Karanténtáborokat állítana a tartományi vezető az „Outback” sivatagába

2021. január 15. 20:43
A The Wall Street Journal szerint Queensland állam baloldali miniszterelnöke bányászok által elhagyott karanténtáborokba rakná a külföldről érkezőket.

Annastacia Palaszczuk, a baloldali Queenslandi Munkáspárt vezetője szerint „azzal, hogy új koronavírus-variánsok terjednek a világban, sokkal határozottabban kell a vírus terjedése ellen fellépni”. A megoldást abban látja, hogy az országba érkezőket városokon kívül, az Outbacknek nevezett ausztrál sivatagban lévő lakótáborokban helyezné el. A jelenlegi gyakorlat szerint ugyanis a kötelező 14 napos karantént a sűrűn lakott városi területek kijelölt szállodáiban töltik a kontinensre érkezők.

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy így „friss levegőn lennének a karanténban lévők és még testmozgásra is alkalmuk nyílna”.

A Wall Street Journal cikke megjegyzi: Ausztrália már most is a világ egyik legkeményebb karantén programját bonyolítja, ehhez képest az új ötlet már kifejezett túlzásnak tűnik. A javaslat a korábban az Outback bozótos sivatagában lévő, már kiürült bányák szellemvárosaiba tenné a külföldieket, ahol embertelen, olykor 40 fok hőséggel járó időjárási viszonyok uralkodnak. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy a javaslat azért is különösen elképesztő, mert virológusok szerint az esetlegesen extrém körülmények közé mesterségsen beszorított vírus agresszív mutációra is képes lehet. Ezen felül egy esetleges járvány esetén a táborokban lévőket elszakítják a városokban található kórházi kapacitásoktól. 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés