Merkely: Nagyjából százezer fertőzött lehet Magyarországon

2020. szeptember 6. 21:54
A professzor kötelezővé tenné a maszk használatát.

Élőben beszélgetett Sváby Andrással az aktuális vírushelyzetről az ATV Heti Napló című műsorában a SOTE rektora. Merkely Béla elmondta, hogy nagyjából hússzor annyi lehet a valódi betegszám, mint ahány igazolt fertőzöttet számon tartunk itthon.  Ezek alapján körülbelül százezer beteg lehet Magyarországon.

A professzor úgy fogalmazott, hogy egyetlen intézkedéssel lehetetlen legyőzni ezt a vírust, de ő például kötelezővé tenné a maszk használatát. Ugyanis minél többen viselik a maszkot, annál nagyobb az esélye, hogy visszaszorítjuk a reprodukciós rátát. A múlt héten ez a szám a kettőt is meghaladta, ami azt jelenti, hogy legalább ennyi embernek adta tovább a vírust egy fertőzött.

„A koronavírus önmagában a határok bezárásával nem állítható meg, Merkely viszont már korábban becsukta volna a kaput, a magyarok azonban ezt láthatóan nem akarták. Horvátországtól tartottak, ez a félelem pedig be is igazolódott” – tudósít a a csatorna honlapja.

A teljes beszélgetést megnézheti itt.

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó érzés bunkónak lenni? De miért dicsekszel vele? Csak egy X kell és már hiába fáradsz.

Tavasszal az Orvosegyetemek végeztek egy 10-15 ezres dupla( PCR és ellenanyag) tesztet. Az akkori eredmények és esetszám alapján becsülheti ezt az értéket.

Akár 150..200 ezer is lehet fertőzött. Nem mind fertőző és nem mindenki kapja el.

De amúgy a BKV-nak meg árulnia kellene a maszkokat jó, megemelt áron. Rögtön érdekeltté válna az összes ellenőr, hogy mindenkin legyen maszk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés