Gyurcsány Ferenc Hugh Granttől hallaná az őszödi beszédet

2021. április 13. 19:14
A forgatókönyv magyar szakember munkája, a rendezésre viszont egy angol direktort kértek fel – tudta meg az Index a készülő Gyurcsány-filmről.

Amint arról mi is írtunk, elkezdték forgatni Budapesten azt a filmet, amely az őszödi beszéd utáni eseményekről fog szólni.

A hírről elsőként beszámoló Telex újságírója abból következtetett erre, hogy felállítottak egy díszletet a budapesti Szabadság téren, a volt tévészékház előtt, ahol az ostrom történt. A lap többet nem erősített meg, mint írják „ennél többet viszont csak pletykákból tudni a jó eséllyel nagyon erős politikai töltettel készülő, a 2022-es választások előttre összeálló filmről”.

Azóta az is kiderült, hogy a filmet nem a közmédia készíti: az MTVA ugyanis közleményben cáfolta az érintettségét, és fake news médiának nevezte a hírt közlő 168 Órát, amely azóta helyreigazította saját magát.

Az Index információi szerint egy angol rendezőt bíztak meg a forgatással. Nem kifejezetten Gyurcsány Ferenc lesz a készülő film főszereplője, amely műfajilag valószínűleg leginkább a fikciós politikai thriller kategóriába sorolható. A forgatókönyv magyar szakember munkája, a rendezésre viszont egy angol direktort kértek fel – tudta meg a lap.

Közben a Gyurcsány által alapított Demokratikus Koalíció is reagált a készülő filmről szóló hírekre.

„Gyurcsány Ferenc korábban nagyon meggyőzően alakította Hugh Grantet egy videóban, reméljük Hugh Grant viszonozza ezt a szívességet, és ebben a filmben ő alakítja Gyurcsány Ferencet” – mondta Barkóczi Balázs, a párt szóvivője, aki valószínűleg erre a sokak által ismert videóra gondolt:

Aki pedig a 2006-os események sajátos magyar feldolgozására vágyik, az megnézheti Dézsy Zoltán 2012-es filmjét, az Elment az öszöd című fikciós vígjátékot. Nyitókép: MTI/EPA/Javier Etxezarreta

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy nem Fegyenc lesz a film középpontjában, de az öszödi beszéd akármilyen műfajban való tematizálása erősen árt neki, mert annak tartalma, ellene szóló tanúságtétele lemoshatatlan gyalázat neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés