DK: Akadályozza meg az Európai Bizottság, hogy Magyarország az orosz vakcina kísérleti telepe legyen!

2020. november 21. 12:54
Nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei – fogalmazott Rónai Sándor.

A Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Bizottságot, akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával – mondta a párt európai parlamenti képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor úgy fogalmazott: „nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei”, nem hagyjuk, hogy egy „ismeretlen és kockázatos” vakcinával kísérletezzenek a magyar embereken.

„Azon túl, hogy az orosz vakcina magyar tesztelése csak aláássa a vakcinákba vetett bizalmat”, az orosz vakcina miután Magyarországra került, eljuthat más európai országokba is, méghozzá mindenféle európai bevizsgálás és engedély nélkül - mondta. Hozzátette: a DK szerint is fontos, hogy minél hamarabb legyen vakcina, de nem fontosabb annál, mint hogy ez az oltás működőképes és biztonságos legyen.

Rónai Sándor szerint Orbán Viktornak fontosabb, hogy diktátorok kegyeit keresse, mint a magyarok egészsége. Más magyarázatot ugyanis a politikus nem lát arra, hogy „csak mi, itthon, Magyarországon akarjuk tesztelni az ellenőrizetlen orosz vakcinát”.

Hangsúlyozta: nem csak az a baj, hogy az orosz kísérletekben résztvevők közül többen is elkapták a koronavírust miután beoltatták magukat, hanem az is, hogy a klinikai vizsgálatok híján nem tudni, milyen mellékhatásai lehetnek a szernek.

(MTI)

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "DK" tragikusan szemellenzős: többféle vakcina jön, s a vakcina igénybevétele önkéntes. Itt Rónai az aki kisérletezik, méghozzá a magyar polgárok türelmével.

Kik is voltak akik annak idejen -reszben jogosan- biraltak a kormanyt a Nabucco Deliaram vita soran hogy nem kell a gazbol politikat csinalni?
Nem gondoljatok hogy ez a vakcinara is vonatkozik?

Így van: nem a magyar szakemberek, virológusok döntenek a vakcináról, hanem Rónai és az EU bizottság...

"Nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei "
Az orosz vakcinát tesztelik arab országokban, Braziliában és más helyeken.
A DK szerint ezek nem emberek?

Az orosz vakcinát nemcsak Oroszországban fogják gyártani, hanem több más országban is. Az egyik ilyen ország Dél Korea: https://www.koreatimes.co.kr/w..

Az a baj, hogy a kutatói kat támadják. Rajtuk kívül mindenki tudja, hogy mi is bevizsgaljuk a vakcinát és csak akkor engedélyezzük, ha megfelelő.
Ha az orosz lesz először kész, akkor a DK és az unió vállalja a felelősséget, hogy esetleg miattuk halnak meg emberek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés