Az elillant munkás-paraszt szövetségről

2020. október 28. 15:43

Szilvay Gergely
Mandiner
Tanulságos, hogy a baloldal ennyire elfeledkezett a saját egykori táboráról, azt gondolván, hogy a budapesti feministákból, jogvédőkből és szociológusokból fel lehet építeni a kisebbségek győztes koalícióját.

„Az az ország amely alapvetően az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan munkások kétkezi munkájára épül, nem versenyképes”mondta Dobrev Klára, DK-s politikus, Gyurcsány Ferenc neje az ATV-n.

Ott volt nemrég Jakab Péter, aki azt sugallta, a szavazók nagy tömegét meg lehet venni krumplival; vagy épp ott volt Bruck Gábor, idegenbe szakadt hazánkfia, a vulgárpszichológia guruja, egykori SZDSZ-es kampánytanácsadó (ebből látszik, milyen nagyszerűek lehetnek a kampánytanácsai), aki ugye egykoron a Népszavában nevezte krokodilagyúnak a bunkó fideszes vidékieket, akik nem látnak túl a maguk létfenntartási érdekein és a falu határán, Brüsszelről nem is beszélve. 

De eszembe jut a 2018-as választások utáni baloldali vidékizés is. 

Mindig imádom, amikor a toleráns, gyűlöletmentes baloldal, a szegények és elesettek pártolója

nekimegy a szerintük lemaradt, órát visszaforgató, haladni nem akaró, provinciális vidékieknek és melósoknak

Hol van már a munkás-paraszt szövetség? Persze az már az ötvenes években sem volt, az elvtársak elődei a parasztságot kicsinálták, a munkásokat meg már Marx is lenézte. Az értelmiséget viszont nem csak tiltották, hanem tűrték és támogatták is.

A valóság ma az, hogy egy rátermett, de még egy közepes szakinak is akkora, ha nem nagyobb az óradíja, mint egy jogásznak. Alig találni villanyszerelőt, ablakost, ácsot, más szakembereket: most igazán jó mesterembernek menni, annyit kérhetnek a melóért, amennyit nem szégyellnek. És általában nem szégyenlősek.

Az ellenzék összeszerelőüzemezik, miközben az „összeszerelő üzemekben” és az ide települt gyárakban nem napszámosok meg zsellérek, hanem nemzetközileg versenyképes tudású, tanult szakemberek, technikusok és mérnökök, közgazdászok dolgoznak, akik annyit keresnek, amennyit a Rákosiék hátán a Rózsadombra felkapaszkodó szociológusok sosem fognak. 

Nem tudom, mi volt előbb: a munkásosztály pártolt el a baloldaltól, majd emiatt a baloldal megorrolt rájuk, és a fehér munkások lettek az új reakciósok; vagy fordítva, a baloldal pártolt el a fehér munkásosztálytól, mert annak túl jó lett a jóléti államokban, esetleg szinte meg is szűnt létezni (kivéve USA), és ezután a fehér munkásosztály átigazolt a jobboldalra politikailag. 

Mindenesetre

tanulságos, hogy a baloldal ennyire elfeledkezett a saját egykori táboráról,

azt gondolván, hogy a budapesti feministákból, jogvédőkből és szociológusokból fel lehet építeni a kisebbségek győztes koalícióját. Sok sikert hozzá! 

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Szemlőhegyi, brüsszeli vagy a budapesti buborék átka.

Fogalma nincs a valóságról, az országról, az emberekről.

Így van, akármilyen válságban is van a baloldal, azért Magyarországon és Amerikában is rá szavaz a választók közel fele, Nyugat-Európában pedig biztos többségben vannak (ott a centrum-jobboldal is baloldali)
Ahhoz képest, hogy szűkül a szavazóbázisuk, és egyre vadabb rétegeket szólítanak meg, valahogy ez még most sem érződik a szavazóurnáknál, köszönhetően a profi kampányuknak.

Az MSZP-sek ezért tették tönkre a mindenkori Szociáldemokrata Pártot, mert az hagyományosan képviselte a munkásságot.

"A proletárok deviálása helyett jobb a deviánsokat proletarizálni"

Jaja. Mindenféle csoportokat próbálnak felfedezni, vagy kreálni, akik valamilyen szempontból eltérnek a többségtől, majd megpróbálják összegereblyézni, és fellázítani őket, hogy harcoljanak szörnyű elnyomásuk ellen. Eközben a többség ellen acsarkodnak, és minden eszközzel próbálnak a többségben bűntudatot kelteni.

A bolsevikok célja a keresztény orosz társadalom rabigába döntése volt az osztályharc csalétekével. Meg például a földosztásnak álcázott erőszakos kolhozosítással.

Hát az EU-ba lépés ezt törvényileg lehetővé tette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés