Egy dél-afrikai pap szerint a zsidók irtják a palesztinokat

2021. február 22. 7:10
A dél-afrikai keresztény pap, Frank Chikane nyíltan démonizálja az izraeli zsidókat Melanie Phillips szerint.

Úgy tűnik, az Egyházak Világtanácsától (WCC) nem áll távol a nyílt uszítás Izrael ellen – írta meg a Neokohn a Jewish National Syndicate-ra hivatkozva. Azt írják, hogy nemrég egy Zoom-előadáson, amin több mint 300 keresztény aktivista vett részt, Frank Chikane túltett a szokásos, Izraellel szembeni kritikákon. Míg mások tévesen azt állítják, hogy Izrael „brutálisan” kezeli a palesztinokat, addig Chikane szerint a palesztinok vére az Izraelt támogatók lelkén szárad, mert együttműködésükkel fenntartják ezt a rendszert.

Hangsúlyozzák, hogy ez nagyon hasonló ahhoz, amit az Újszövetségben, Máté evangéliumában olvashatunk: „Szálljon ránk és gyermekeinkre az ő vére!” Az örökkévalóságig tartó bosszúra történő felszólítás a zsidókkal szemben Jézus keresztre feszítéséért több százezer zsidó életét követelte az évszázadok során. Ezeket a gyilkosságokat teológiai magyarázatokkal próbálták igazolni, mint ahogy a zsidók démonizálását is – írja Melanie Phillips a Jewish National Syndicate-nek írt véleménycikkében.

Ezért fordulhat elő, hogy Chikane, ez a dél-afrikai pap akadálytalanul tüntetheti fel a zsidókat gonosztevőkként. Chikane szerint a palesztinok ugyanazokkal a démonokkal küzdenek, mint ők Dél-Afrikában, azzal a különbséggel, hogy a palesztinok démonjai sok más gonosztevővel együtt nehezítik a dolgukat. Ezzel a pap arra célzott, hogy hasonló népirtás zajlik a Közel-Keleten is, mint Dél-Afrikában történt, írják.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés