DiCaprio, Kim Kardashian és sok más híresség fagyasztja be a Facebook-fiókját

2020. szeptember 16. 9:17
Tiltakoznak a közösségi oldalon terjedő gyűlöletbeszéd ellen.

Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian West, Katy Perry és még jó pár celeb döntött úgy, hogy 24 órára befagyasztják a közösségi médián a profiljukat. A #StopHateforProfit kampány még júniusban indult, ami azzal vádolja a Facebookot és az Instagramot, hogy nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd és a félretájékoztatás ellen. Ráadásul nemcsak nem tesz ellene semmit, hanem még nyerészkedik is rajta a reklámbevételeken keresztül. A kampányhoz csatlakozók szerint a Facebook a hirdetéseken keresztül jelentősen befolyásolhatja az amerikai választásokat is, ugyanis például jelöletlenül és változatlan formában megjelenhetett Donald Trump elnök több kifogásolt bejegyzése, köztük egy, a levélszavazásról félrevezető állításokat tartalmazó üzenet is.

A kampányhoz korábban már rengeteg jogvédő és civil szervezet csatlakozott, de most sorra állnak ki a különböző hírességek is mellette azzal, hogy szerdán 24 órára leállítják a Facebook és Instagram tevékenységüket. „A közösségi médiában terjedő félretájékoztatás komoly hatással van az elnökválasztásra és aláássa a demokráciánkat” – mondta Kim Kardashian West, aki szintén csatlakozott a bojkotthoz. Katy Perry szerint pedig  „nem ülhetek tétlenül, miközben ezek a platformok szemet hunynak a gyűlöletes dezinformációt terjesztő csoportok és posztok felett.” Mark Zuckerberg egyébként már tett lépéseket annak érdekében, hogy a Facebook elleni közhangulatot lecsillapítsa, például bejelentette, hogy az elnökválasztás előtti héten már nem fognak kirakni új politikai hirdetéseket, és megjelöli azokat a bejegyzéseket, amik a végeredmény hivatalos közzététele előtt győztesnek állítja be egyik vagy másik felet. Emellett Zuckerberg azt is bejelentette, hogy betiltja azokat a hirdetéseket, amelyek faji, etnikai, nemzeti, vallási vagy szexuális hovatartozási alapon kezel másokat.

(BBC, 444)

Fotó: Leonardo DiCaprio amerikai színész ellenfényben nézi a közönséget a színpadról a Before the Flood (Az özönvíz előtt) című dokumentumfilm premierjén Párizsban 2016. október 17-én. Az éghajlatváltozásról készített alkotás a National Geographic tévécsatorna október 30-i adásában debütál. (MTI/EPA/AFP pool/Christophe Archambault)

 

 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmehetnek mind a retkes kurva anyjukba.

Most nézem, 24 órára fagyasztják be a fiójukat?

Na, basszátok meg! Ez már valami! Ez aztán a komoly áldozathozatal! Ebből tanuljatok parasztok, ez aztán az erkölcsi felsőbbrendűség!

A régi jelenség, attól, hogy valaki jó sebész vagy hídmérnök, attól még nem lesz okvetlenül közéleti vátesz.

"A kampányhoz csatlakozók szerint a Facebook a hirdetéseken keresztül jelentősen befolyásolhatja az amerikai választásokat is, ugyanis például jelöletlenül és változatlan formában megjelenhetett Donald Trump elnök több kifogásolt bejegyzése, köztük egy, a levélszavazásról félrevezető állításokat tartalmazó üzenet is."

Ó, micsoda inszinuáció, megjelenhetett az egyik oldal véleménye a szólásszabadság hazájában. Szerintem jelentsék fel a Facebookot azzal, hogy súlyosan traumatizálta a hópihe lelküket Trump bejegyzése, és ezért soksok millió dollár kártérítést követelnek.
Továbbá állítsanak fel egy bizottságot, amelyik eldönti, hogy melyik vélemény teljesíti a demokratikus normákat, minden mást szűrjenek meg, ebbe a bizottságba rakják bele a saját embereiket, és már ott is járnak, ahol Sztálin a húszas években. A politikai ellenfelek kivégzése, a gulágok felállítása, a máshogy gondolkodók bezárása jöhet pár év múlva.

Egyébként mit jelent az, hogy 245 órára "befagyasztják" a Facebook fiókjukat? 24 óráig nem lépnek be a Facebookba? Vagy belépnek, de 24 óráig nem írnak be semmi világmegváltó gondolatot?

24 órára, vajon feltűnik majd egyáltalán valakinek?

Mondjuk a DiCaprio már a Titaniccal kihúzta nálam a gyufát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés