Publicisztikámat ezennel visszavonom

2020. november 29. 12:38

Demeter Szilárd
Magyar Nemzet
Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás.

„Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm. Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. A közeljövőben ehhez tartom magam.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 409 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a libsik nácizhatnak. Ők viszont bárkit, bármikor, bármiért.

Ez a vihar közvetelnül is igazolja Demeter igazát, jobb bizonyíték nem kell.

nincs mit visszavonjon, szinigazat irt. az, hogy most meghurcoljak erte csak egy uj bizonyitek ra.

Demeternek, de Orbán Viktornak is le kell mondania. Elegánsabb lenne, mint megvárni a 22-es bukást. Orbán Viktornak a történtekből le kell vonnia a következtetést, ezen az erőpróbán gyorsan, néhány kritikus megnyilvánulás nyomán visszavonulásra kényszerült a kultúrpolitika egyik vezetője.

A Fidesz táborban vélhetően sokak fejében megfordul Nagymajtény, a Sic fata volunt. Ha Orbán nem mond le, szép lassan fogják darabra szedni táborát.

De ki lehet az az új miniszterelnök, aki békét képes teremteni ebben az országban?

Válaszok:
Agnieszka | 2020. november 29. 16:14

Én azt tanultam, hogy minden relatív.

New Yorkból jelentette a Zsidó Távirati Iroda (JTA) 2003. november 7-én:
Soros György a Jewish Funders Network konferenciáján kijelentette:
"Európában újra erősödik az antiszemitizmus. A Bush adminisztráció és a Sharon kormányzat politikái járulnak ehhez hozzá. Ha megváltoztatnánk ezt az irányt, akkor az antiszemitizmus is csökkenni fog."
"Nagyon foglalkoztat a saját szerepem is ebben a kérdésben, mert az új antiszemitizmus azt tartja, hogy a zsidók uralják a világot. - mondta Soros, akinek projektjei és pénzei kormányokat befolyásoltak és elősegítettek különböző politikai ügyeket szerte a világon.

Nem tudom, mit lehetett ezen ennyire tömegesen mínuszolni.

Szerintem nagyon helyesen azt tette, amit muszáj, teljesen egyet értek azzal, amit írt.

Ahogy, az meg imponáló. Remélem, lefegyverző is.

Sőt, elgondolkodtató.

Nem, egész pályás letámadás volt, egyénektől és szervezetektől.

A jogosság nem igazán szimmetria kérdés. Az igazság még kevésbé. Ebben a vitában tulajdonképpen mindenkinek van igaza, és tulajdonképpen nem az a döntő, h. ki kezdte a helytelent, milyen pozíciókból, milyen szándékokkal.

Ha belegondolok, tényleg van különbség balsors és balsors között, más az erőszakos, egyelőre főleg vélemény-diktatúra és más, ha az ember fél családját pici gyerektől nagymamáig előre megfontolt szándékkal kifosztják, majd megölik.

Demeter szerintem példát mutatott tisztességes viselkedéssel, a tekintettel levéssel mások gyászára, veszteségeire.. Lesz-e vajon követője?

Demeternek igaza van, ha a cirkusz láttán, okosabbként enged. A cikke taralmát már úgyis eléggé megismerhete mindenki, aki akrta. Egyébként pedig egyetlen abszolút szenvedés van, a Jézus Krisztusé. Másrészt, senki halála és szenvedése nem relativizálható.

Igazad van, visszavonom.

Neked is igazad van....

Hiányzott a 'NIHIL OBSTAT' pecsét.

,,Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét.,,

Kiváló riposzt.
Vajon az érintettek észreveszik?

,,A globalizmus szempontjából a nemzetállami Európa egy nehezen kezelhető fragmentált tér, tehát ezt egyesíteni a cél, mind gazdasági, mind kultúrális vonatkozásban.,,

Ez a látszat.

Az ideológia a társadalom ópiuma.
Tényleges: a neoliberális ideológia világtényezővé tétele. Uniformizál a világhatalom megszerzése érdekében a társadalom egész területén.
Így szerintem, az ideológia a társadalom ópiuma.

A nácizmus is egy ideológiai nézet, amely elnyomja, elpusztítja, tagadja a más elképzelések létjogosultságát, és saját szervezetét minden más fölötti uralkodásra jogosultnak tartja. Röviden világhatalomra törekszik.

Többen azt állítják, hogy a háborúk oka a nemzetek léte. Szerintem hamis állítás. Mindegyik háború kirobbanásához a gazdasági hatalom megszerzése kötődik, de különböző ideológiákkal magyarázzák.
Másként fogalmazva: a tartalom gazdasági hatalom megszerzése, a csomagoló anyag pedig az ideológia.

Ezzel kapcsolatban javaslom: olvassák el Coudenhove-Kalergi és Karl Popper írásait.

Jó megfogalmazás. Egyetértek vele.

Vagy a kerteszi a magyarok genetikusan alattvalok, akik azt varjak, hogy leszurjak oket es mit ad Isten, allandoan le is szurjak az ellensegei.

Szerintem NEM erről van szó és ha ez bárkinek öröm ünnep, akkor alaptalan.

Ha valaki él egy többségi társadalomban, azért az lenne a normális cél, h. elfogadják, mint együtt működőt.

Demeter fölhívta a figyelmet arra, h. h. valami nagyon rossz készülődik Nyugaton. A használt analógia nem volt szerencsés, mert olyasmit lehet belelátni, amibe bele lehet kapaszkodni, mint sértőbe.

Egyelőre a Soros-gender, a BLM, a szociális, illegálisan bezúduló migránsok kényszerbefogadására tett kísérletek nem igazán összemérhetők egy népcsoport szisztematikus elpusztítására tett, később részben megvalósult működéssel. Az igazsághoz az is hozzátartozik, h. a német nép a végén iszonyú árat fizetett a hitlerájért.

Demeter az erkölcsi győztes azok felett, akik normálisnak találták a német és svéd köztévé Orbánt gyalázó hazug műsorait, Fayman volt osztrák kancellár nyilvános merengését a magyarországi, mostani 30-as évekről, és hallgatásukkal egyet értésüket fejezték ki. Egészen nyilvánvaló a kilőtt nyilakhoz tartozó íjak helye.

Jámbor, Vámos, Bajnai, a se szeri, se száma bosszú szomjasok sikoltásai önleleplezők és kontra-produktívak.

Szerintem NEM erről van szó. Lehet, h. a kimondott szó vissza nem vonható, a nyíl analógia kicsit harcosnak tűnik és aki nyert, az szerintem a D


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés