Csatatérré vált az olasz bíróság Matteo Salvini miatt

2021. április 19. 21:17
Nehéz az ország kormányzása olyan koalíciós erőkkel, akik bíróság elé állítják partnerüket! – nyilatkozta Matteo Salvini volt belügyminiszter.

Ahogy korábban megírtuk, bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open Arms civil hajó fedélzetén érkezett 147 migráns feltartóztatásáért.

A Liga elnöke kormányba lépésekor alighanem tisztában volt azzal, hogy óriási kihívás szövetségre lépni ősi ellenségeivel. De hogy a bíróságon próbálják lejáratni, arra talán ő sem számított” – írja a Magyar Nemzet.

Kettős mérce a bíróságon?

A rendkívüli válságállapot ellenére sem csillapodik a politikai belharc Olaszorszában. A Francesco Lo Voi, palermói bíróság főügyésze szerint a volt belügyminiszter személyi szabadságsértést követett el azzal, hogy 157 személyt hat napon keresztül várakoztatott az Open Arms hajó fedélzetén 2019 augusztusában. 

forrás: Elio Desiderio/MTI

Csakhogy egy héttel korábban Andrea Bonomomég, a cataniai bíróság ügyésze a Gregoretti hadihajó esetében kezdeményezett előzetes eljárás lezárását kérte, arra hivatkozva, hogy nem megalapozott a vád. 

„Két, szinte azonos vádemelésre teljesen eltérő igazságszolgáltatással válaszolnak az olasz bírák.

 Ami Cataniaban nem minősül bűntettnek, azért Palermóban elítélhetnek.

Mintha két különböző ország igazságszolgáltatása lenne, vagy két különböző jogrendszer létezne Szicília bíróságain. Mi sem bizonyítja jobban a politikai ideológiák mentén zajló igazságszolgáltatást, mint Salvini esete” – írta Alessandro Sallusti, az Il Giornale napilap főszerkesztője, míg más újságok így reflektáltak az eseményre: „Az ügy kimenetele borítékolható volt”.

Véletlen” egybeesés?

Helyi médiumok felfigyeltek rá, hogy Enrico Letta, a Demokrata Párt főtitkára és Oscar Camps, az Open Arms alapítója éppen a Salvini-pert megelőző napokban személyesen találkozott egymással, erről alábbi twitter bejegyzésük tanúskodik:

 

 

 

Matteo Salvini veszélyes választásnak nevezte a főügyész döntését, aki bűntények hiányában politikai perbe bocsátkozik. „Egyértelmű, hogy a kormány közös politikai döntéséről volt szó.

Napnál is világosabb, hogy a baloldal a bíróságon próbálja meg ellehetetleníteni ellenfeleit, amikor az urnáknál már nincs esélyük.

Silvio Berlusconinak 80 bírósági kihallgatása volt, nekem meg 5-6” – nyilatkozta a volt belügyminiszter az Il Corriere della Sera újságnak. Nyilatkozatában utalt továbbá arra is, hogy a fókuszt a vírushelyzetre kéne fokozni, illetve arra, hogy az illegális bevándorlást fékezzék.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki kellene tüntetni érte!

A CNN-es igazgató világosan elmondta: uszítanak, hazudoznak, és ez qurvára jól van így.
A Fleck Zoltán nevű"jogtudós", egyetemi tanár!!! világosan elmondta: a jogállamot fel kell számolni, ahhoz, hogy létrehozzák a "saját jogállamukat".
Mi itt a kérdés?
Ezt kell figyelembe venni:
a bal-lib New YorkTól Budapestig:
ÁTLÉPTE A civilizációs kapcsolat mezsgyéjét.
NINCS VELÜK MIT BESZÉLNI.

Ez vicces volt! :))) Mint egy jó férj. :)

Jókedvem van, nem áztam meg. De a fáim, bokraim, virágaim igen. Úgyhogy most ők is boldogok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés