Fekete-Győr élő adásban vádolta meg korrupcióval a baloldali zuglói vezetést

2021. február 19. 9:35
Deák Dániel szerint egyre súlyosabb vádaskodással folytatódik a baloldali belháború. Ezúttal Karácsony Gergelyt és MSZP-s politikusokat vádolt meg korrupcióval a Momentum vezetője.

A Momentum elnöke az Atv-ben beszélt aról, hogy Zuglóban minden 100 adóforintban 40-et ellopnak. Deák Dániel politikai elemző a következő írja az ügyről: „Fekete-Győr András (aki szerint Zuglóban csupán 120 ember él) arról beszélt tegnap este az ATV-ben, hogy Zuglóban 100 forintból 40 forintot ellopnak. Ez a kijelentés már csak azért is érdekes, mert Zuglót már közel 7 éve a baloldal vezeti: 2014 és 2019 között Karácsony Gergely, 2019 óta pedig az MSZP-s Horváth Csaba a polgármester, míg a körzet országgyűlési képviselője 2014 óta a szintén MSZP-s Tóth Csaba.”

XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: „a Momentum elnöke tehát a jelenlegi főpolgármestert és azt az MSZP-t is korrupcióval vádolja, amely párttal elviekben 4 éven keresztül koalíciós kormányzásra készül. Az ügy előzménye, hogy a Momentum bejelentette: Hadházy Ákost indítja Zuglóban, mely körzetet a 2018-as választáson az MSZP-s Tóth Csaba nyert meg. Ezt követően Harangozó Tamás szocialista politikus és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője is nekiment a Momentumnak, illetve Hadházy Ákosnak.”

Deák Dániel emlékeztet: „Tóth Csaba egyebek mellett azzal támadta Hadházyt, hogy gyakrabban váltogatja a pártjait, mint más az alsógatyáját. Csak ennek a hétnek az eseményei is jól mutatják, hogy ez a hatpárti szivárványkoalíció kormányzásképtelen, közös értékalap híján ezek a pártok nem tudnak hosszútávon együttműködni, sokszor jobban gyűlölik egymást, mint a Fideszt.”

Itt tekintheti meg a videót Fekete-Győr vádaskodásáról:

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hááát, Fegyőr ez így nem fog menni. Összegyurcsányozzátok magatokat a moslék koalícióval ( mindkét fogalom a ti szóhasználatotok), aztán belülről rúgkapáltok. Hamarosan az orrotokra fognak koppintani.

"Fekete-Győr András (aki szerint Zuglóban csupán 120 ember él) arról beszélt tegnap este az ATV-ben, hogy Zuglóban 100 forintból 40 forintot ellopnak."

Hát baszki, a szövetségesetekről van szó. Ráadásul Zugló régóta szoci kezekben van. Egyébként ha, állítólag, Karácsony anno tehetetlen volt a Zuglói maffiával szemben, akkor a Lófaszházi mit fog tudni csinálni velük? Nem kell elásniuk, de elég megfenyegetni vagy megzsarolni.

A Momentum jelenleg alkalmatlan arra, hogy bebuktassa a DK-t, tőlük láthatóan tartanak is. Ami az MSZP-t illeti, sokat erodálódtak az utóbbi években is, de Zuglóban még erősek.

Nem véletlen, hogy az a balfasz Karácsony sem tudott velük mit kezdeni, és a fővárosi DK-val sem nagyon boldogul. Régi dörzsölt komcsik ezek, egy részük már beállt a DK mögé, a többi meg csak ezután fog.

"Csakhogy nálunk sok ellenzéki politikusnak létkérdés egy parlamenti-, önkormányzati hely, bizottsági tagság stb."

Viszont a megállapodás értelmében a szövetség 6 pártja nem indít ellenjelöltet, így a kiesők vagy függetlenként indulhatnak, vagy max. olyan párt támogatásával, aki ebben a választási szövetségben nem vesz részt (MKKP, pédául).

Egyébként bírnám, ha az önös érdekek szétrobbantanák őket, és szétesne az egész moslékkoala, de attól tartok, nem lesz ekkora szerencsénk.

Ha ez is a tervük, nincs meg hozzá a tehetségük, az eszük, a képességük. nem utolsó sorban nincs annyi szavazójuk.
A társadalom olyan sok rétegét leszólták már, hogy nehéz lesz szavazókat szerezniük.
Leszólták a vidékieket, a tanárokat, az orvosokat, a nyugdíjasokat és ezek kombinációit.

Válaszok:
Karvaly | 2021. február 19. 10:31

Úgy valahogy. A szocikat sem azért zavarta az szdsz korrupciója (ugye Medgyessyt azért buktatták meg, mert elkezdte teregetni Csillag korrupciós ügyeit), mert annyira zavart őket a korrupció, hanem azért, mert nekik nem adtak belőle.
Korábban naivan azt hittem, az csak egy jól hangzó bonmot, hogy "korrupció az, amiből kihagynak"

Dobrevből látszik, hogy a DK "jól fekszik" Brüsszelben, kicsik ők ahhoz, hogy megbuktassák.
Szerintem az ellenzéket kívülről támogatók eleve teljes lefedésre játszanak, amihez minimum két párt kell (egy fiatalos - városi értelmiségi és egy idősebb - szoci nosztalgiázó), ezt a szerepet régen az SZDSZ-MSZP páros töltötte be, most láthatóan a Momentum-DK elég erre, a többieket be fogják darálni, de ez a kettő marad. Szóval lehet, hogy lesz itt cicaharc, nem hinném, hogy a DK-val bármelyik bírna, esetleg a DK mögött valószínűleg ott álló titkosszolgálati kapcsolatokkal minden más párt erős embereit fogják majd, aki utána már az ő tenyerükből fog enni, kifelé így-vagy-úgy, de maradni fog az "egységfront"

Sok embernek az is elég, ha arról beszélnek, hogy mindenki más korrupt, bezzeg ők még nem viseltek semmilyen állami pozíciót, tehát tiszták és romlatlanok. Valószínűleg erre fognak ráfeküdni a kampányban is.

Válaszok:
Megtalálta | 2021. február 19. 10:37
pollip | 2021. február 19. 12:25

Viszont ezeket a felvételeket az előválasztás után is elő lehet szedni. Szerintem a Fidesz a választási hajrában fogja előkapni a kalapból, akárcsak a kispesti szocik sikkasztási ügyeit is. Bátran lehet majd mondani, hogy nem a kormányoldal állítja, hogy az MSZP korrupt, hanem a saját párttársai.

Várnak a pirosbögrés segítőre :)
De nyilván majd elintézik egy Lölőzéssel, az mindig beválik.

Jakab szerintem a Bíró fiaskó után lejárt lemez, most már csak kivéreztetik őket, hogy legyen idő a mostani Jobbik szavazóinak átszokni a DK-ra. A Mi Hazánk pedig a Jobbik szerepét fogja betölteni, bármit csinálnak, egyből jöhet le a német sajtóban, hogy tessék, miket csinál ez a náci Fidesz.
Ez a támadás szerintem is szokatlan, ha nem előre megtervezett (arculatépítés a Momentumnak, a DK szavazókat meg úgysem érdekli a pártjukról szóló korrupciós hír), akkor kíváncsi lennék az okára. Viszont mivel mindkét pár fennmaradásában elég sok külföldi érdek van, nem hiszem, hogy ennek lenne bármilyen következménye. Esetleg annyi, hogy Feketét érdemei elismerése nélkül hátravonják, ahol nincs szem előtt, és egy új beszélő fejet tesznek a párt élére. Az eddig is látszott, hogy nem Fekete ott az agytröszt, sokkal inkább Berg, lehet, hogy elszaladt a ló Feketével, és azt hitte, ő jobban érti a dolgokat.

Azt lehet látni, hogy a régi stratégia (fogj mindent az elődödre) az még működik Budapesten, balos ismerőseim meg vannak győződve arról, hogy itt a gonosz Fidesz akarja kivéreztetni a fővárost, nem is volt annyi pénz a számláján. Ez a történet egyszer már lezajlott ugyanúgy, akkor is Demszky mutogatott a Fideszre, hogy a 2002-2006-os ciklus után (amikor már nem volt kire mutogatni) is megválasszák.
Félek, hogy elég sok ingadozó a profibb marketing alapján dönti el, hogy kire szavazzon, ebben a budapesti fél ciklus mellett a mérleg másik serpenyőjében a bideni tapasztalatokkal rendelkező profi felkészítők fognak állni, számunkra nehezen elképzelhető pénzmennyiséggel.

Utólag ezt ugyanúgy nem lehet majd kimagyarázni, ahogy Fegyencet az összes utólagos Öszöd-átértelmezési kísérletei sem tudták kimosni a slamsztikából. Avagy: íme, a vég kezdete az összFegyenc párt útján.

Egyre hülyébb ellenzék vn. Remélem, hogy ez azért valahogy átmegy a szavazói felé.
A fidesznek az lenne a dolga, hogy ezeket a baromságokat aljuttassa a baloldali szavazókhoz.

Már írtam, hogy Gyurcsány nagyon taktikusan a Momentum segítségével veri szét véglegesen az MSZP-t, kényszeríti őket a teljes önfelszámolásra, a DK-ba történő beolvadásra. Zseniális húzás. Miközben szép lassan kihúzza a szőnyeget Karácsony alig titkolt miniszterelnök-jelölti ambíciói alól is. Ellenzéki barátaink, vigyázó szemeitek Ferire vessétek.....vele együtt fogtok bukni. Egy 22-es ellenzéki vereség lenullázza az egész ellenzéki tábort, s évtizedekbe kerülhet egy új, versenyképes alternatíva felépítése. Jó, ezt ők is tudják, érzik, ezért kell Orbánéknak kemény csatára számítaniuk.

Ennek nincs realitása. Viszont a saját szavazóik agymosása lehet, hogy működik.
Hiába tagadják, de a médiájuk soha nem volt független.

Válaszok:
Karvaly | 2021. február 19. 12:41

Az a baj, hogy a nyugatot már foglyul ejtette a saját elitje - a jobboldal ugyanazt mondja, mint amit a baloldal, aki pedig nem béget együtt a tömeggel, a populista, szélsőséges, náci tehát vállalhatatlan, és ebben a sajtó teljes mértékben partner, reménytelen az olvasókat meggyőzni ennek az ellenkezőjéről (egyébként volt pár hete egy nemzetközi felmérés, bizony több, mint 50% mondja azt, hogy az demográfiai problémákra jobb megoldásnak gondolják a gyerektámogatás növelését, mint a migrációt - csak ezt sehol nem merik publikusan vállalni. A nagy nyugat-európai szabadságban...)
Amikor a Jobbik elindult, akkor voltak cikkek arról, hogy bizony a baloldaltól vett el leginkább szavazókat, valamelyik mszp-s cigány érdekeket képviselő is a "baloldali rasszista szavazókról" beszélt, ha ez igaz, akkor nem lepne meg, ha a Jobbik felszívódásával részben a baloldal nyerne szavazókat (a prolihergelésre ők egyébként is jobban reagálnak). Nyilván aki komolyan gondolja a nemzeti érzelmeket, az nem fog reagálni a baloldalra, még akkor sem, ha Gyurcsány kimondottan rájátszik "hazafi" kifejezésre. Lehet persze, hogy a Mi Hazánk pont őket akarja, nem lepődnék meg, ha ugyanúgy balról hozták volna létre azt is.
Mondjuk baloldalról bármit el tudok képzelni, szóval még az is lehet, hogy amerikai mintára egyetlen ellenzéki pártot akarnak (hiszen milyen jól együtt szavaztak az anarchisták a középosztállyal), aztán ennek a jele a mostani helyezkedés.

Persze, hogy a saját szavazókra játszanak, ha sikerül egy akkora részesedért elérniük, hogy megkerülhetetlenek legyenek, akkor már nyeregben vannak. Mással meg nem tudnak kampányolni, mert még semmit nem csináltak (a brüsszeli és egyéb furkálás nem olyan dolog, ami segíthetne egy esetleges kormányzásban), hát ezt így próbálják az előnyükre fordítani.

Válaszok:
pollip | 2021. február 19. 13:01

A brüsszeli furkalodas inkább taszító.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés