Szinte minden bank beszáll a lakásfelújítási hitelprogramba

2021. február 3. 7:38
A kölcsön maximum tízéves futamidőre igényelhető, így a havi törlesztőrészlet 58 ezer forintra tehető, írta a Világgazdaság.

A február elsejei indulástól öt pénzintézetnél – Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, OTP Bank, Takarékbank – érhető el a januárban debütált Otthonfelújítási program keretében az állami kamattámogatással segített, így maximum 3 százalékos kamatozású hitel – írta a Világgazdaság szerdán.

A lap szerint a közeli napokban szinte valamennyi, jelentősebb lakossági ügyfélkörrel rendelkező banknál igényelhető lesz a termék. A kölcsön hitelbírálati ideje a jelzáloghitelekhez idomul majd, az elszámolás alapján megkapott állami támogatás átvezetése és a tőketartozás csökkentése automatikus lesz. A bankok havonta hívhatják le a kedvezményes és a piaci kamat közötti kamattámogatást.

A kölcsön maximum tízéves futamidőre igényelhető, így – maximális futamidő és maximális kihasználtság mellett – a havi törlesztőrészlet 58 ezer forintra tehető – írta a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a pénzintézetek eltérően határozzák meg az igényelhető minimális hitelösszeg és futamidő mértékét. A lap felhívja a figyelmet, hogy mivel az állam a kedvezményes hitel mellé utólag a számlákkal igazolt költségek felét, maximum 3 millió forintot támogatásként is elszámol, így a kölcsön igénylésekor a banki hitelbírálathoz szükséges jövedelemigazolások mellett a jogszabályban előírt, a támogatáshoz szükséges dokumentumokat is csatolni kell.

(MTI)

(Fotónk illusztráció: Fogvatartottak vizsgáznak szobafestő-mázoló szakmából a Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumában 2019. május 23-án. MTI/Rosta Tibor)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés