Media1.hu: A Klubrádió minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesz, hogy megakadályozza a jogfosztást

2020. szeptember 11. 17:51
Szerintük a Médiatanács sokszoros törvénysértése a jellemző, amit jogerős bírósági ítéletek sorozata támaszt alá – írja a Media1.hu.

Bekövetkezett az, amire józan ésszel számítani nem lehetett, ám meglepődni rajta ugyancsak nem lehet – kezdi péntek délutáni közleményét a Klubrádió. Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re.

„A Médiatanács egypárti politikai szervezet”

A Klubrádió ezt közleményében úgy kommentálja: „A Médiatanács nevű egypárti politikai szervezet úgy határozott, hogy ismét kísérletet tesz Magyarország utolsó jelentős kormánykritikus és független rádiójának elnémítására. Ehhez a frekvencia szerződés jogszerű meghosszabbításának a jogszerűtlen elutasítását választották eszközként. Hivatkozásuk a sorozatos törvénysértésre nem állja meg a helyét, hiszen a Klubrádió 19 éves működése során sohasem bírságolták meg számottevő összeggel. A rádió és a hatóság kapcsolatára inkább a Médiatanács sokszoros törvénysértése a jellemző, amit jogerős bírósági ítéletek sorozata támaszt alá.”

Több százezer hallgató

Kiemelik: a Klubrádiónak több százezer hallgatója van, közülük sokan egyetértenek a gondolkodásmódjával, mások meg nem, és ez így is van rendjén. A Médiatanács akciója a műsor hallgatóinak tömegét sújtja. Hozzáteszik: tettük súlyos merénylet a sajtószabadság, a média sokszínűsége ellen, élő cáfolata a létező demokráciáról szóló kormány-nyilatkozatoknak. „A Klubrádiót, más kritikus médiumokkal együtt a kormány és csatlósai kiszorították a kommunikációs piacról, ám a közönsége oly fontosnak ítélte meg a működését, hogy hazánkban példátlan módon adományokkal, egy évtized alatt másfél milliárd forintnyi támogatással biztosította a rádió fennmaradását. A frekvencia megvonása a civil társadalom elleni támadás is!” – fogalmaznak.

„Intellektuális mélypont”

Szerintük a hatalom lépése „jogellenes, erkölcstelen, ugyanakkor intellektuális mélypont, végtelen ostobaság is”, ezzel a döntéssel a kormány elveszti az utolsó hivatkozási pontot a hazai médiaszabadságról. „A döntés visszavonása nemcsak a Klubrádió sokszázezres hallgatóságának a követelése, hanem még a kormánynak is alapvető érdeke – lenne. A rádió közönsége, munkatársai és vezetői minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesznek a jogfosztás megakadályozása érdekében!

(Media1.hu)

Kép forrása: Facebook

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

jogállamisági kockázatok..

Milyen jogfosztás történt?

Melyik jogszabály írja elő, hogyha lejár a szerződés azt meg kell hosszabbítani az előzőleg szerződő fél javára?

Melyik jogszabály írja elő, hogy tilos a pályáztatás?

Melyik jogszabály írja elő, hogy a klubrádió a piaci ár alatt kaphatja meg a frekvencia használatot?

A Népszavától azért búcsúzott, mert nem volt hajlandó ingyen rettegni.

Mik azok a sorozatos jogsértések?

Vagy a húsdarálónál az alagsorban.

Hallgatottság: Retro, Petőfi, Kossuth.. hosszú szünet.. Jazzzy, Dankó. Arató örül ha erre a házmester munkásőr tempóra egy fillért nem kell összeszednie már. Retrográd kommancsokra síbolt.

A SZER a neten már működik.

A többségi, józan gondolkodású zsidóság számára is zavaró a Klubrádió napi magyarellenes gyűlöletkeltése, a legszélsőségesebb indulatokat keltő rádióról van szó. A legjobb lenne megszüntetni, a békesség érdekében is, hiszen csak uszítanak, nincs olyan műsor, amiben ne mocskolnák Orbán Viktort, a magyarokat. Bolgár, Szénási, Rangos, Dési és a többi magyargyűlölő, naponta szítják az antiszemitizmust.

Pár éve egy lakáseladási és vételi problémám volt. Felhívták a figyelmemet egy ottani betelefonálós ingatlanos műsorra, ahol két profi egy adatbázis és a napi tapasztalatok valamint a közölt adatok alapján közelítőleg belövi a várható négyzetméter árat. Nagyon hasznos infokat kaptam. E miatt a műsor miatt sajnálom, ha megszünnek, mert rengeteg telefonáló, sms-ező volt pártállástól függetlenül.

Az egyik szakértő profi eladó/vevő megbízott volt azaz a napi tapasztalatait (megvalósult üzletek) mondta el, a másik tényleg adatbázisból dolgozott. Ezeket az értékeket vetették össze és néha nagy difik voltak. ( Eladók álmai és a valóság.)

Igen. Ezért betartja a szerződést. Joga van hosszabbítani vagy új pályázatot kiírni. Ezt is teszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés