Tóth Krisztina: Magyarország mérgező ország

2021. március 20. 9:10
Hazánk „mérgező ország”, a magyar életminőség és erkölcsök „pinceszinten vannak”, és eddig nem tudta, hogy honfitársainak milyen nagy része „gyűlőlködő rasszista”. Interjút adott az osztrák Falter magazinnak Tóth Krisztina költőnő.

Nagyinterjút adott Tóth Krisztina költő- és írónő az osztrák Falter nevű lapnak. Az irodalmárt Jókai és Az arany emberrel kapcsolatos kijelentései és az ezután kirobbant viták kapcsán kérdezték annak apropóján, hogy az író szerint ugyanis Az arany embert le kéne venni a kötelező olvasmányok listájáról. Egy korábbi interjúban ezt úgy indokolta: „nem elsősorban azért, mert nehezen olvasható és kedvét szegi a diákoknak, hanem a nőalakok ábrázolása miatt.”

Az  osztrák Falter nevű lapnak adott interjújából kiderül: Tóth Kriszta nemrég az államiból egy zsidó magániskolába íratta át lányát, mert a szülők azt remélik, ott jobb lesz a légkör. A váltásnak azért érezték szükségét, mert még a lánya is belekerült az édesanyját érintő „hecckampányba”.

Tóth Kriszta elmondja: ő nincs is abban a pozícióban, hogy változtasson a tanterven, és csak egy irodalmi magazin hipotetikus körkérdésére válaszolt Jókaival példálózva. Az írónő szerint a jobboldali sajtó teljesen eltorzítva mutatta be a kijelentéseit, és aztán két hétig vele volt tele a sajtó, „főleg előnytelen fotóimmal” – teszi hozzá Tóth Krisztina.

Az írónő ezután részletezi, milyen sérelmek érték őt a kijelentései nyomán kirobbant vitákban. Úgy látja, a magyar nyilvánosságban

„Orbán cirkusza” zajlik, ő vet embereket „a fogalmatlan, felheccelt falka elé”.

Ugyan sokan álltak Tóth Krisztina mellé is, az írónő szerint „nagyon nehéz művelt, félénk hangokkal a fogalmatlan, lármás tömegeknél hangosabbnak lenni”. Ő ugyanakkor nem akar mást, csak becsukni maga mögött az ajtót és nyugalomban dolgozni. 

Az őt ért támadások miatt az írónő a külföldi ismeretségi köreihez, fordítóihoz fordult segítségért, de tudja, hogy a külföldi segítég egy kétélű kard: „Egyrészt erős jelzésre számítok, hiszen egy neves szerzőnő vagyok. Másrészt persze az is megtörténhet, hogy az ellenem irányuló támadások még megsemmisítőbbek lesznek, és akkor fizetett Soros-ügynöknek fognak leírni, ahogy az szokásos. Állandóan ezek a paranoid keresgélések az ellenségek és bűnbakok iránt!”

Tóth Krisztina az interjúban arról is beszél, hogy Magyarországon központosítják a hatalmat, az ország férfiközpontú, ahogy a kormányzás is, hazánk pedig, miután a rendszerváltás után egy ideig a Nyugat része volt, most a posztszovjet befolyási terület felé kerül vissza.

Ezzel párhuzamosan a félelem légköre terjed.

Az írónő a 2022-es választásokról azt mondja: a Fidesznek hatalmas vagyon megőrzése a tét, és a kormány mindent meg fog tenni a hatalomban maradásért. „A választásig az emberek hisztériáját tovább fogják fokozni, hogy a maffiaállam helyett a szegénység és a gazdasági válság feltételezett felelőseire mutogassanak.”

Tóth Krisztina kifejti: „Ez az ország súlyos mentális károkat szenvedett el, az emberek lelkét leírhatatlan mértékben mérgezték meg, az életminőség és az erkölcsök pinceszinten vannak, különösen most, a járványhelyzetben. Ez nem fog egyik pillanatról a másikra rendbe jönni. Magyarország egy mérgező ország.” Elmondja: az ellene irányuló kampánnyal nevetségessé tették őt, tönkretették az életét. Ugyanakkor soha nem akarta valójában elhagyni az országot.

Végül kitér arra: „Ötvenhárom évesen sem voltam felkészülve arra, hogy a honfitársaim milyen nagy része gyűlölködő rasszista. Ez csalódást keltő felismerés: ők ott állnak mögöttem a postán vagy mellettem a szupermarketben. A legjobb, ami történhet, hogy békén hagynak és tovább írhatom a könyveimet. Szenvedélyesen szeretek dolgozni”.

Címlapképen: Tóth Krisztina költő a 35. Kaláka fesztiválon rendezett verskoncerten Noszvajon 2014. június 26-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 1463 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek után hogy magyarázza meg, hogy itthon dübörög az antiszemitizmus?
Az az üzenetem ennek a nőnek, hogy sokunknak sokkal jobb itthon, mint a szoclib idején volt.

Staphylococcus aureus: az antibiotikum mérgező.

Költő? Mint József Attila vagy Ady? Vagy Berzsenyi? Akik egy "szar ország" költői voltak?
Ki olvassa ezt a Tóthot?
Ez nem Tóth, hanem Tóta.
Húzzon a picsába, hol jól érzi magát. Legfeljebb abban a másik országban meg is verik a bomlasztásért.

Á, pont így néz ki, aki nem akar mást, "csak becsukni maga mögött az ajtót és nyugalomban dolgozni". El sem tudom képzelni, mi lenne, ha mást is akarna.

Krisztina!

Tudod, mi zsidók mérgezzük legjobban azt a kutat, amiből közösen innunk kellene. felsorakoztál Bolgár Gyuri mögé a magyar gyűlölet keltésében, s ezzel az antiszemitizmus jogos szításában.

Te mérgezel, s hosszú a sor a mi oldalunkon, a zsidó értelmiség soraiban. Ne csodálkozzunk, hogy ismét hagynának bennünket vagonba rakni......Téged biztosan.

Tóth Krisztina idézet, amely akár önértékelés is lehetne

Az ősember óta nagyjából ugyanazokat a történeteket ismételgetjük, bármilyen sivár is ezt belátnunk. Tesszük mindezt azzal a meggyőződéssel, hogy ez a mi egyedi, megismételhetetlen történetünk, és ez csak velünk eshetett meg.

Ne keverd a dolgokat, Krisztina népe nem Ti vagytok, mi vagyunk, zsidók.

Tóth Krisztina miért nem erről ír verset vagy novellát?

Az üzlet az üzlet

,,Amint a járvány folyamatosból szezonálissá válik, jelentős lehetőség áll előttünk” – mondta el Frank D Amelio, a Pfizer pénzügyi igazgatója, aki hozzátette: az, hogy esetleges emlékeztető dózisok is szükségesek lehetnek, „jelentős lehetőség lesz a vakcinánk számára klinikai profilját tekintve, mind kereslet, mind az ár szempontjából.,,

A Moderna és a JésJ is arra tett ígéretet, hogy a járvány idejére elérhető áron adják a vakcinákat, de befektetőknek már jelezték, hogy még idén visszatérnének a ,,kereskedelm,, árak felé. A két cég vakcinájának fejlesztését az amerikai kormány állta, kb. 600 milliárd forintnyi támogatást nyújtottak nekik, ugyanennyiért vásároltak a Pfizertől vakcinákat, akiknek partnere, a BioNTech 150 milliárdot kapott a német kormánytól.,,

Vajon az EU mekkora összeggel és melyik gyártót támogatta?
Miért nem hozzák nyílvánosságra a szerződéseket?
Az uniós pénzek nem közpénzek?

Nem fax, hanem klimax.

Kétféle embertípus létezik mindenütt a világon, Magyarországon meg egyenesen 1000%-ban.
Az egyik a patrióta, nép-haza-ország, szülők-barátok emberei.
A másik ennek az ellentéte: csak patrióta, nép-haza-ország, szülők-barátok, ezek ne legyenek, más MINDEN LEGYEN..

De a helyzet itt, Magyarországon ettől is rosszabb: valóban mérgező az ország, a bal-lib mérgezése tart immár több, mint 100 éve, a Galilei Körrel deklarálták magukat, ám a folyamat a tiszaeszlári per Rothschild-üzenetével vette kezdetét:
A pszichopaták homloklebenyében az átlagosnál kevesebb agysejt található, ezért csökkentett, illetve hiányos az érzékenységük, egyszerűen nem éreznek bizonyos dolgokat, legyen az akár a legbrutálisabb.
Itt a brutalitás ugyanaz, mint 100 évvel ezelőtt és azóta: a magyart nem engedni érvényesülni, a legcsekélyebb fejemelését is a betonba, a porba, a trágyába vissza kell nyomni.

Ez érvényes a magyar baloldalra és Tóth Krisztinára, nem képes az összetett gondolkodásra, viszont a sablonokból épített hazugsághalmaz-építéshez kitűnően ért.

Ama tiszaeszlári perben, nézzük meg, miként mérgeznek ők, az akkori Tóth Krisztinák: Solymosi Eszter öngyilkos lett, tehát semmiképp nem ölhették meg őt zsidók:
"A beadványban megjelöltek, de mások sem az egész községben nem tudtak tehát semmi olyan gyanús jelenségről, amely Huriné ellen irányult volna. Egyedül Rosenberg Hermann, aki jövendölése miatt sokáig mint gyanúsított letartóztatásban volt és Feuermann Hermanne, a Scharf József és Grósz Márton anyósa tettek olyan vallomást, amely a beadvány tartalmát (Huriné bűnösségét! - az én megjegyzésem megerősítette. Az eszlári keresztény lakosság köréből azonban nem akadt egy ember sem, aki hamis tanúskodásra kapható lett volna, sőt ellenkezőleg, mindannyian megcáfolták Rosenberg és Feuermanné állításait. A névtelen beadvány tartalma elárulta, hogy az Weinsteintől származik, aki ez időben állandóan Tiszaeszláron és környékén „nyomozott” tanúk után,

akikkel a vizsgálatot hamis nyomokra akarta terelni.

Weinsteinről a Függetlenségég” július 18-i számában írja:
„A vádlottak rokonainak és aziránt érdeklődő zsidóknak sikerült kipuhatolniuk, hogy Solymosi Eszter keresztanyja, kinél a végzetes időben szolgált, épp aznap megverte a leányt s e miatt meg is szökött (!). Hurinét már el is fogták (!), kihallgatása majd beigazolja, hogy a leány alkalmasint öngyilkos lett."

Tehát Solymosi Eszter, az egész világot bejárt kislány halála egyszerűen a bal-liberális oldal szerint:
öngyilkosság.
Ma ugyanezt a magatartást láthatjuk a magyargyűlölőktől megmérgezett Magyarországon.

Mégis, minek nézel te minket? Én tudom, hogy te a büdös bolsevik vagy, aki szerint mindenki szabadon azt gondolhatja, amit ő gondol, de azért kéne lenni bennetek annyi toleranciának, hogy a hozzám hasonló, őseiket és gyökereiket jól ismerőknek nem sértegetitek az érzékenységét. De nem, mert ti bolsevikok, diktatúrát akartok! El lehet innen menni, éljetek más nyakán! Mi jól megvagyunk itt, ti nem, így takarodjatok innen!

Milyen lelkület kell ahhoz, hogy valaki itt maradjon, ahol neki mérgező a levegő?
Annyira hitvány, hogy másnak sem kell, vagy ki akar minket rabolni és fosztani?

Egy ilyen primitív és igazolhatatlan általánosítás méltatlan magához a nyilatkozóhoz, de a minősítettekre nézve is.

Kőszegi Ákos női megfelelője, ismét egy Übermensch. Mert ugye azok, hogy ne legyek félreérthető, a nácik néztek le így nemzeteket. Ez a duma már a fajelmélet határán van, vagy túl azon. Ezt még a kommunisták sem művelték.

El lehet menni, mondjuk Brüsszelbe a Molenbeek negyedbe. Vagy más jobban tetsző helyekre.

Neked külön leírom:

Kőszegi Ákos női megfelelője, ismét egy Übermensch. Mert ugye azok, hogy ne legyek félreérthető, a nácik néztek le így nemzeteket. Ez a duma már a fajelmélet határán van, vagy túl azon. Ezt még a kommunisták sem művelték. De neked úgy tűnik, ez tetszik, és ha válaszolnak rá azt már rögtön gyűlöletnek nevezed. Szerinted csak orbánista lehet, aki ezt mocskos dumát visszautasítja? Mert állítólag ti is magyarok vagytok - legalább is ezt szoktátok mondani, ha a helyzet úgy kívánja.

El lehet menni, mondjuk Brüsszelbe a Molenbeek negyedbe. Vagy más jobban tetsző helyekre.

Nem erről van szó, ne beszélj mellé. A hölgy azon rinyál, hogy az erőszakosan terjesztett szép új világból nálunk nem kérnek. Mehetne Molenbeekbe terjeszteni ezt az igét. Oktassa ki az ott élőket rasszizmusból, demokráciából, liberalizmusból. Gondolom, ott nagyobb szükség lenne erre.

Minket pedig hagyjon békén és ne sértődjön meg, ha olyan választ kap, amilyent megérdemel.

Nyertél, Kertész Ákosra gondoltam.

Bayerék nemzeteket néznek le? Nemzeteket tartanak alsóbb rendűnek?

Akkor gondolom tudod a leírtak igazság tartalmát.

Én is. De ők ilyenek. Nehezen tanulnak és könnyen felejtenek.

"Az osztályellenség gyűlölete azért fontos, mert nem lehetséges népednek és a kommunizmusnak jó harcosává válnod, ha nem tudod, hogyan küzdj az ellenségek ellen."
(Pravda, 1963 június 29, N. Sz. Hruscsov: "A marxizmus-leninizmus mint a jelképünk és a fegyverünk".)

Kádár elvtársad volt ennek a Hruscsovnak legjobb tanítvány. Aki nélkül írógépműszerészként kellett volna megélnie. Igaz gyötrő lelkiismeret furdalás nélkül.

Azt nem mondta az osztrákoknak, hogy Bécsből meg tüntessenek el minden nyomot, amely a császárvárosra emlékeztet?

Képtelen vagy leszokni a mellébeszélésből. Úgy sunnyogsz ki a témából, hogy az már röhejes.

"Azzal foglalkozz, hogy senkise gyűlöljön téged okkal."
(Publilius Syrius: Sententiae 325)

Na, erről lecsúsztál mérgező nőszemély.

A mandis kommentek miatt kinek a vállán fog zokogni? :)

Magam több nyugati országban éltem, tanultam, családi, baráti kapcsolatok, a nyelvek ismerete révén igyekszem naprakészen tájékozódni.

Az, hogy valaki hol él, egyéni döntés kérdése. vagy kötődik egy országhoz, vagy sem. Attól, hogy valaki nyugaton él, semmivel sem okosabb, s nem ok, az itthon élők lenézésére.

Sokszor egy vidéki paraszt embert többre tartok, mint több itteni kommentelőt, legyen akár diplomás ember.

Zsidó barátaim már hazatértek Izraelbe, igen, Franciaországból, aki normális, legyen zsidó, vagy nem zsidó, menekül. Már akinek van konvertálható tudása, s van egy értékrendje.

Szóval szánalmas egy figura vagy.

Eggyel többen mérgezik.

hazáját szerető, normális zsidóként mondom neked, hogy aki itthon megbecsüli a befogadó országot, az biztonságban érezheti magát. Aki nem uszít naponta a magyarok ellen, nem nácizza, mucsaizza őket- ugye nem kell, hogy soroljam a saját zsidó értelmiségeink ezen reprezentánsait - , akarva, akaratlanul nem ad szolgáltat okot az antiszemitizmusra, az nyugodtan élhet. Mi is nyugodtan élünk, Európában Magyarországon élhetnek a zsidók a legnagyobb biztonságban.

Ne uszíts kintről, semmi közöd ehhez az országhoz, hozzánk, itt élő zsidókhoz.

És tiszta véletlenségből a "művelt" Nyugaton keresi a neki igazat adókat, azzal, h. a saját népének a FIDESZRE szavazó részét elmondja mindennek Ez NEM normális. Itthon kellett volna mentegetőzni.

Lehet a Jókait, mint korszerűtlent, kiiktatásra javasolni a tantervből, de akkor el kell viselni a várható reakciókat is.

Ez a Kriszta nyilatkozik az egész országról negatívan. Pedig csak ők az őfélék mérhetik a légkört.

Teljesen egyetértek azzal, hogy mi sokkal többet tudunk róluk, a történelmükről, mint ők rólunk.
De ők itelkeznek nagy arccal, pofátlanul. Csak a politikusokról beszélek.

A puritánság nem erény, főleg, ha véres gazemberségekkel párosul:
Az utolsó Kádár-Dubcek találkozóra 1968. augusztus 17-én került sor Komáromban. (Csehszlovákiának a Varsói Szerződés csapatai által történő megszállása előtti napokban.)
A vasútállomáson váltak el, Kádár és a rá hallgatni nem akaró Dubcek.
Végül Kádár „majdhogynem kétségbeesetten” kérdezte: „Maga csakugyan nem tudja, kikkel van dolga?”
Forrás: Roger Gough: Kádár János, a jó elvtárs?, JLX kiadó, 2006, 331.old.

Kádár elvtárs miért nem mondta el az alattvalóinak, hogy a baráti elvtársakról valóban tudni kéne, hogy kicsodák is valójában?

Több nick néven is előadtad már ezt az oktalan kötözködést, amiben az a lényeg, hogy az eredeti témából átterelsz egy másikba, aztán ott okoskodsz. Elég gyerekes dolog, de ez már legyen a te bajod, ha egyszer ezért fizetnek, hát csináld.

Tőth Krisztina mondanivalójában nem közbiztonságról volt szó, hanem a magyarok leminősítéséről. Erre fel mondtam azt, hogy el lehet menni Molenbeekbe, hátha ott jobban érezné magát, és ott lehetne folytatni a liberális hittérítést, mert ott talán több értelme lenne. Ott eléggé híján vannak liberalizmusnak, LMBTQ kultúrának, női kvótának, viszont bővelkednek a rasszizmusban, antiszemitizmusban.

Szerintem meg pont jól jött neki ez a közéleti celebkedés, meg hogy ráirányult a figyelem. A kutya nem lett volna kíváncsi rá, ha nem ő az Orbánbasi rendszerének "áldozata".

Ami az EU-tól jön illetve jön vissza, az a magyar adófizetőké plusz egy rész az EU-s adófizetőké. És mint a költségvetést, a parlament kezeli.
Melyik része nem érthető számodra?

A zsidó magániskolában ilyen kedvességeket fog tanulni:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Dehogynem volt ismert. Az egyik könyvhéten hosszú dedikálásra váró sor volt nála.
Meg különben is.

Fajankó az aki azt hiszi Magyarország nem Európában van.

Megérne egy külön elemzést a téma keltette visszhang. Egy bizonyos, van magyar-zsidó-cigány kérdés. Van magyar, zsidó és cigány érzékenység, a magyarok is érzékeny emberek.

Mi zsidók, s a cigány barátaink sem szeretik, ha zsidóznak, cigányoznak, a magyarok sem szeretik, ha mucsaizzák, nácizzák őket, ha a balliberális értelmiség gúnyolja a történelmüket, nyelvüket, kultúrájukat, történelmüket, nemzeti szimbólumaikat. Vagyis kölcsönösen érzékenyek vagyunk.

A magyarok arra különösen érzékenyek, ha kisebbségiek külföldön szapulják, árulják őket, ha kiszolgálják az idegen érdekeket, ha hazugságokat terjesztenek az országról, s olyan jelzőket használnak, mint Krisztina.

Senki nem írt arról, hogy az egésznek mi a lényege. nem egyéni érzékenységről szól a történet. A magyarországi balliberális értelmiség, sajnos közte sok, az országát hazájának nem tekintő zsidó értelmiségi is, már 22-re készül. Elkezdték lázítani az országot, amihez aljas módon a cigányságot is fel kívánják használni. A kormány, az ország, a többség ellen kívánják fordítani a cigány értelmiséget, s e stratégia szerencsétlen szereplője Krisztina.

Végzetes, ha ez sikerül, végzetes a magyarságra, a zsidóságra, a cigányságra az a stratégia amit a balliberális értelmiség képvisel, külső pénzügyi, politikai, média támogatással. Amit akarnak, az az anarchia, a zavaros, amiben halászhatnak, amiben az országot esetleges győzelmük esetén felszámolhatják, szervezhetik a kalifátust.

Az itt élőkre nem Orbán jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az ellen uszítók, szervezkedős, a ország megsemmisítésén dolgozó balliberálisok. legyenek azok zsidók, magyarok, vagy cigányok.

Eddig még olvastalak, de rájöttem, hogy teljesen tájékozatlan vagy az európai folyamatokat illetően. Valaki Franciaországban élve is lehet buta. Erre itt vagy élő példaként.

Nem vagy annyira fontos, hogy mindent megjegyezzek rólad. A neveket lehet, de a stílusodat nem tudod változtatni, az megmarad.

Először is nem kellett volna hülyeséget nyilatkoznod az Aranyemberrel kapcsolatban.
Másodszor azalatt a pár nap alatt, ami a nyilatkozatod megjelenése és az online oktatás között eltelt nem hiszem el, hogy érintette a lányod lelkivilágát.
Lehet, hogy el sem jutott hozzá a hír, legfeljebb amit otthon a férjeddel beszélgettél.

"Az osztrák Falter nevű lapnak adott interjújából kiderül: Tóth Kriszta nemrég az államiból egy zsidó magániskolába íratta át lányát, mert a szülők azt remélik, ott jobb lesz a légkör. A váltásnak azért érezték szükségét, mert még a lánya is belekerült az édesanyját érintő „hecckampányba”.

Aha! Akkor ki rágott be a hvg.hu-ra? Ők adták le a nyilatkozatodat és őket vádoltad meg.

"Az írónő szerint a jobboldali sajtó teljesen eltorzítva mutatta be a kijelentéseit,"

"Hát libacsatába hívsz? Megtéptek te! Ragyás! Hát hány éve irígykedsz te szegény? Jaj.
Hát neked nem elég a siker, mit akarsz még?
Ha szép akarsz lenni, vidd tested áruba, ha kellenél, s jó pénzért fiad popsiát varrasd fel arcod helyére, mert az leégett. Az enyém a helyén!"

Így (szabad versben?) válaszolt Tereskova Nagy Kriszta Tóth Krisztina költőnek,

https://hvg.hu/kultura/2014081..

A vak inkább látja, mint te.

Magyarország legfontosabb kereskedelmi és befektető partnere Németország, sok német cég van jelen Magyarországon, főleg az autóiparban, és a cégek további beruházásokat terveznek a kedvező üzleti környezet, az alacsony társasági adó és a képzett munkaerő miatt.

Az Egyesült Államok a legnagyobb unión kívüli befektető Magyarországon, és Európán kívül a legfontosabb exportpartnere a Magyarországnak.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Tóth Krisztina megsértette, gúnyolódott Tereskován, az pedig visszavágott neki.
Mindkettő a másik érzékeny gyenge pontját kereste és találta el.

Onnan jutott eszembe, hogy sérelmezte Tóth, hogy előnytelen képeket hozott le róla a jobboldali média.

Nekem három unokám van! Nem fogom hagyni, hogy mergezze őket!

Még a "sorok között" se volt leírva a "kádár rendszerben" amik történtek.
Ha valaki próbálta kritizálni, bírálni a rendszert azt könyörtelenül kicsinálták. Tapasztalatom!
Persze ezekről nem adott hírt a média. Ez kb. a 80-as évek elejéig tartott.
Akkor már a megbízható elvtársak nem a besúgással, üldöztetésekkel voltak elfoglalva ha em saját vállalkozásaikkal.

Ha a Lauderbe íratta, akkor rossz lóra tett, mert ott is tanítják az Aranyembert! :)))
A 11. évfolyam emelt szintjén.
Egyébként nagyon kedvemre való írók művei szerepelnek a tananyagukban.

„Ez kicsoda?” – Dörner György válasza Tóth Krisztinának

https://vasarnap.hu/2021/03/21..

Csórikám nagyon ideges lettél? Ahogy megemlítettem, hogy megismerem a stílusodat, minden név alatt ugyanazt az okoskodást művelted, felhagytál a kötözködéssel, és elkezdtél hisztériázni, mint egy vénasszony.

Visszaigazoltad, hogy jól gondoltam, amit írtam.

"Tóth Kriszta írónő ,simán a megélhetésért küzd."

Ez tévedés. Rengeteget utaznak, jól élnek. Veszik a könyveit akár próza akár vers.
Láttam az egyik könyvhéten majdnem akkora sor volt nála, mint Esterházynál.
Csak kettőjüknél voltak rengetegen.
A Lauderbe ahová átíratta a kislányát gimiben tananyag az egyik regénye és a versei is.
Na meg tananyag az Aranyember is. :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés