Lázár János: Orbán Viktor örök

2021. április 14. 11:01
A kormánybiztos szerint a Mészáros-cégcsoporthoz hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi.

Az Mfor.hu interjút készített Lázár János egykori kancelláriaminiszterrel, jelenlegi kormánybiztossal, aki egyebek mellett a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálásáért felel, írja a 24.hu. A beszélgetés fő témája az agrárium volt, ezzel kapcsolatban az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

a magyar mezőgazdaság harminc éve vesztes,

„vesztese a rendszerváltásnak, vesztese a 2004-es uniós csatlakozásnak.” Szerinte 2004 óta a magyar agrárbiznisz folyamatosan zsugorodik, „miközben nő a Földön élő emberek száma és – ezzel párhuzamosan – az élelmiszer iránti igény. A szlovákok és a lengyelek abszolút nyertesei voltak az uniós csatlakozásnak az agrárium területén, az elmúlt tíz évben leköröztek minket. Most jött el a pillanat, hogy fordítsunk ezen a folyamaton.”

Problémának tartja, hogy nagyon

kevés olyan vezető politikus van, aki a fővárostól 150-200 kilométerre éli a hétköznapjait.

2019-ben – akárhogy kerülgetjük a témát – a Fidesz mégiscsak elvesztette az önkormányzati választást. Súlyos presztízsveszteségeket szenvedett, lásd Budapest. Törvényszerű, hogy a vidéken dolgozó politikustársaim egy különleges helyzetbe kerültek, hiszen míg a nagyvárosokban ellenzéki kormányzás van, vidéken alapvetően megmaradt a fideszes többség. Ebben a helyzetben kell boldogulni – fogalmazott. Szerinte a Fidesznek vissza kell tudnia találni a vidékhez, „azokhoz a százezrekhez, akik úgy érzik, a fejlesztéspolitika több köréből is kimaradtak az elmúlt évtizedekben.”

Több Mészáros Lőrinc kellene

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos, a miniszterelnök barátjának gyarapodása is szóba került, Lázár a mára százmilliárdossá nőtt birodalommal kapcsolatban azt mondta, hogy amit a kérdező „Mészáros-birodalomnak nevez, azért olyan feltűnő, mert kevés van belőle.” Szerinte is ez az egyik káros mellékhatása a félbehagyott rendszerváltásnak, most pedig az a nemzetstratégiai cél, hogy nemzeti kézben komoly erőforrások legyenek. A Mészáros-cégcsoporthoz hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi, tette hozzá.

Az új agrár-csúcsegyetem, illetve a

Csányi Sándorral alakuló szakmai partnersége kapcsán Lázár János arról beszélt, hogy mindketten szuverén egyéniségek,

stratégiai szövetségük „az élelmiszeripar, agrárium, kutatás-fejlesztés modernizációja érdekében jött létre”. Orbán Viktor hozta létre ezt a „házasságot”, ő volt a házasságközvetítő, annak érdekében, hogy két olyan emberre bízza ennek a szektornak a gazdaságszervezési oldalát, akik már bizonyítottak ezen a téren, illetve megvan bennük az a gyakorlatias képesség, hogy amit mondanak, azt meg is csinálják.

Orbántól és Csányitól is sokat tanult

Arra a felvetésre, hogy sokat segíthet Csányi Sándor pártfogása megtalálni Lázár János helyét a Fideszben az Orbán utáni korszakban, a kormánybiztos úgy reagált: Nincs ilyesmiről szó, ez föl sem merül. Először is, Orbán Viktor örök. „Én mindig nagyon sokat tanultam a nálam idősebbektől, akikkel együtt dolgoztam. Így volt ez Orbán Viktorral, és így van most Csányi Sándorral is. Ez mindenféleképpen erősít. De nekem nem a politikában van erre szükségem, hanem ahhoz, hogy amit most csinálok, azt jól tudjam csinálni” – mondta Lázár János.

Kép forrása: Lázár János Facebook-oldala

Összesen 291 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

János!

Jaj de jó, látom vonalban vagy Orbán Viktorral...ne tedd le a telefont, gyorsan mondd el neki, hogy hétfőn ne nyissanak az általános iskolák és az óvodák. Ezt kéri a fideszes szavazók sokasága is.

Ha emiatt elveszítjük gyermekeinket, unokáinkat....hát mit is mondjak, az, hogy nem szavazunk rátok, az kevés lesz. Valaki szóljon már Viktornak!

Válaszok:
ThunderDan | 2021. április 14. 13:53

Lehetetlen úgy véleményt mondani Lázár János a mezőgazdasággal kapcsolatos álláspontjáról, nem mondja el a részleteket. Ezért meg sem kísérlem, helyette slágvortokban a sajátom.

- Hibásnak tartom a földkárpótlást, mert olyanok jutottak mezőgazdasági területhez, akiknek nem volt szándékukban gazdálkodni. A zsebszerződéseket is ez segítette elő, mellyel nagyon sok személyt becsaptak.
- Hiba volt ilyen mértékben felszámolni az élelmiszeripart.
- A mezőgazdaság fejezetet az első Orbán-kormány kezdte el és a Medgyessy kormány zárta le. Itt a problémát Németország merev hozzáállása jelentetett, amely később versenyhátrányt okozott a csatlakozó országoknak. Enyhítette volna, hogy az EU engedélyezte az állami támogatás fenntartását, de ezt a Gyurcsány kormány megszüntette.
- Bővebben a mezőgazdasági fejezetről: http://real.mtak.hu/64338/1/ks.. 14. oldal
- Az uniós pályázatok meghirdetésére a kormány 2002-2006 időszakában nem megfelelően készült fel és ez időveszteséget okozott.
A főbb okokat ebben látom.

Az Info rádióban elcsiptem egy elemzést. Ami szerint az állattenyésztés enyhén visszaesett, a zöldség/gyümölcs ágazat stagnál, a szántóföldi meg virul. A komoly haszon meg szerintem az első kettőben illetve az erre épülő feldolgozóiparban van. Hollandia sem a krumpli vagy árpa termesztésből gazdagodott meg.

" Kövér, Áder, Semjén épp elég tekintéllyel bír, hogy levezényeljék majd az utódlást, amikor eljön az ideje. "

Semjén???
Semjén???????????

Túlzás.
Kb. az egesz eddigi járvány alatt nem hunyt el egyetlen kiskorú gyermek sem Magyarországon.

Ez így van.
Csak ugye azt látni, hogy rengeteg európai otazágban sokkal nagyobb ez a (hivatalos covid-halottakkal tehát nem lefedett) többlet, mint nálunk. Pl. Lengyelország, Spanyolország, UK, Franciaország, Bulgária stb.

Tehát valószínűleg ezekben az országokban más metodikával mutattak ki kevesebb hivatalos (!) covid-halottat.

Őszinte együttérzésem, tegnap olvastam a végtelenül szomorú hírt.

Én főpolgármesternek jelölném.

"Lázár János: Orbán Viktor örök"

Annyira örök, mint az örök és megbonthatatlan.

Helló! :)))
Amikor a Parlamentben válaszolt a baloldali megélhetési politikusoknak, nagyon tetszett, ahogy kiosztotta őket.
Rövid, frappáns válaszok voltak. Azok meg égtek, mint a rongy.

Attól nemzeti kéz, amitől az ellenzék külföldi támaszai meg vannak sértődve. A szerződéses alapon kapott EU pénzeket nem muszáj nyugaton elkölteni, még akkor sem, ha EU tagságunk alapvetően így volt kitalálva. Az volt a nagy ötlet, hogy a támogatásokkal nyugatról megfinanszírozzák, hogy az ottani cégek megrendeléshez jussanak. Ahogy ezt Günther Oettinger német pénzügyi biztos is kifejtette.

De miért lenne erre szükség? Itthon kell létrehozni hazai cégeket, amelyek elvégzik az olyan munkákat, amelyeket eddig csak külföldiektől tudtunk megrendelni. Itthon marad az adó, itthon marad a haszon, és fejlődik a gazdaság. Titeket ezek ellen lázítanak, de nem protekcionizmus a vád, mert azt talán az értelmesebb ellenzékiek is helyeselnék, hanem a lopás. Ezért akarják megvonni ezeket a pénzeket, nem a jogállam és a demokrácia számít. Az nyugaton leszarják, ha az érdekük úgy kívánja.

Az egész ott kezdődött, amikor elfogadtuk, hogy a mezőgazdaság kevesebb támogatást kaphat, mint amennyit például a francia mezőgazdaság kap. A lengyelek ebből nem engedtek, kénytelenek voltak megadni nekik, amit kértek.

Dejó! :) Lázár simán meg tudná verni bármelyik ellenzéki jelöltet.
Bírták a baloldaliak is.

Köszönöm, hogy kulturáltan fogalmaztad meg egyet nem értésedet. Tisztelem mások álláspontját, viszont változatlanul nem tudom félelem nélkül fogadni a hétfői nyitást. El kell, hogy mondjam, nem alaptalanul, de ez már a családunkra tartozik.

Így meg tudom érteni mások, nyitást bíráló véleményét, feltéve, ha az nem az Orbán elleni zsigeri gyűlöletből fakad, s még gyermekes, unokája sincs. Azt hiszem, hogy ennyi demokrácia belefér a konzervatív gondolkodásba.

Anna örök és már az is marad, Juhász Gyulának.

Végig kell olvasni egy ilyen cikket. Először megdöbbentem az 50%-tól, aztán vakartam a fejem, hogy beteg meg alig van. Igazából még mindig keveset tudunk erről az alattomos vírusról. Egyik szomszédom átesett a covidon (tesztek bizonyították), aztán három hónap után beoltották Pfizerrel, majd nem volt túl jól ezért tesztelték (PCR), mit mondjak pozitív lett. Azóta már enyhe tünetekkel, de túl van rajta.

Hát erről egy régi dolog jut az eszembe. Zaire-ben esténként a TV hiradó gyakran egy felkelő napkoronggal kezdődött, ami fokozatosan átment Mobutu Elnök arcába. Nálunk pártállástól függetlenül halálra röhögnék magukat az emberek egy hasonlón, a feketék meg elfogadták....

Arról hallottál már, hogy a szerzetesek örökfogadalmat tesznek?

Valodi primitív bunkó vagy, a legsötétebb, legkulturálatlanabb mosdatlan szájú. Egy vidéki paraszt ember intelligensebb, okosabb nálad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés