Uniós adatok cáfolják a baloldal vesszőparipáját

2021. február 22. 7:10
Az Eurostat legfrissebb kimutatása szerint drasztikusan csökkent hazánkban az anyagi nélkülözésben élők aránya.

Európa sereghajtóiból az élmezőnybe került Magyarország a szegénység elleni küzdelemben: az Eurostat kimutatásai szerint 23,4 százalékról

a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya egy évtized alatt 8,7 százalékra csökkent.

Ez uniós szinten is számottevő eredmény, hiszen a lista aljáról, a hatodik legrosszabb helyről ugrottunk a lista elejére, a kilencedik legjobb helyre az Európai Unió 27 tagállama közül – olvasható a Kormány.hu portálon.

A szegénység elleni legjobb politika a munkahelyteremtés

Egy évtized alatt felére csökkent azok száma, akiknek nincs tartalékuk egy váratlan kiadásra, ami akár lehet egy temetés, egy hűtő vagy éppen egy mosógép is. Szintén egy évtized alatt két és félmillióval többen vannak azok, akik már megengedhetnek maguknak egy hét nyaralást.

A szegénység elleni legjobb politika a munkahelyteremtés. Ezért fontos, hogy

a 2010-es kormányváltás óta 800 ezer új munkahely jött létre.

(Címlapkép: Az Európai Uniónak az új koronavírus elleni oltási stratégiájáról rendezett vita. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon sokan érzik, tudják ezt, különösen a korábban leszakadt vagy
leszakadó rétegekből. A baj az, hogy mikor bemennek a szavazófülkébe,
elfelejtik honnan indultak és hol tartanak most.

Index annak idején előre dörzsölte a markát, amikor a válság éveiben, kormányváltás után Orbán bejelentette, hogy egymillió munkahelyet fog teremteni, egyből csináltak is egy számlálót, hogy hogyan alakulnak a számok, és persze meginterjúvoltak pár baloldali közgazdászt, hogy miért képtelenség ez az állítás, illetve rendszeresen jöttek a cikkek, hogy hogy áll a számláló. Amikor lehetett látni, hogy itt tényleg sikerül munkahelyeket teremteni, akkor valahogy egyből nem lett fontos bemutatni a számokat...
Ahogy azt is lehet látni, hogy a baloldal mindig a "nyomorkultuszban" hisz, mindig a "legszegényebbeket" kell támogatni, velük igazolják azt, hogy miért kell egyre emelni az adókat - és valahogy hiába szánnak _elvileg_ egyre több pénzt a szegényekre, mindig egyre több a szegény.
Ezzel szemben a jobboldal középpontjában a középosztály, a munkával megteremtett értékek vannak, és mit ád Isten, egyre több a középosztálybeli, és egyre kevesebb a szegény...

Hazudoznak, mert azt hiszik, a választó nem néz utána a valóságnak. 2022-ben ezeket az adatokat minden kormánypártinak terjesztenie kell!

Azért te a kádárrendszerben egy buborékban voltál tartva. Országos statisztikákat nemigen láthattál, láthattad a szomszédaidat az utcádban. A hét nyaralás ott kezdődik, hogy hány embernek volt akkoriban autója. OK, vonattal meg minden el lehetett jutni egy vállalati üdülőbe, de egyrészt nem évente, másrészt meg az akkori nívójú nyaralást ma nyomortelepnek élnéd meg.

Ha ezen a Habony-Médiaművek munkáját érted, teljesen igazad van.
A zemberek egyre kevésbé nyelik be a sok fekáliát amit nyomnak.
Amúgy vajon az a sok nélkülöző is tudja, hogy Magyarország ilyen jó helyen áll azon a listán??

Becsülöm a türelmedet, hogy leállsz trollokkal vitázni, pedig anélkül egy figyelmetlen olvasó ellenvélemény híján még akár el is hihetné azt, amit írnak.
Viszont én már rég kinyomtam, nem tudom őket elviselni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés