgálatába állítják” azt mondta, hogy szerinte ez annyit tesz, hogy

a médiumok ne az ellenzéki pártokkal foglalkozzanak, hanem azzal, hogy a kormány milyen hibákat vét a kormányzása során.

A kormány mégis jól teljesítet

A politikus a kormány járványkezeléséről elismerte, hogy

a vakcinabeszerzés terén sikereket ért el a kormány,

illetve utólag sikeresnek bizonyult az a stratégia is, ami például az orosz vakcinák beszerzését is előirányozta. Emellett hozzátette azt is, hogy beoltatná magát a Szputnyik V orosz oltóanyaggal.

 

 

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyőr nem érti a helyzetüket: éppen az előválasztás hoz elő tömegével sértettségeket, keserű kritikákat az ellenzék soraiból az ellenzék ellen, ami a szavazóikat fogja leválasztani róluk. Az ellenzék fel akar építeni egy "Fidesznél radikálisan különb, tökéletes megújulást hozó ellenzék" mítoszt. Azonban már most összeomlófélben van ez az illúzió.

Emberkiserletben venne részt. Pedig csak a fideszeseknek javasolta a Szputnyikot.

Minden siker csak utólag állapítható meg. Vizsgát, tesztet utólag értékelnek.
Kivéve Gyurcsány elvtárs esetében:
"megint megcsörrent Mellár elvtárs telefonja, hogy „kérlek szépen elvtárs, figyelj oda, mert Gyurcsány elvtárs jön ma”. Mellár elvtárs pedig odafigyelt, és jelesre vizsgázott Gyurcsány elvtárs"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés