Karanténtáborokat állítana a tartományi vezető az „Outback” sivatagába

2021. január 15. 20:43

A The Wall Street Journal szerint Queensland állam baloldali miniszterelnöke bányászok által elhagyott karanténtáborokba rakná a külföldről érkezőket.

2021. január 15. 20:43
null

Annastacia Palaszczuk, a baloldali Queenslandi Munkáspárt vezetője szerint „azzal, hogy új koronavírus-variánsok terjednek a világban, sokkal határozottabban kell a vírus terjedése ellen fellépni”. A megoldást abban látja, hogy az országba érkezőket városokon kívül, az Outbacknek nevezett ausztrál sivatagban lévő lakótáborokban helyezné el. A jelenlegi gyakorlat szerint ugyanis a kötelező 14 napos karantént a sűrűn lakott városi területek kijelölt szállodáiban töltik a kontinensre érkezők.

A Wall Street Journal cikke megjegyzi: Ausztrália már most is a világ egyik legkeményebb karantén programját bonyolítja, ehhez képest az új ötlet már kifejezett túlzásnak tűnik. A javaslat a korábban az Outback bozótos sivatagában lévő, már kiürült bányák szellemvárosaiba tenné a külföldieket, ahol embertelen, olykor 40 fok hőséggel járó időjárási viszonyok uralkodnak. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy a javaslat azért is különösen elképesztő, mert virológusok szerint az esetlegesen extrém körülmények közé mesterségsen beszorított vírus agresszív mutációra is képes lehet. Ezen felül egy esetleges járvány esetén a táborokban lévőket elszakítják a városokban található kórházi kapacitásoktól. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. január 17. 13:13
Micsoda praktikus ötlet! Egyúttal az újonnan érkezettek közelről meg is ismerhetnek az őshonos flórával és faunával: mérgeskígyók, halálos csípésű pókok, skorpiók, mérges békák, gyíkok, dingók, stb! :-)
gin74tonic
2021. január 17. 03:34
minek ment oda
winniethepooh
2021. január 16. 10:59
Ha jól értem, ez MINDEN beutazóra vonatkozik, nem csak - illegális - migránsokra. Azért így elég durva.
duzur
2021. január 16. 10:15
Ilyen táborokat azok részére érdemes felállítani akik minden védöintézkedést elutasítanak, azzal védve a többieket. Ott szabadon fertözhetnék egymást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik