Orbán Viktor: Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások

2021. április 6. 16:53
2,5 millió honfitársunk már megkapta legalább az első oltást, hazánk lesz az az európai ország, ahol leggyorsabban jut vakcina mindenkinek – mondta a kormányfő kedden.

„A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina” – mondta a kormányfő közösségi oldalán közzétett videóban. Mivel a beoltottak számát egy hónap alatt két és félszeresére növelte Magyarország, ezért

Holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások”

– jelentette be a kormányfő.

Hozzátette: járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, ezeket továbbra is be kell tartani. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az oltási tervet folytatja a kormány.

Az orvosok és az ápolók munkáját köszönöm, a magyar embereket pedig arra kérem, regisztráljanak, és vegyék fel az oltást”

– üzente a miniszterelnök.

Orbán Viktor korábban is beszélt már arról, hogy 2,5 millió beoltott után módosulnak a szabályok, a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett tájékoztatás szerint szerdától:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra között lesz érvényes
  • Az üzletek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva
  • Az üzletekben 10 négyzetméterenként átlagosan egy vásárló tartózkodhat
  • Kinyithatnak a szolgáltatók
  • A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Nyitókép: Facebook

Összesen 338 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebből az jön ki, hogy mihely leszedálták a járványt, lazítanak és újra
indul a ciklus. Van ennek konkrét neve a szabályozástechnikában.
Lengeni fog, amíg világ a világ.

Nemígy, ha be vannak oltva az emberek...

Szeretném megköszönni azt, hogy a kormány a magyarokért dolgozik!

Ez amúgy tök természetes volna, azonban ritkán adatik. Pontosabban a 30 évből 19 ilyen, míg az elmúlt 85 évből ugyancsak 19 ilyen.

Szeretném a picsába küldeni azokat, akik a többi évet csinálták.

Hozzászólásod első sorai szakértői véleményt sugalltak, majd a továbbiakban már a szokásos, színvonaltalan ellenzéki demagógiát toltad az olvasó arcába. Amivel hiteltelenné tetted magad.

Szóval a tárgyilagos felütéstől eljutottál a politikai propagandáig.

Az aggodalmaidat magam is osztom - lásd a friss francia történéseket, de az olasz és a német járványkezelési helyzetet, metódusokat, vargabetűket, átgondolatlan lépéseket , Japánban az Eek variáns szülte pánikot is - , szóval magam is ambivalensen fogadtam a hírt.

A MOK , mint balliberális, kormányt pocskondiázó politikai egylet a többség számára nem vonatkozási pont. Viszont vannak orvosok, számosan, akik kizárólagosan szakmai munkájuk, tudásuk, teljesítményük okán iránymutatóak.

Bizonyára sokan tudják, hogy a kereskedelemben, a szolgáltató szektorokban dolgozók részéről óriási nyomás nehezedik a kormányra, itthon, de szerte a világon, ez nem magyar specialitás. Egy adott kormánynak rendkívül nehéz a járványügyi és a gazdasági szempontokat harmonizálnia, ritkán születnek jó döntések, inkább a kényszer, a kockázatok közötti szükségszerű, fájdalmas mérlegelés kompromisszum keresés a domináns.

Zárójelben, balliberális kormányzás esetén analóg helyzettel nézne szembe minden érintett szereplő. Dönteni kell, vagy-vagy alapon, vállalva a tévedést, a jogos, vagy alaptalan kritikákat.

A legrosszabb, ha az ellenzék ezt a kritikus helyzetet saját hatalmi ambícióinak alárendelten közelíti meg, márpedig a napi történések ezt támasztják alá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés