Niedermüllerék új pályázatot írnak ki a Damjanich utcai épületre

2021. február 16. 17:39
A városvezetés a „Fidesz gátlástalan politikai haszonszerző akciójáról” beszél.

„A Fidesznek újra sikerült elérni, hogy otthontalanná váljanak a Freeszfe diákjai” – áll abban a közleményben, amely Erzsébetváros hivatalos közösségi oldalán olvasható. Mint a bejegyzésben olvasható, „intenzív politikai hangulatkeltés” folyt, a zeneiskolának ígért épülettel kapcsolatban pedig azt írják, „a zeneiskola nem került utcára, elhelyezésük, fenntartásuk pedig az állam dolga és nem az önkormányzat feladata”.

Közölték azt is, hogy az épület hasznosítására új pályázatot írnak ki. Mint mi is megírtuk, lemondanak a Damjanich utcai épület nyílt pályázat útján nyert bérleti jogáról az SZFE hallgatói, felmondott és jelenlegi oktatói, és „új otthont” keresnek. 

A Freeszfe Egyesület a VII. kerületbe, a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe költözött Niedermüller Péter DK-s polgármester jóvoltából, igaz, az ingatlant korábban már a Molnár Antal Zeneiskolának ígérték.

Nyitókép: Facebook

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is elképzelhetőnek tartom, hogy az új pályázati kiírást a pár hetes, hónapos szfe egyesület kapja meg tanfolyam céljából.

,,Az ország legnagyobb állami szervezeteként kezdte meg munkáját január elsején a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK), amelybe az egyházi és magánintézmények kivételével az ország összes általános iskolája, középiskolája, szakiskolája, kollégiuma és pedagógiai szakszolgálata beolvadt. A KIK háromezer intézmény működéséért, 1,2 millió diák oktatásáért felel, valamint 120 ezer pedagógus és 30 ezer iskolai alkalmazott munkáját irányítja több mint 400 milliárd forintból.
A fenntartóváltás a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett ingóságok és ingatlanok – épületek, taneszközök – az önkormányzatok tulajdonában maradnak, de ingyenes használatra átkerültek a KIK-hez,,

Az önkormányzat pályázatot sem írhatna ki, mivel okmányok igazolják, hogy a zeneiskola részére lett felújítva, speciális igének figyelembevételével az épület. Az újonnan megválasztott önkormányzat jogutódja a korábbinak, így vonatkoznak rá a korábbi megállapodások. Ennek figyelembevételével köteles átadni az épületet a zeneiskola számára.

Fél évig ellesznek bérleti díj fizetése nélkül.

Csak nagy kárt ne csináljanak! Ne lakják le!!!!!! Bánjanak tisztelettel az épülettel!!!!

Egyébként is a pályázati kiírás amelyet az Freeszfe Egyesület megnyert diszkriminatív volt, mert a zeneművészetet kizárta, holott a speciális épület elsősorban ez utóbbinak a legmegfelelőbb.
Ezzel pedig jogszabályt sértett. Így a pályázat kiírás és a megkötött szerződés érvénytelen.

Válaszok:
pollip | 2021. február 16. 21:26

Valószínű azért adta be a pályázatot az alapítvány, mert a Freeszfe Egyesület cégbejegyzése nem történt meg. Az alapítvány viszont nem pályázhatott volna, mert a művészeti oktatás nem a profilja, csak a támogatása. Így ez is a csalás kategoriába tartozik.

Van egy szerintük érvényes szerződésük. Most azt mondják, hogy eltűnnek a félév végén. Biztos ez?
Majd azt mondják, bocs, nem találtunk megfelelőt, maradunk.
Ne vegyük biztosra, amit most mondanak.

,,Közösségi- és oktatási tér kialakítására keres helyszínt a nem is olyan régen alakult Freeszfe Egyesület, miután a politikai fronttá vált budapesti VII. kerület Damjanich utcájában található épület bérleti jogáról, a szemeszter végével, lemond ,,

Ennek a szépséghibája megint az, hogy nem ők nyerték meg a pályázatot, hanem az alapítvány aki nem műkőtetője, csak támogatója a Freeszfe Egyesületnek. Ez is egy újabb csalásra világít rá.

Úgy mennek ki, hogy bent maradnak.
Nem szabad elhinni, amit most mondanak.

,,De lesz-e valaki, aki bele is áll majd?
Akár a KLIK? ,,

Erre nem tudok választ adni. Csak annyit, hogyha én lennék a zeneiskola igazgatója, vagy a KLIKK vezetője jogi úton megtámadnám az önkormányzat jogszabály ellenes tevékenységét.

Az egyesületnek nem hiszek. Most azt mondják, kimennek, aztán valamiért nem sikerül nekik kiköltözni.

Jóérzésűek nem fognak pályázatot beadni.
Folyamatosan szem előtt kell tartani, mi történik a képződmény kerületében.

Soros György és hálózata célkeresztjében immár közvetlenül középiskolás gyermekeink állnak!
Most egy bizonyos ADOM nevű mozgalom (korábbi nevük Független Diákparlament, számos balhét és tüntetést szerveztek és tagja pl. Kálló Dániel, MSZP volt képviselő jelelölt) próbálja meg befolyásolni gyerekeinket, leveleket küld iskoláknak, ingyenes korrepetálást vállal, a cél:
1. Nyerd meg a bizalmat.
2. Vedd át a hatalmat.
3. Irányítsd a tömeget.
4. Döntsd meg a rendszert.

Azt mondta a képződmény, hogy nem csinál magából bohócot azzal, hogy polgármester legyen.
De sikerült.

Négy diák jelentkezett be az egyesületbe.
Nem is biztos, hogy az szfe egyesület használhatná az épületet, ugyanis a Várkonyi alapítvány nyert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés