A mesterszakos lány Soros Györgyről készített videót

2020. november 18. 17:48
Egészen pontosan arról, ahogy a milliárdos bedöntötte az angol fontot.

Dörner Csenge, a Corvinus Egyetemen pénzügy mesterszakának tanulója szabadidejében gazdasági témákban gyárt videókat, és mindezt kifejezetten profin teszi – írta meg az Index. Technikailag is odafigyel a részletekre: a hang megfelelő, az animációk, amiket saját maga készít, informatívak és érthetők. Pár hónapja töltötte fel első videóját, s bár nem posztol naponta, cserébe még egy a tömegek számára érdektelenebb témát is képes érthetővé és izgalmassá varázsolni. Legnézettebb videójában Soros Györgyről és az angol font bedöntéséről mesél.

Csenge szerint rengeteg az olyan téma, amiről szívesen készítene videókat a jövőben. Előkészületeinek legnagyobb részét a kutatómunka teszi ki. Mielőtt a szöveget elkezdené megírni, általában hetekig könyveket olvas, interjúkat hallgat, dokumentumfilmeket néz. A témákat általában az alapján választja ki, hogy éppen mi foglalkoztatja, de egyre inkább figyel a közönsége kívánságaira is. A devizahitelekről például azért készített videót, mert a kommentekben sokan vetették fel ezt a témát.

Fidesz-bérenc, Soros-bérenc

A visszajelzések pedig nagyrészt pozitívak. Mint mondta, „a legkedvesebb kommentek számomra azok, amikben azt írják emberek, hogy végre sikerült megérteniük valamit, hiszen pontosan ez a célom: hogy bonyolult dolgokat egyszerűen megérthetővé tegyek. A kommentelők között vannak, akik megpróbálnak beskatulyázni és valamelyik politikai oldalra sorolni. A Soros Györgyről szóló videóm alatt például egyenlő arányban akadtak olyanok, akik Soros-bérencnek, és olyanok, akik Fidesz-bérencnek tituláltak. Pedig ezek a videók gazdaságról és pénzügyekről, nem a politikáról szólnak. A célom, hogy pártatlanul szórakoztassak és tanítsak, és történeteket meséljek úgy, ahogyan valójában megtörténtek.

(Index)

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én szeretem a videóit. Kár, hogy beszédhibás a kislány, viszont amit
mond az egyszerre szórakoztató, érthető és elgondolkodtató.

Csak így tovább Csenge!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés