Brüsszelhez fordul a Fudan Egyetem miatt Cseh Katalin

2021. április 18. 15:38
Nyomon követtetné az Európai Bizottsággal a harmadik országból érkező szervezeteket és intézményeket a Momentum politikusa.

Mint ismert, Cseh Katalin közösségi oldalán számolt be arról, hogy levelet küldött Josep Borrellnek, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének a Fudan Egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban. A Momentum EP-képviselője az alábbi kérdéseket szegezte Borrellnek:

  • Tervezi-e az Európai Bizottság, hogy iránymutatást ad ki a tagállamok számára azzal kapcsolatban, hogy miként küzdhetnek a harmadik országokból érkező, esetleges befolyásolási kísérleteket szemben?
  • Tervezi-e az Európai Bizottság a harmadik országból érkező szervezetek és intézmények nyomon követését olyan szempontból, hogy ezek a szervezetek, intézmények veszélyeztetik-e az EU külpolitikai célkitűzéseit?

Végül arra a momentumos képviselő arra kérte a külügyi főképviselőt, hogy tájékoztassa arról, „hogyan próbálja kezelni az Európai Bizottság azt a helyzetet, amikor az intézmény küldő országáról tudni lehet, hogy az európai demokráciák gyengítésére törekszik?”

Marad a Diákváros, de jön a Fudan Egyetem is

Nemcsak a Momentum az egyetlen ellenzéki párt, amelyik szót emel a kínai egyetem ellen. Korábban többek között Karácsony Gergely is kifejtette ellenérzéseit a Fudan Egyetem kapcsán. Közösségi oldalán például a napokban azt írta, szerinte „meghátrálásra kényszerítették” a kormányt a kínai egyetem ügyében, állítása szerint ugyanis az eredeti tervekben az egyetem a Diákváros helyén szerepelt.

Csakhogy mint Fürjes Balázs több alkalommal is leszögezte, a Diákváros tekintetében nincsen semmi változás.

A Déli Városkapu fejlesztési terület északi sarkában valójában üzleti-irodai fejlesztéseket terveztek, ennek a helyére kerül majd a kínai kampusz – hangsúlyozta a kormánybiztos. A Diákváros pedig, aminek épületei az egykori Nagyvásárcsarnok körül és a vízparton lesznek, érintetlen koncepcióval megy tovább – tette hozzá.

A Momentum kínai befolyásról ír

Cseh Katalin a főpolgármesterhez hasonlóan „kínai befolyásról” ír fentebb említett Facebook-bejegyzésében, ezzel magyarázza, hogy az Európai Bizottság alelnökéhez fordult.

Nem ez az első ilyen eset a Momentum részéről, hiszen márciusban például a jogállamisági feltételrendszer kapcsán az Európai Parlament jogi eljárást indítását is kilátásba helyezte az Európai Bizottság ellen, mert az EP szerint a brüsszeli végrehajtó testület túl sokat késlekedett az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával. A fenyegetőző állásfoglalás támogatói közt szerepeltek a Momentum EP-képviselői, így Cseh Katalin is.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 308 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ügynök csak végzi a dolgát..........

Úgy látszik, a nyílt társadalom nem lehet minden irányban nyitott, csak az LMBTQ meg a többi öngyilkos libernyák ideológiák felé.

Miért kéne erről bárkit megkérdezni? Ez a kormány kompetenciája. A CEU-ról megkérdeztek bárkit is? A többi nálunk is működő egyetemről tudtál egyáltalán, mielőtt a CEU nyomán szó esett róluk?

jobb otletem van hogy hova forduljon: FEL!

Egyszerű. Ki kell várni, hová jelentkeznek többen. A Fudanra, vagy a CEU-ra?

A városházi parkoló fasitasa sem történt meg:-)
Az egymillió faültetés időarányos teljesítése sem valósult meg:-)

Az egy éjszaka alatt fel lett festve. Minden más munka több időt igényelt volna.

Cseh Katalin veri a politikai habot, érdemi tevékenység híján pótcselekszik. Majd esetleg vállon veregetik, de ettől még ez élet megy tovább. Ugyanis, ha egy kínai egyetem "ügye" egy országban komoly téma lehetne az EU-ban, az már valóban a brüsszeli moszkovitizmust jelentené.

"Első európai parlamenti felszólalását hallgatva bebizonyosodott, hogy Cseh Katalin nyelve bizony valódi kígyónyelv, amely nyelv a mérges kígyófogak között sziszegve az után tapogat, hogy hol, hogyan, s miként lehetne minél jobban belemarni Magyarországba. Ám őt hallgatva úgy vélem, rájöttem a titok nyitjára, tudniillik, hogy miért teszi azt, amit tesz. A megoldás pedig... Cseh Katalin nyelvében van."

https://demokrata.hu/blog/cseh..

Olyan túlmozgásosak és nevetségessé teszik magukat.
Szél felszólította Oroszországot Navalnij ügyben, Fegyőr a magyarországi kínai nagykövetnek írt levelet.
Mi jön még?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés