Varga Judit: Az EP ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra

2021. március 24. 19:22
„Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot” – értékelt bejegyzésében a miniszter.

Varga Judit a bejegyzésében azt írta: „bár már megszokhattuk, mégis szomorú, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá.”    

Decemberben a kormány sikeresen elhárította a baloldal támadásait, és megvédte a magyarok érdekeit. „Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül,” a kormány Lengyelországgal közösen az Európai Unió Bíróságához fordult, hogy vizsgálja meg a kondicionalitási rendeletet – emlékeztetett.    

Mint írta: decemberben az állam- és kormányfők megállapodása alapján az Európai Bizottság vállalta, hogy addig nem alkalmazza a rendeletet, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja.    

Alapos jogi vizsgálathoz idő kell – mutatott rá a miniszter, hozzáfűzve: a Sargentini-jelentés „jogsértő szavazásával” kapcsolatos per már több mint két éve tart.    

Varga Judit szerint a kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak az Európai Bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben. „Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot” – értékelt bejegyzésében a miniszter.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés