Lackner diadalt aratott a bíróságon

2021. február 26. 16:01

Almási B. Csaba
Mandiner
A bíróság bűnösnek találta azt a fideszes képviselőt, aki Facebook-posztban írt a kispesti képviselő tivornyájáról.

A minap ítéletet hozott az egyik helyi bíróság. Ez a dolga, ebben semmi hír sincs.

A bíróság egy rágalmazási ügyben mondta ki, hogy a vádlott bűnös, ezért megrovásban részesítette az elkövetőt. Ez is rendben van, haladjunk.

Mind a sértett – aki egyben a magánvádló is –, mind az elítélt politikus. Itt már kezd érdekesebbé válni a dolog, de azért rendkívülinek nem nevezném. Elég gyakran előfordul kis hazánkban, hogy a politikusok nem bírnak el egymással a parlamentben, a közgyűléseken, nyilvánosság előtt, ezért úgy vélik, az a legjobb, ha az igazságszolgáltatás kezébe helyezik a sorsukat, ha már nem párbajozhatnak.

A sértettet/vádlót úgy hívják, hogy Lackner Csaba, az elítéltet pedig Dódity Gabriellának.

(Utóbbit nem biztos, hogy mindenki be tudja azonosítani, ő a kispesti önkormányzat Fidesz-frakciójának a vezetője. Lacknerről, a XIX. kerületi botrányok főszereplőjéről – aki a mai napig képviselő, bár az MSZP-ből már kirúgták – azonban csak az nem hallott, aki az elmúlt másfél évben egy olyan lakatlan szigeten tartózkodott, amely még a térképeken sincs rajta.)

Nos, innentől már kezd izgalmasabbá válni a történet.

A helyzet tehát az, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botrányával összefüggésben eddig egyetlen elmarasztaló ítélet született, mégpedig azzal a fideszes politikussal szemben, aki egy Facebook-bejegyzésben…, innentől pedig inkább a Mandiner egy régebbi cikkéből idézünk, amit Lackner – és ezért nagyon hálásak lehetünk ennek a derék embernek – nem vett zokon.

Tehát a 2020. október 26-án megjelent cikkünkben Dódity Gabriella elmondta a Mandinernek, hogy Facebook-posztjában Lackner fehér poros orráról írt, és Lackner szerint ezzel azt a képet festette, hogy ő drogos, „ezért 1,5 millió forint sérelemdíjat követel tőlem és 180 óra közmunka kiszabását is kérte. … Egyet nem tudok: ha én festettem róla ezt a képet, akkor ő mit festett magáról azon a fehér poros, ventilátoros videófelvételen?”

Az interjú elkészítésekor elképzelni sem tudtam volna, hogy a kormánypárti politikusnak egy másodpercig is aggódnia kellene, hiszen a HírTv több órás felvételén (egy) Lackner Csaba(hoz megszólalásig hasonló férfi?) dicsekedve mesél arról, hogyan nyúlják le a kispesti önkormányzat pénzét – na nem a hivatal büdzséjéből veszik ki a pénzt, hanem a külső vállalkozók osztják vissza a lét, magyarázkodott, mintha nem lenne teljesen mindegy –, milyen módszerekkel jutnak százmilliókhoz, és a nagyképű szövegelése közben egy fehér port (szódabikarbóna, porcukor, liszt, esetleg más?) tartalmazó zacskóval babrál. Ráadásul később – az arcát is vállalva – mesélte el a tévének Ákos, a sofőr, a bulik egyik résztvevője, hogy

a sztori igaz, a főszereplők is,

a felvételen látható, hallható dolgok valóban megtörténtek, és még szaftos, kurvázós tivornyákról is anekdotázott.

Feltehetően Dódity ügyvédje is úgy vélte, ujjgyakorlat lesz képviselni védencét, hátradől, kér egy pohár bambit, a bíróság pedig rövid úton dönt a felmentésről.

Hát nem ez lett a sztori vége, nagyon nem. De még mielőtt rátérünk arra, hogy mivel indokolta a felettébb bizarr döntését a bíró, érdemes idézni Lackner, a sértett (ez a kifejezés önmagában abszurd) beadványából. Már az is a cinizmus Mount Everestjét (vagy talán kifejezőbb, ha Mariana-árkát írunk a maga iszonytató mélységével) jelenti, hogy egyáltalán Lackner a bírósághoz fordult.

Ám az irat ennél tovább megy, az szerepel benne, hogy Dódity Gabriella állításai „alkalmasak arra, hogy rólam a társadalomban és a környezetemben (családomban, baráti körömben), illetve a munkahelyemen, szakmámban kialakult kedvező értékítéletet negatív irányba befolyásolják, tehát becsületemet nagy mértékben csorbítsák. (…) A fentebb idézettek személyem lejáratására törekvő, becsületem csorbítására alkalmas kifejezések, amelyek a társadalmi megítélés szférájába esnek, a rólam, mint helyi önkormányzati képviselőről és 3 gyermekes édesapjáról kialakított értékítéletet nagy mértékben és súlyosan negatív színben érintik.”

Nehéz eldönteni, hogy ezeket a mondatokat olvasva

Kafka szürreálisan kétségbeejtő vagy Örkény abszurd groteszk világában érezhetjük-e magunkat.

Azt gyanítom, egyszerre mindkettőben.

Na de akkor vissza a tárgyaláshoz. Dódity Gabriella kép- és hangfelvételekkel, valamint négy tanúval akarta bebizonyítani, hogy igaz, amit a Facebook-posztban leírt. A bíróság azonban nem adta meg a lehetőséget a valóság bizonyítására – erre közérdekből vagy a bárkinek a jogos érdekéből kerülhet sor –, holott ezzel a vádlott megvédhette volna magát, hiszen, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul, akkor Dódity nem lett volna büntethető. Ám a bíróság arra hivatkozva tagadta meg ezt a lehetőséget, hogy nem a Facebook az a fórum, ahol a nyomós magánérdek és a közérdek szerepet játszhat.

Persze az igazságszolgáltatás a társadalomnak nem az a szegmense, amelyet rá lehetne bízni a laikus közvéleményre, mert akkor hetente akasztanának embereket Magyarországon, és nagyon helyes, hogy már nincs halálbüntetés. Annyit azonban nyugodtan kijelenthetünk, hogy az azért mégis csak vérlázító, hogy Lackner, ez a politikai szélhámos megdicsőülve jött ki a bíróságról, az ügyéről kulturáltan, de ironikusan író Dódityra viszont rásütötték a „bűnös” bélyeget.

A jogi egyetemeken nem győzik a hallgatók fejébe verni, hogy persze vannak a jogszabályok, azok nagyon fontosak az ügyek elbírálásánál, de

az életszerűséget sohasem lehet figyelmen kívül hagyni,

a bírónak minden esetben ügyelnie kell arra, hogy ne rugaszkodjon el a való élettől, amikor a döntését meghozza.

Arról nem beszélve, hogy a büntető törvénykönyv szerint csak az a cselekmény számít bűncselekménynek, amely veszélyes a társadalomra, ennek pedig olyan tevékenységnek vagy mulasztásnak kell lenni, amely mások személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti. Azért arra roppant kíváncsi lennék, hogy a bíró szerint miért sérti Lackner személyét vagy jogait az, hogy Dódity plasztikusan leírta azt, ami a felvételeken látható.

A fideszes politikus most már

csak abban bízhat, hogy a másodfokon eljáró bíróság tagjai ezen a Földön élnek

és még a büntető törvénykönyvet is ismerik.

Ha viszont Dódity tévedett és a felvételeken mégsem Lackner látható, hanem egy hasonmása, vagy ha ugyan Lackner látható rajta, de a zacskóban nem drog, hanem szódabikarbóna/porcukor/liszt volt, akkor Dódity megérdemli a sorsát. Ebben az esetben én nemcsak megrovást szabnék ki rá, hanem a törvény vasszigorával arra ítélném mellékbüntetésként, hogy be kell lépnie az MSZP-be.

Nyitóképünkön: sütőpor!

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az következik, hogy rontás sokkal átfogóbb, mint bárki a rémálmában feltételezné.
Ugyanis: Minden Mindennel Összefügg.
És: Semmi Okozat Nem Létezhet Ok Nélkül.
Itt tudatos, előre kitervelt nép irtás folyik, az élet, az élettér minden szegmensében, a Soros ügynököt küldők pontosan kiszámítanak mindent. Ez a momentum, a Lackneré is egy szem, magyarokkiirtása nevű "láncolatból"... És, hogy mennyire kiszámított, összehangolt ez az akciósorozat, félelmetesen az, de nem szabad megijedni, mert akkor végünk.
Látszólag teljesen idegen, de, Soros és az ő "pandémiája" - amit ma a "bíróságok érzékenyítésének" hazudunk - hatott már sokkal korábban, a magyarok elleni irtóháború, amely a Galilei Körrel kezdődött, teljes lendülettel dübörög...
"Mi a helyzet nálunk? A hazai fertilitás 1978-ban csökkent 2,1 alá, tehát 41 éve nincs meg a szinten tartó születésszám. Ugyanezen időszak átlagos fertilitása 1,55, de az utolsó 30 évé (1988 óta) csak 1,44. Magyarán a kétnemzedéknyi megfeleződésből már jócskán benne vagyunk a második nemzedékben."
"Biztosan állíthatjuk, hogy a 30 év alatti lakosságnak már több, mint 15 százaléka cigány, és mivel több, mint háromszor annyit szülnek, mint a nem cigány nők, a népességen belüli részarányuk exponenciálisan emelkedik, 2034-ben legalább 1,3 millióan lesznek, az akkori össznépességnek minimum a 15 százalékát fogják adni. Ha a többségi nemzet fogalmát úgy definiáljuk, hogy akik többen vannak az össznépességben, akkor a cigányság ma majdnem 10 százalékos kisebbség, de ha úgy, hogy az a többségi etnikum, amelyiknek több gyermeke születik, akkor már nincs messze az az idő, amikor Magyarországon cigány lesz a többség.
2034-ben szinte bizonyosan több cigány kisbaba fog születni, mint nem cigány."
A bírósági Soros-érzékenyítés következménye a bírósági ítéletek, - a magyarság depressziójának fokozása... - a cigányok "jogvédelme" a Soros-szervezetek által ugyanez, a magyarság depressziójának fokozása...
" Ne szülj rabot, te szűz! anya. Ne szoptass csecsemőt!...”
Az egész média erre van felépítve, Puzséréktól Tóth Krisztinákig, Gulácsiig, Hollyvúd-netflikektől ATV-444-ekig

Tudod, hogy elsőfok, tudod, hogy nem jogerős, de azért csinálod a
feszültséget, mint egy afféle verbális prostituált.

Érdekes lesz, ha másod-harmadfokon nem nyer Lakner. Mert az
implicite azt fogja jelenteni, hogy bűnöző.

https://media-tudomany.hu/arch..

"E reláció központi kérdésként merült fel a 36/1994. (VI. 24.) AB határozatban is, amely a közhatalmat gyakorló ­személyek sérelmére elkövetett rágalmazás és becsületsértés alkotmányos büntethetőségének a körét határozta meg, kötelezően előírva a Btk.-ban meghatározott valóság bizonyításának alkalmazását. E sértetti kör sérelmére tehát nem lehet való tények közlésével elkövetni a rágalmazást. E tételt a 13/2014. (IV. 18.) AB határozat is megerősítette."

Emiatt sanszos, hogy a bíró eljáráshibát vétett.

// off
Faszom ebbe a szar fórummotorba, ha utólaqg javítok megeszi az egész kommentet! Rakjátok már rendbe!!!
on //

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés