Jobbik: Kötelezzék drogtesztre a képviselőket, kormánytagokat!

2020. december 2. 14:46
Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke elmondta: frakciójának tagjai lesznek az elsők, akik elvégeztetik magukon az ellenőrzést.

A parlament és a kormányzat tagjainak kötelező és rendszeres drogtesztelését kezdeményezik jobbikos képviselők. Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egyikük, Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke elmondta: már dolgoznak azon a törvényjavaslaton, amely szankciókat is tartalmaz arra az esetre, ha valaki nem veti alá magát a vizsgálatnak vagy tesztje pozitív lesz. Hozzátette, frakciójának tagjai lesznek az elsők, akik elvégeztetik magukon az ellenőrzést. A jobbikos politikus közölte, mindenkire vonatkozna ez a kötelezettség, aki „képviseli, és egyébként viselkedésével minősíti is” Magyarországot.

Láttunk már számos példát arra, hogy egy-két nap alatt is átvihető egy törvényjavaslat. Bízunk abban, hogy a kormánypárt is támogatni fogja ezt, és végre nem vizet prédikál és bort iszik, elbújva az álkereszténység és az álkonzervativizmus árnyékába – fogalmazott Dudás Róbert. Szerinte azzal, ami Szájer József lemondott európai parlamenti képviselő ügyében történt, nem saját jó hírüket, hanem az ország bőrét viszik vásárra a kormánypártok.

Dudás Róbert hiányolta a Fidesz és a KDNP elhatárolódását Szájer Józseftől, akit Orbán Viktor „leginkább becsatornázott embereként”, legfőbb brüsszeli hadvezéreként, egy alkotmánybíró férjeként és „az alaptörvény szülőatyjaként” említett.

(MTI)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés