Reagáltak az SZFE kollégistái a Pesti TV riportjára

2021. január 26. 8:41
A diákok főként a személyes tárgyaikhoz való hozzáférést nehezményezik.

A Pesti TV nemrég megjelent riportját megosztotta az SZFE Facebook-oldala is. Miután a hallgatók elhagyták az egyetemet, a Pesti TV stábja bejutott a korábban elfoglalt helyszínekre, például egy kollégiumi szobába. A riportban elhangzik, hogy borzasztó körülmények uralkodtak a kollégiumban. A helyszínről a Mandiner is készített riportot.

Az SZFE Kollégiumi Bizottságának közleményét teljes egészében közöljük:

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem Kollégiumi Bizottsága és Vas utcai kollégiumának lakói értetlenül állnak a tény előtt, miszerint 2021 januárjában bizonyos sajtóorgánumok munkatársai bejárást kaptak a kollégium területére a célból, hogy az ott lakók szobáiban, személyes tárgyaik közt felvételeket készítsenek. Mindeközben a hallgatóknak – akiknek novemberben mindössze másfél nap leforgása alatt kellett elhagyniuk a kollégium épületét – rendkívül nehezen hozzáférhető és önkényes szempontok alapján kiosztott engedélyre van szükségük ahhoz, hogy egyszeri alkalommal beléphessenek az épületbe. A kollégium több szobájában maradtak személyes tárgyak, amelyekkel kapcsolatban nemrég azt a tájékoztatást kaptuk az illegitim kuratórium által megbízott kancellár helyettesétől, hogy azokat elzárva tárolják, biztonságban, és senki illetéktelen nem férhet hozzájuk. Ehhez képest, a felvételek és elmondások alapján, a stábok látszólag felügyelet nélkül lézenghettek az épületben.

A kollégium lakói, az új vezetőség illetékesnek feltüntetett tagjai gyakori felkeresése ellenére, továbbra sem kaptak tájékoztatást arról, az új vezetőség tervei szerint hol fognak élni a hallgatók a február 1-i kiköltöztetéstől fogva. A Vas utcai épületből való kiköltözés időpontjáról is csak szóban, mintegy véletlenszerűen értesítették a Kollégiumi Bizottság egy tagját.Ezúton is szeretnénk jelezni a témát feldolgozó sajtóorgánumok munkatársai felé, hogy az SZFE Vas utcai kollégiumának épületében a korábbi – az újonnan megítélt, jelenlegi költségvetés nagyjából egyharmadának megfelelő összegből gazdálkodó – vezetőségek rendszeresen részleges felújítási munkálatokat végeztek: tavaly nyáron például a fürdőszobák kerültek sorra. Ezen kívül teljeskörű, magas színvonalú felújítási tervek is születtek – ám egyetemünk ezek közül egyikre sem kapott támogatást a fenntartó minisztériumoktól, ahogyan az új kampusz iránti igény is minden adandó alkalommal figyelmen kívül lett hagyva az elmúlt évtizedek során. A »hallgatók által ki-nem-festett szobákra« egyetlen mentségünk van: szabadidőnkben inkább tanultunk.”

Kép forrása: SZFE HÖK Facebook-oldala

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már ők nem takarítottak saját maguk után.
Szerintem jó, hogy dokumentálva lett, mit hagytak maguk után. Nem tisztelték a helyet.

Mondjuk Marx összest a most harcos antikommunista Kövér Laca is olvasott, mint az MSZMP alkalmazottja...

Soha a büdös életben nem olvastam Marx összest, mert engem nem az MSZMP fizetett, mint Kövér Lacát.
Amúgy tök vicces, hogy a fajtádnak az jön be egyből, hogy ha valaki kritizálja a Pártot, az csakis kommunistasorosistamigránssimogató lehet.

Remélem legalább te érted azt amit írtál.

Aha.
És I.Viktor édesapja, aki párttitkár volt, nyilván nem volt haszonélvezője annak a rendszernek...

Hát, eddigi hozzászólásaid alapján te sem vagy éppen az MTA tagja...

Aha. Szerinted egy agit-prop területen dolgozó KISZ patronáns a rendszer fennmaradásáért vagy a rendszer bukásáért dolgozott??
Szóval akkor hogyan is beszélek félre?????

Vicces, hogy ha azt írja ami neked tetszik, akkor fel sem merül TGM oszlopos SZDSZ tagsága.

Hát, a közmondás szerint kutyából nem lesz szalonna...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés