Tízmilliókból hirdeti a főváros, hogy nincsen pénze

2021. január 18. 9:10
Karácsonyéknak még mindig a vállalkozásokat terhelő iparűzési adó csökkentése fáj. Most kampányt indítottak ellene, épp aznap, amikor kiderült: milliárdokat bukik a főváros azért, mert elszúrták a reklámtendert.

„Látványos közterületi kampányba kezdenek Karácsonyék” – adta hírül a 24.hu hétfőn. Mint írták: egy városházi forrásuk szavaival élve „az egész várost beterítő” kampányt indít hétfőn a fővárosi önkormányzat, amelynek célja, hogy „felhívja a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba”

Vagyis a vállalkozásokat terhelő, helyi iparűzési adó csökkentése miatt

a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat az alapvető közszolgáltatások leállításával riogatja a budapestieket.

A portál szerint a Fővárosi Önkormányzat „üzenetei” olvashatók lesznek plakátokon, padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken, de a főváros hétfőtől egy új honlapot is indít ugyanezen célból.

A 24.hu tájékoztatása szerint

a kampány összkiadása 22 millió forint,

ami a gyártás, a kihelyezés és a digitális hirdetések költségeit is magában foglalja.

Vagyis a főváros tízmilliókból hirdeti, hogy nincsen pénze.
Pedig kampányra és milliós évvégi jutalmakra azért van pénz
Mint arról korábban írtunk, milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi tanácsadók Karácsonytól. A főpolgármester ugyanis összesen huszonkilenc millió forintot fizetett ki jutalmakra a városvezetők mellett dolgozó munkatársaknak egy napppal azután, hogy online sajtótájékoztatóján arra kérte a budapesti vállalkozásokat, hogy ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét, mert a gazdaság szereplői számára is fontos, hogy a fővárosi közszolgáltatások ne sérüljenek egy ilyen vészterhes időben.

Ráadásul éppen azon a napon indít kampányt a főváros arról, hogy nincsen pénze, amely napon kiderült, hogy milliárdokat bukik a főváros a Karácsonyék által elszúrt reklámtender miatt.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fővárosban az iparűzési adó 80%-át nagyvállalatok fizetik. Ezek miatt, a csupán itt itt bejegyzett nagyvállalatok miatt mondják, hogy Budapesten termelik meg a GDP 40%-át. Az iparűzési adó maradék 20%-át kisvállalkozások fizetik be. Ennek a felét engedi el a kormány. A főváros tehát az iparűzési adó 10%-ának kiesésétől akar tönkremenni.

Ráadásul ritmuserzeke sincs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés